Wat een oproer in Nederland afgelopen weken met de middelbare scholieren. Staken, oproer, auto’s vernielen het was er allemaal. De boodschap is hoogstwaarschijnlijk wel aangekomen in Den Haag.. Je hoort wel eens meer van een staking, maar zo massaal als nu heb ik het in mijn leven nog nooit meegemaakt. Hoogstpersoonlijk vind ik 1040 uur school niet te veel, maar toen de ‘grote’ mensen in Den haag dat berekenden hadden ze de vakanties nog niet meegerekend. Dus het is wel begrijpelijk voor de leerlingen, dat ze het zolang op school niet zo lang kunnen uithouden. Dat betekent gewoon lange dagen op school maken en ik moet je eerlijk bekennen dat ik er ook niet van hield. Aan de ene kant is het volkomen terecht, want ik zou er niet aan moeten denken later als ik kinderen heb, dat ze al om 13.00 uur klaar zijn. Komt zoveel onrust als pappa en mamma aan het werk zijn. Zoals blowen, drinken en onveilige seks.

Het opvallende aan de demonstratie was toch wel dat de meeste leerlingen niet eens wisten waar de demonstratie nou precies over ging. Nu moet ik je eerlijk toegeven dat ik zelf een oproer ook altijd leuk vond toen ik jong was. Je loopt mee met de rest en vrij zijn van school is een feest. Ik weet nog goed dat ik als kleine jongen altijd met de rest heb meeliep, maar daardoor wel een eigen mening heb gevormd en dat is een voordeel als je een meeloper bent geweest, want je denkt dan toch meer na over bepaalde levensvragen. Jeetje, wat een psychologie van de koude grond. Maar als de leraren niet eens de leerlingen goed kunnen voorlichten, want doen de kinderen dan hemelsnaam nog in een klas?

Ik ben blij dat er nu eens goed aandacht aan het onderwijs word besteedt. De kwaliteit van het onderwijs wordt dan weer eens onderzocht en leraren die niet eens de bevoegdheid hebben kunnen zich laten omscholen. Je hebt misschien het idee dat ik de meeste zaken door elkaar haal, maar de staking is gewoon een opstapeling van allerlei zaken.


10 reacties

Grumpy-old · 3 december 2007 op 18:20

LOL ons idee van “onveilige seks” was “seks op n plek waar je betrapt kan worden”.

Trukie · 3 december 2007 op 22:50

Tja, kijk, als je dat actiecommittee hoort, zeg je, ze hebben gelijk.
Maar als je de schades en de hommeles ziet, zeg je, geef ze een aantal bibliotheekuren en nettiquette-uren extra bovenop die 1040 uren. En hou ze met alles wat mogelijk is van de straat.

Een goed gelateerde collumn Ronaldje.

lagarto · 4 december 2007 op 07:38

Prima onderwerp Ronald, ga door, maar blijf ook kritisch op je zelf en niet alleen op de maatschappij.
Groeten Lagarto.

Troy · 4 december 2007 op 09:00

[quote] Ik weet nog goed dat ik als kleine jongen altijd met de rest heb meeliep, maar daardoor wel een eigen mening heb gevormd en dat is een voordeel als je een meeloper bent geweest, want je denkt dan toch meer na over bepaalde levensvragen. [/quote]

Dit is de vreemdste zin die ik ooit heb gelezen! Hoe kun je in godsnaam denken dat meelopen en je als een schaap gedragen de juiste manier is om uiteindelijk een eigen mening te vormen. Dat is zo tegenstrijdig als maar kan. Meelopers denken meer na over bepaalde levensvragen?! HAHAHA!!!

Sorry, maar ik begin het nu toch echt bijna op te geven met jouw columns.

dj_Eddy · 4 december 2007 op 10:26

Tip voor de volgende keer: probeer je te verdiepen in je onderwerp, want er staat alleen maar onzin in. Je sleept er van alles bij wat niets met elkaar te maken heeft. Dat lange schooldagen leiden tot blowen, drinken en onveilige seks is op zich bijzonder komisch. Alleen ben ik bang dat je dit nog serieus bedoeld ook. Dit is een van de slechtste columns die ik de afgelopen tijd gelezen heb.

Ronaldjecas · 4 december 2007 op 10:48

Achja is het de spelling niet is het wel weer het onderwerp. Bedoel de meeste dingen grappig. Denk een generatiekloof, want ik vind op deze site sommige onderwerpen echt saai en de manier waarop.

Eddy, de meeste pubers doen de raarste dingen in hun vrije tijd. Dat bleek ook met de staking, want er waren een aantal pubers die toch voor onrust hebben gezorgd met vandalisme.

Dees · 4 december 2007 op 11:31

Die zin die Troy aanhaalt is voor mij ook bevreemdend op een manier dat ik erom moet lachen. Het meelopen naar je hand zetten om de lezer ervan te overtuigen dat juist dat de manier is om een eigen mening te vormen. Tsja.

Feitelijk is je column niet meer dan een herkauwde brij met onlogische samenhang. Eentje zonder originele gedachte, maar dan wel weer met een belerend toontje, dat vals klinkt.

Zonde RJC, ik hoop echt nog op wel een goede.

dj_Eddy · 4 december 2007 op 12:21

[quote]Eddy, de meeste pubers doen de raarste dingen in hun vrije tijd. Dat bleek ook met de staking, want er waren een aantal pubers die toch voor onrust hebben gezorgd met vandalisme.[/quote]

Pubers worden juist onrustig, omdat ze te lang op school zitten. Jij beweert in je column precies het tegenovergestelde. Ik ben het met Troy en Dees eens dat je de meest bizarre conclusies trekt en van het onderwerp werkelijk helemaal niets weet. Je schrijft maar een eind weg en presenteert fictie als feiten, zonder enige relativerende noot. Daardoor wekt je column heel veel irritatie op. En dan heb ik het nog niet eens gehad over je belabberde schrijfstijl. Ik vrees dan ook, net als Troy, dat het nooit wat zal worden met jou als columnist. Erg jammer.

lisa-marie · 4 december 2007 op 12:52

Het zal wel een generatiekloof zijn maar 1040 uren dat is echt heel weinig. Gewoon naar school en leren en geen flauwekul!
De staking is geen opeen stapeling van zaken.
De meeste weten niet eens waarvoor ze staken. Laat staan dat ze hebben leren staken.
[quote]Nu moet ik je eerlijk toegeven dat ik zelf een oproer ook altijd leuk vond toen ik jong was.[/quote]
O ja is een oproer leuk? Nou daar denk ik echt heel anders over. Je berokkend veel mensen schade in allerlei opzichten.
En dit is nog maar inhoudelijk gereageerd.
Over de opbouw en de lange zinnen heb ik het nog niet eens.

Isabeau · 4 december 2007 op 20:01

Als middelbare scholier vind ik dit je reinste belediging. Dus als er 80 uur minder les wordt gegeven, dan moet ik maar gelijk op een of andere jongen kruipen met in mijn ene hand een glas bier en in de andere een joint?

En je hebt je overduidelijk niet verdiept in het nut van de staking. Denk aan scholen die pauze-uren meetellen om aan de 1040 uur te komen en scholen die een leraar voor de klas zetten om toezicht te houden op leerlingen die huiswerk moeten maken, puur om de uren vol te krijgen. Bovendien hebben brugklassers zo’n 35 uur les, dat is bijna een hele werkweek voor een volwassene! En dan hebben ze ook nog eens huiswerk!

Oke, sommigen mochten dan misschien geen idee hebben waar ze over staakten, het was in ieder geval een geweldig initiatief.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder