In de vluchtigheid zie ik de weekopdracht voorbij komen en lees ik slagerij met de klemtoon op sla. Wat een raar onderwerp. Komt Arta ook uit Limburg? Dat wist ik niet. Wat zal ik schrijven? Iets over een slakom en opscheplepels, of nee, dat handige kruidenschaartje dat ooit in een kerstpakket zat van mijn vorige werkgever. Wat ben ik blij dat ik daar weg ben overigens, waardeloze kerstpakketten. Dit jaar kon ik toch maar mooi met mijn VVV-bon 75 euro aftikken toen ik die draadloze muziek box kocht. Geweldig ding.

Ik heb nu Lou Reed op staan, ik vind niet alles goed, maar dat kan ook haast niet bij Lou. Ik heb hem ooit geschilderd. Nou ja, via een Beamer zijn foto op het doek geprojecteerd en daarna was het een soort van kleuren voor volwassenen. Heey, ik heb nog ergens een kleurboekje liggen met dikke dames, zo leuk hoe ze met hun dikke konten aan het strand staan of aan tafel zitten met taartjes voor zich. Ik ben er nooit aan begonnen. Van wie had ik dat ook alweer gekregen? Ooh, ik weet het, van mijn zus met Sinterklaas. Trut, je bent dikker dan ik. FF bellen. Janssen met Janssen. Lieverd hoe is het? 

Hai trut, net terug van de slagerij. Hoe is het?

Slagerij? Dat is toch met korte ei? 

Categorieën: #Weekopdracht

Suus

Huis, tuin en keuken typiste. Meer een blogster dan columniste, schrijf graag over dagelijkse sores in Jip en Janneke taal. Regelmatig met een kat op mijn toetsenbord die hfgrts;s;saa;llal;kk sas typt.

3 reacties

Nummer 22 · 10 februari 2019 op 15:36

Haha.. een kip legt een ei, de poelier slacht de kip…. slagerij.. eitje dus! Slagereitje!

    Suus · 10 februari 2019 op 17:28

    Nieuw woord, super, met de klemtoon op sla. Bedankt!

      Nummer 22 · 11 februari 2019 op 08:27

      En Pasen 2019 komt er snel aan.. de ijthes, pardon eitjes van chocola liggen al weken in de winkels. Wat een eitjes zijn het.. geen eit met geel en wit, nee chocola in alle vormen en mixtures. Wat te denken van een Paaskonein, pardon konijn. Zo dus ook nu de Konijnslagereitjes maar in haas of konijn vorm. Ko Nijntje is om te lezen en het eitje( lees maar) is er om te tikken. Dus.. pluk de dag tik een ijtje.. sorry, een eitje. Appeltje, eitje is ook lekker.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder