Het is 14 graden Fahrenheit als ik druppend uit mijn paddenpoel klim. Raakhout vindt mij maar een watje en blaast wat voor zich uit. Hij heeft het helemaal niet koud. De ijsschotsen glibberen onder mijn blote voeten. Brrr … gris mich nich. Vloekend steek ik mijn vuist denkbeeldig in de lucht richting Gabriel. Deze verrekte mongool labelt temperatuur in absolute cijfers positiever dan Anders. Vandaag staat de Nieuwjaarsborrel van de Paddologenorde op het programma. Speciaal voor de gelegenheid trek ik mijn mosgroene tabberd aan en besprenkel mijn baard met een vleugje Kelvin.
De ijspegels laten van schrik los. Klingelend vallen ze op de ijsschotsen in duizend stukken. Het geluid doet me denken aan het Tölzer Knabenchor : Kling Glöckchen Klingelingeling. Tranen pinken in mij ogen. Ik zie uit naar mijn ontmoeting met Zwam de voorzitter van de Paddologenorde. Ook ben ik benieuwd naar de voordracht van Panoramix. Zijn antroposofische uiteenzetting over de nieuwste trend Cikkelogie doet veel stof opwaaien onder de paddologen. Zijn uiteenzetting gaat ongetwijfeld bloedige commentaren opleveren. Voor de zekerheid neem ik een spatbestendig schild mee. Raakhout kijkt me ongeduldig aan. Hij staat op springen en wil zo snel mogelijk op pad. Straks gaat ie Slijmballetje weer ontmoeten, de metgezel van Zwam. Daarop is ie heimelijk verliefd.

Categorieën: Gein & Ongein

Harrie

Tijdreiziger

7 reacties

arta · 11 januari 2011 op 17:31

Knap hoe je jouw schrijfkunsten probeert te verhullen, Harrie, maar… Ik zei het al eerder… Volgens mij zit er een oude bekende achter die baard verscholen!

Harrie · 11 januari 2011 op 21:13

Kan niet helemaal volgen.

Mien · 11 januari 2011 op 22:13

Nou Harrie, wij bij ColumnX jou ook niet. :hammer:

Mien Meiklok

SIMBA · 12 januari 2011 op 08:16

Ik weet intussen wel heel zeker dat Harrie een doorgewinterde CX’er is, volgens mij is het een vrouw!

sylvia1 · 12 januari 2011 op 09:52

Raad_wie_ik_ben maar dan anders… Ik heb geen idee.

lisa-marie · 12 januari 2011 op 19:17

Knap hoe je met zo”n korte tekst zo’n levendig beeld kan weer geven.
Kan je niet altijd volgen.

Shitonya · 13 januari 2011 op 00:20

Ga een slecht sprookjesboek schrijven, maar geen columns. Want lap, dit slaat kont nog wind

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder