Vijf Haagse agenten die in november 2004 betrokken waren bij de anti-terreuractie in het Laakkwartier eisen smartengeld van de leden van de Hofstadgroep omdat er een handgranaat naar hen werd gegooid. Las ik vanmorgen in de krant.

Wat?! Dit soort ‘incidenten'(okee, in dit geval een erg heftige) vallen toch onder ‘het risico van het vak’ dat je uitoefend?? Of ben ik nou gek?

Kan me voorstellen dat die dag in november voor de dames en heren in het blauw niet echt onder de noemer ‘normale gang van zaken’ viel, dat ze zich niet echt prettig voelden toen ze daar stonden en dat het een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Maar dan nog…

Jemig!! We leven toch niet in 1 of ander mietjesland?!

Who’s next?

Beroepssoldaten van het Nederlandse leger die schadevergoedingen gaan eisen van landen zoals Afghanistan, Bosnie en Irak omdat ze tijdens de oorlogen beschoten zijn??

Ga toch weg joh.

Al deze bovenstaande beroepsuitoefenaars krijgen toch een gedegen opleiding waarin geleerd danwel verteld wordt wat er allemaal kan gebeuren als je te maken hebt met zeer agressieve, onbestendige, niet onberekenbare mensen?

Ze moesten zich schamen om daar extra geld voor te gaan vragen, vooral als dat gevarengeld al doorberekend is in hun salaris!!

Doe normaal man, ga boeven vangen!

Categorieën: Actualiteiten

14 reacties

Trukie · 16 januari 2006 op 18:57

Ik verbaas me met jou mee.
Maar er zou eigenlijk smartegeld geeist moeten worden van collega-instanties die belangrijke informatie achterhouden, waardoor zij onbewust meer risico hebben genomen dan verantwoord was.
Niet alleen voor zichzelf, ook voor omwonenden.

Mosje · 16 januari 2006 op 19:04

En nu maar wachten op de persoon die door jou stukje onaangenaam wordt getroffen.
Ga maar vast sparen Guustje.

Dees · 16 januari 2006 op 19:40

[quote]jou stukje [/quote]

Mosje 😮 😛 😉

Dees · 16 januari 2006 op 19:42

Idd strange Guustje.. Maar ik heb wel het idee dat je er meer uit had kunnen halen.

Mosje · 16 januari 2006 op 20:21

OK Dees, ik ben een w vergeten. Wat nu? Ga je smartengeld eisen?
😛

Bakema_NL · 16 januari 2006 op 23:32

Natuurlijk eisen ze smartengeld, pakken voor alles waarop je ze pakken kan. Ik vind het niet meer dan logisch, zo hard mogelijk straffen en zo ver mogelijk financieel uitkleden.

En ik zou maar blij zijn dat er nog mensen zijn die dit soort werk willen doen. Een agent verdient haast niks, maar is er wel voor jouw veiligheid bijvoorbeeld. Nu zullen de meesten dat natuurlijk niet zo zien, want het zijn natuurlijk bonnenschrijvende klootzakken die altijd jou als brave burger moeten hebben…….totdat je ze een keer nodig hebt. En dat zou best eens kunnen ook mocht je in een lastig parket zitten, op je mede-Hollander op straat hoef je in ieder geval niet te rekenen, dat zijn haast allemaal schijtbakken die hun bek toch niet open durven te trekken.
Dus ja, we leven wel degelijk in een mietjesland zoals je dat noemt, klinkt alsof je er zelf ook bij hoort.

[quote]Al deze bovenstaande beroepsuitoefenaars krijgen toch een gedegen opleiding waarin geleerd danwel verteld wordt wat er allemaal kan gebeuren als je te maken hebt met zeer agressieve, onbestendige, niet onberekenbare mensen?[/quote]

Opleiding of niet, hoe goed die ook is, niks kan je voorbereiden op de realiteit wanneer de adrenaline en ja, ook angst door je lichaam giert. Maar daar kun je vast niet over meepraten, dat soort situaties mogen anderen voor jou oplossen.

Iets te makkelijk over gedacht.

melady · 16 januari 2006 op 23:38

[quote]Dit soort ‘incidenten'(okee, in dit geval een erg heftige) vallen toch onder ‘het risico van het vak’ dat je uitoefend?? Of ben ik nou gek?[/quote]

Je bent niet gek maar je gaat wel erg kort en ongenuanceerd door de bocht met dit schreeuwsel. Ik kan het geen column noemen: spelfouten, spaties her en der, allerlei overbodige interpuncties maken het een sneu geheel.

melady · 16 januari 2006 op 23:43

[quote]Opleiding of niet, hoe goed die ook is, niks kan je voorbereiden op de realiteit wanneer de adrenaline en ja, ook angst door je lichaam giert. Maar daar kun je vast niet over meepraten, dat soort situaties mogen anderen voor jou oplossen.[/quote]

Zo is dat.

Bakema was me net een slag voor. Hij typt namelijk sneller.

Ma3anne · 17 januari 2006 op 07:04

Een wel errug gemakkelijk verhaal. Loop eens een dagje mee met een agent in een grote stad en schrijf dan nog eens een column. 🙂

Outsider · 17 januari 2006 op 07:30

[quote]Beroepssoldaten van het Nederlandse leger die schadevergoedingen gaan eisen van landen zoals Afghanistan, Bosnie en Irak omdat ze tijdens de oorlogen beschoten zijn??[/quote]

Ik vind dat Guustje grotendeels wel gelijk heeft, maar het gaat hier om leden van de Hofstadgroep en bovendien niet in een oorlogssituatie. Men kan wel zeggen dat die Hofstadlieden gewoon gevaarlijke criminelen zijn en geen middel moet ongebruikt gelaten om hen aan te pakken.

Li · 17 januari 2006 op 09:28

En andersom?
Wat vind je ervan dat leden van de Hofstadgroep schadevergoeding eisen van de Nederlandse staat?
😮

Li

Outsider · 17 januari 2006 op 09:58

[quote]Wat vind je ervan dat leden van de Hofstadgroep schadevergoeding eisen van de Nederlandse staat?[/quote]

Mogen ze best proberen, maar jij hebt blijkbaar niet gehoord wat die Samir A. er allemaal uit heeft gekraamd voor de rechtbank. En dan heb ik het er nog niet eens over dat hij zonder aanleiding op een fotograaf afstormde en hem klappen verkocht.

Natuurlijk, de Nederlands overheid kwaad afschilderen en ze vergelijken met een stel criminelen doet het altijd goed, maar bij mij niet in ieder geval.

prikkels · 17 januari 2006 op 10:12

Om met wijlen Prinses Juliana te spreken: “Ik ben het eens, en wel zeer eens met Bakema en Melady”.

Okee, op één puntje na dan Bakema. Er zijn ook genoeg mede-Hollanders die wel hun mond open durfden te trekken en als dank in elkaar geslagen worden of nog erger met fatale gevolgen. Ik kan me dus voorstellen dat men niet staat te trappelen, hoewel het soms heel moeilijk is om niet in te grijpen. Maar goed er is niet voor niets een campagne geweest over 112. Hoe te handelen bij het zien van geweld.

Bakema_NL · 17 januari 2006 op 12:59

Ok, het is voor de een makkelijker spreken dan de ander, maar als grote groep sta je altijd sterker, alleen is het vaak zo lastig om een grote groep te vormen.
Ook wat jij aangeeft is een situatie die je nooit van tevoren kunt inschatten, kan alle kanten op, kan niemand je op voorbereiden.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder