Sorry mams,

Ik heb zaterdag mijn zorgvuldig bijeengesprokkeld zootje weer in het busje laten tillen. De afgelopen zeven jaar ben ik drie keer van woning veranderd.

Er is steevast de dag ervoor iets mechanisch mis met het busje, iemand kan achteraf niet en rond middernacht een berichtje: het was toch Zondag?

Het klopt als een busje.

Dat startte de dag ervoor al moeilijker als normaal en die zaterdag gewoon helemaal niet. Er was een zieke in het team en de middelste moest toch werken. De jongste verscheen met zonnebril, dacht echt een grapje was.

Gelukkig was ik deze keer beter voorbereid. Ik had voldoende saldo om onverwacht een vrachtwagentje te huren en een buurman daags ervoor verleid met een bbq-party.

De verhuisdag is top verlopen. Erg gezellig, ik heb de middelste niet echt gemist in de zin van meesjouwen, maar wel in de beleving van de voorgaande keren. Jammer dat ze moest werken. Ze deed echt niks mams, zegt de jongste met zonnebril, die met zijn handen in zijn zakken staat te kijken naar broer en buurman die zich in het zweet werken. Niet? Wie haalde toen broodjes en later pizza? Oh ja. Zou je niet eens die zonnebril van je gezicht halen en me helpen om de toko leeg te trekken?

Je hebt gelijk, sorry mams.


Suus

Huis, tuin en keuken typiste. Meer een blogster dan columniste, schrijf graag over dagelijkse sores in Jip en Janneke taal. Regelmatig met een kat op mijn toetsenbord die hfgrts;s;saa;llal;kk sas typt.

4 reacties

Nummer 22 · 23 april 2019 op 17:49

Ach… het luie zweet is zo gereed, of… toch niet?

Suus · 24 april 2019 op 18:29

Het blijft moeilijk pubers te motiveren om te zweten maar als barman bij de bbq was hij in vorm. Die smoes kan ik de volgende keer gebruiken.

G.van Stipdonk · 2 mei 2019 op 14:26

De schwung is er een beetje uit op Columnx, maar in ieder geval van harte gefeliciteerd met deze CvdM!

    Suus · 2 mei 2019 op 22:27

    Dank je, even druk met verhuizen geweest, maar heb na morgen 10 dagen vakantie en zin om te schrijven.

Geef een reactie