“Dames en heren, goedemorgen en welkom in Beijing voor de 2008 Olympische Spelen.
Het hoogetepunt van deze eerste dag wordt bijna zeker de Tank Race. Voor degenen die dit schitterende spektakel niet eerder hebben gezien, een korte uitleg: Tiananmen Plaats wordt omsingeld door één groot hek met ijzerdraad bovenop. Een duizendtal politieke vijanden van de Chinese staat worden losgelaten, snel gevolgd door tien tanks. De eerste twee tankrijders die de meeste slachtoffers platrijden binnen drie minuten gaan door naar de de finale. In totaal zijn eer vijf rondes en wij hopen dit jaar op een nieuw wereldrecord.

Nou, wereldrecord, dat zal niet de juiste terminologie zijn, want China is momenteel het enige land met Tank Racen, alhoewel Noord Korea, Zimbabwe, Syrië, Turkijë en de Verenigde Staten bereiden nu al teams voor de 2012 Spelen in Londen.

De spanning is bijna om te snijden en wij kunnen nauwelijks wachten tot morgen, wanneer het gesynchroniseerde zwemmen plaatsvindt, deze keer met speciale geselecteerde intellectuelen die opstaan voor de mensenrechten, met boeien en geblinddoekt…”

Categorieën: Actualiteiten

8 reacties

SIMBA · 6 augustus 2008 op 09:01

Hij is leuk Mens! Orgineel gevonden.
Jammer dat er veel foutjes instaan, ben ik niet van jou gewend.

datmensinkenia · 6 augustus 2008 op 09:50

Ik heb bijna een jaar niets geschreven in het Nederlands, vandaar – alhoewel, er is iemand die regelmatig deze site gebruikt die hem gecontroleerd had… 😉

Ma3anne · 6 augustus 2008 op 11:08

Ha mens!
Fijn je weer eens te lezen hier. Goed kritisch stuk op de OS (om er maar weer eens een afkorting tegenaan te gooien).

Eén van mijn Engelstalige leerlingen plaatst hier binnenkort ook een stukje. Dit als stimulans voor de cursus ‘creatief schrijven voor buitenlandse vrouwen’, die ik geef.
Ben erg benieuwd of ze jouw niveau zal halen, mens! 😉

Dees · 6 augustus 2008 op 11:08

Je bent het brood vergeten 😀

Leuke insteek, het had nog wat meer uitgewerkt mogen worden. Wel leuk je hier weer te lezen!

KingArthur · 6 augustus 2008 op 14:51

Soms ben je afhankelijk van anderen, dat ontslaat je nog niet per definitie van je verantwoordelijkheden. Mij hebben de fouten iig niet gestoord. Ik vind je tekst helemaal goed.

datmensinkenia · 6 augustus 2008 op 21:32

Alle commentaar, positief en negatief, is welkom, maar ik zou graag willen weten wat de fouten eigenlijk zijn – anders maak ik ze weer de volgende keer en er wordt niets geleerd…

arta · 7 augustus 2008 op 08:09

Mooi actueel stukje, Mens, met een heerlijke vaart geschreven!
Enne…die foutjes, dat valt reuze mee, hoor! Twee ‘e’-tjes teveel, één in hoogtepunt, één in er.

pepe · 8 augustus 2008 op 09:03

Leuk jou weer hier te lezen.

Foutjes? Ik vind het meevallen, niet veel engelse mannen zullen jou dit na doen. Er zijn Nederlanders die beroerder schrijven.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder