Vanmorgen in de douche.

Ik bedenk mij dat het deze zaterdag ‘niet-winkel’ dag is. Wat een heerlijk idee, effe geen winkels. Nergens in de rij hoeven staan. Geen botsende bejaarden met rollators. Geen dreinende kleuters, zeurend om snoep bij de kassa. Geen promo-Truus die mij een tube ‘vernieuwde’ Prodent in mijn mik wil smeren. Geen kortingsbonnen, filmbonnen, actiepunten, spaarzegels, airmiles, bonuskaart of pinautomaat die het begeeft. Op zaterdagochtend half tien. Met vier hijgende moeders in mijn nek. Op weg naar hockeywedstrijden.

Een verstandig iemand heeft bedacht dat wíj en niemand anders, bepalen of er iets gekocht wordt. Niet de goedbedoelde marketinggoeroes van de HEMA, H&M, Albert Heijn, Dixons, Jumbo, Lidl, Kruidvat, Da of Intratuin.

Omdat het bijna ‘jeweetwel’ is en ‘jeweetwel’ opeens wordt geassocieerd met nieuwe onderbroeken, winterharde planten voor op het balkon en verse Sushi? Ik bedoel, iemand die ‘jeweetwel’ of ‘jeweetniet’ dit soort goedbedoelde rotzooi schenkt terwijl je gewoon een lekker geurtje wil of nieuwe Marlies Dekker, moeten wij die serieus nemen?

En wat te denken van Wouter ‘Kabouter’ Bos? Wat moet dat geil geweest zijn.

Zomaar kunnen beslissen over miljarden aan belastingpenningen. En lekker voorbij gaan aan het simpele feit dat er geen Hollandse haan kraait naar de verantwoordelijken. Bijzonder goedbetaalde en grijpgrage bestuurders van financiële instellingen. Die het met de regels niet zo nauw namen.

Terwijl elke Jan Boerenlul binnen deze grenzen tot vier punten achter de komma wordt doorgelicht voordat hij uberhaupt een hypotheekaanvraag mag doen. En dan zal diezelfde Rooie Rakker mij gaan vertellen, dat ik van het beetje geld dat ik nog overhoud, eens lekker moet gaan shoppen. Want dát is goed voor ‘onze’ economie. Ja, zo lust ik er nog wel drie.

Wat hij eigenlijk bedoelt te zeggen is dat hij een lege schatkist heeft de komende jaren. De ingediende begroting drijfzand is gebleken. En wij met minder genoegen moeten nemen.

Ik ga vandaag niet naar de winkel maar een spaarrekening openen.

Waar het nog kan. Wat dacht je van Never Never land? Ik vind die Wouter Bos wel iets weg hebben van Peter Pan. Hij moet alleen nog even leren vliegen. Tussen zijn vele luchtkastelen..

Categorieën: Actualiteiten

2 reacties

Prlwytskovsky · 6 december 2008 op 18:10

[quote]Omdat het bijna ‘jeweetwel’ is [/quote]

Nee weet ik niet, vertel eens …..? 😕

Daantjes · 6 december 2008 op 19:02

Tja, je weet toch wel wie ‘jeweetwel’ is op 5 december? Ik had nog niet gereageerd op jouw stukjes maar ik vind ze heel erg pakkend. Echt uit het leven gegrepen.

Groet,Daantjes

Geef een reactie

Avatar plaatshouder