Gek he? Als ik termen als AIVD, veiligheidsdienst, recherche of officier van justitie hoor, schiet ik onbedaarlijk in de lach. Iedere keer weer. Is het geen officier die zijn pornocomputer langs de weg zet (en ik maar denken dat “bijvangst” een term was die uitsluitend op de visafslag te IJmuiden werd gebezigd), dan laat Geheime Harry de floppy’s met onderzoeksgegevens over Geile Pim wel in een ingeleverde auto achter. Garagehouder Beun de Haas bulderend van de lach naar Peter RDV. Paniek in Den Haag! Nee dan Wouter Bos. Die slaat tenminste een deuk in een pakkie boter. Tegen een journalist: “ik wil zo spoedig mogelijk een bijeenkomst van de Commissie Stiekem”. Kunnen ze die club niet omdopen in Commissie Debiel?

Het is toch een giller van de eerste orde? Minister Remkes, u weet wel, van die wondertandarts, verklaarde dat Peter R. de Vries de gegevens op de floppy’s niet mag publiceren. Want het is staatsgeheim. Sorry heren, wanneer een of andere boerenlul van de Staatsveiligheidsdienst floppy’s over de hobby’s van Onze Pim in een auto laat slingeren, zijn die zaken per definitie niet meer geheim. Want als iets geheim is, dan ben je er zuinig op, Johan! Wat een debielenzooitje!

Wat Pim in de nachtsauna heeft uitgespookt, dat gaat ons niets aan. Hoewel, als hij foute dingen heeft gedaan met minderjarige jochies, want dat gerucht gaat nu, dan hebben we het recht om dat te weten. Als waarschuwing. Zodat we nooit meer op populisten als hij zullen stemmen. En als uit de floppy’s blijkt dat er niets aan de hand was, dan mag dat ook openbaar zijn. Dan is onze would-be Berlusconi meteen vrijgepleit. Maar het feit dat er van regeringszijde zo geheimzinnig wordt gedaan over de inhoud van de floppy’s is al bijna een bewijs op zich, dat er iets heel ergs op staat. Over Pim of over een van zijn fijne mede-LPF’ers. En ik wil weten of er iets met Pim aan de hand was, of dat bij voorbeeld die griezel met dat rooie brilletje zijn bordeelrekening niet had betaald. Of dat een van die enge makelaars in een hoerenkast was gesignaleerd, samen met Bas van der Vlies in bad. Openheid! Geen achterkamertjes. Pim had het zo gewild!

Maar we kunnen rustig gaan slapen. We hebben deze informatie niet nodig. Waarom niet? Ons kabinet heeft de situatie in Nederland voor wat betreft de écht belangrijke zaken totaal onder controle. Om het geheel te vervolmaken is door Karla Peijs een discussie gestart over de wenselijkheid van een verbod om mobiel te telefoneren. Op de fiets!

Categorieën: Politiek

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

6 reacties

Kees Schilder · 14 december 2005 op 07:32

[quote]Om het geheel te vervolmaken is door Karla Peijs een discussie gestart over de wenselijkheid van een verbod om mobiel te telefoneren. Op de fiets! [/quote]

Dat gaat tenminste ergens over.Nu is het wachten op een floppy waarop te zien is hoe de Weldedele Minister van Justeasy, Donner,op de fiets krabbend aan zijn justitiele apparaat,en mobiel bellend een plek reserveerd in een maison de tolerance.(vertaling: hoerentent)

heerlijke column weer

Ma3anne · 14 december 2005 op 07:44

[quote]Gek he? Als ik termen als AIVD, veiligheidsdienst, recherche of officier van justitie hoor, schiet ik onbedaarlijk in de lach.[/quote]
Hee, heb jij dat ook? 😀

Het wordt steeds meer een ‘Spitting image’ daar in den Haag. En het is niet eens satire, het is echt!

Dees · 14 december 2005 op 08:52

[quote]Gek he? Als ik termen als AIVD, veiligheidsdienst, recherche of officier van justitie hoor, schiet ik onbedaarlijk in de lach.[/quote]

Dát, maar ik heb toch ook wel last van huiveringen, rillingen en ergere gevoelens als ik Peter R de Vries weer eens zie zwelgen rondom die enorme paal die hij van eigengeiligheid in de broek heeft staan op het moment dat hij weer eens zo’n scoop heeft. Walgelijk. Staat er niet de doodstraf op het publiceren van staatsgeheimen en zo niet, mag die dan bij wijze van uitzondering deze ene keer toch…..?

Chantal · 14 december 2005 op 10:46

[quote]Staat er niet de doodstraf op het publiceren van staatsgeheimen en zo niet, mag die dan bij wijze van uitzondering deze ene keer toch…..?[/quote]

:laugh: :laugh: Helemaal met je eens.

Je bent lekker bezig Driek! Hij is weer leuk!

Scepsis · 14 december 2005 op 14:21

De AIVD speelt net als de CIA de vermoorde onschuld, alleen beide op hun eigen manier. Democratieën martelen niet, zij laten martelen, dat is het verschil met een dictatuur. Als de Verenigde Staten van Amerika de definitie van martelen mogen herdefiniëren, dan kan ook de kerstman doodgemarteld worden op een Brits martelwerktuig in Oezbekistan om informatie los te krijgen over de herkomst van ‘christmas crackers’ op de Noordpool, die een gevaar kunnen vormen voor de ‘national security’ van dat land. Om vervolgens Oezbekistan te bestempelen als dictatuur als het land niet langer naar de pijpen van Washington danst.

Mup · 15 december 2005 op 14:15

[quote]Gek he? [/quote]

Nee, heel h*rk*nb**r juist! Zag gister op tv nog dat er zowat drie maal per dag en de rest naar behoefte een spoeddebat nodig wordt geacht, en waarvoor?

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder