Zijn geluk, mijn ongeluk of is het nonchalance, ik vermoed een vloek of heel slechte karma….

Mijn broer heeft net een héél leuke week achter de rug. Alles zat hem mee en alles viel zomaar in zijn schoot. Ik daarentegen heb een baalweek achter de rug. Zo eentje in de trend van als ik nu nog es iets kwijtspeel dan rust er een vloek over me. Een tijdje terug verloor ik mijn eerste toffe omabril, zo’n hyperlelijke Sarahbeugelbril, maar toch zonde om hem te verliezen op café (stel geen vragen… de foto’s waren grappig, en als ik dichter kijk om mensen te herkennen is het nog grappiger).
Daarna verloor ik de gsm van een vriendin (niet eens de mijne) die ik mocht lenen, zo’n echt toffe I’m-a-cool-person-gsm met fototoestel en videofunctie en wijs muziekje om opgebeld te worden (verloren in een ander cafée- schaamte en sorry, btw, ik maak dit goed).
Nu ben ik mijn fietssleuteltje kwijt van een fiets die vastgesloten staat aan het Zuid. Het is niet eens mijn fiets, maar een fiets van een vriendin van een vriendin van ons. Dus hoe verklaar je zo’n blunder nu opeens? Je fiets staat aan het Zuid, vraag niet meer…. Neen, zo knn we het niet aanpakken.
Dus als je één dezer nachten een verdachte jongeman en een meisje een fiets ziet rippen: het is mijn fiets voor eventjes en nu wil ik hem teruggeven. Bel dan aub niet als de bliksem nr de politie omdat je getuige bent van vandalisme en diefstal. Het verhaal zit heel duidelijk ineen. Maar hoe leg je dat uit in een politiebureel waar ze je een nachtje willen opsluiten. Ze snapten nu al niet dat mijn identiteitskrt in een andere tas zat op het ogenblik dat ze me betrapten op rijden met één lichtje!
De politie is sowieso al niet meer mijn beste vriend nadat ik problemen had met een persoontje en die kwestie van rijden met één licht (met de fiets, hé). Ze deden toen al héél belachelijk en maakten me 50 euro armer. Daarmee had ik al 8 fietslichtjes kunnen kopen terwijl ik er maar eentje nodig heb….
Trouwens, waarom verkopen ze anders van die gele fietslichtjes of moet je nu ook al tijdens het nachtelijk zwemmen in de Blaarmeersen een lichtje dragen? Het zit me helemaal niet mee en nu hoop ik toch wel dat de politie voor even mijn beste vriend wil zijn want ik ga nooit meer nachtelijk zwemmen in de Blaarmeersen….

Categorieën: Algemeen

4 reacties

arta · 24 mei 2008 op 15:03

Na ‘nr’ ‘knn’ en ‘identiteistkrt’ gelezen te hebben, ben ik afgehaakt… 🙁

Teunis · 25 mei 2008 op 00:58

Probeer je een column te schrijven, lukt dat ook nog eens niet. Het zit je inderdaad niet mee 😉

Even serieus: wat je nu geschreven hebt is meer een telefoongesprek met je moeder, dan een column. In een column ventileer je een mening. Dat kan heel klein zijn en persoonlijk, maar wat je schrijft staat voor iets groters. Dit doe je dan op een leuke, verrassende manier.

Groeten Teunis

SIMBA · 25 mei 2008 op 08:20

Ik zag dat je dit stukje tegelijk hebt ingestuurd met je vorige. Jammer, want zo kun je niks met de tips en kritieken doen (ervanuitgaande dat je dat wil.) Want ook nu zijn al die haakjes storend om van de afkortingen maar te zwijgen! Afkortingen in een verhaal of een column, kan écht niet!

Dees · 25 mei 2008 op 11:15

Dit vind ik een beetje een onnavolgbaar stukje, mn door de haakjesovervloeden en de inside informatie die verondersteld wordt bij de lezer. Verder lees ik weinig pech, eerder laksigheid, zowel in je schrvn, als in je omgng mt ndrmns splln.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder