Soms ligt de humor op straat. En in dit geval is de politiek hier de oorzaak van. Wat is het geval? 1 April 2007 is Nederland klaar voor de hogesnelheidstrein. Een omstreden zaak, waar al veel onderzoek naar is gedaan, omdat er ontzettend veel geld en aanpassingen voor nodig waren. Maar goed, uiteindelijk won de economie en mocht het spoor aangepast worden. Nu hoor ik dat er een klein detail is dat roet in het eten kan gooien: we hebben geen hogesnelheids-treinen! Wel een spoor dat klaar is, geen treinen om erop te laten rijden. We hebben in Nederland wel gewone treinen maar ze zijn dus nog niet geschikt voor de snelle ritten. Peijs geeft de NS hiervan de schuld: zij zouden met de verkeerde treinfabrikant in zee zijn gegaan. De NS op haar beurt geeft aan dat de minister de specificaties niet op tijd heeft aangeleverd. Ik weet niet wie de schuldige is. Het verbaast me echter niet dat de NS niet op tijd is, wanneer zijn de treinen nou wel eens op tijd bij de NS?

Maar nu het meest trieste nieuws: 2e Kamerlid Hofstra had zich zó verheugd op die snelle rit naar Parijs met minister Peijs! En nu gaat het niet door! Hij voelt zich al belazerd voordat het echt 1 april is. Peijs heeft nog wel voorgesteld om met de bus samen naar Parijs te gaan en dan gezellig in een voorstadje een hotel te zoeken, maar hij Hofstra is zo teleurgesteld dat hij het aanbod meteen heeft afgeslagen.
Natuurlijk zal er weer een onderzoek door de Tweede Kamer ingesteld worden. Ik stel voor dat daarna een nationale inzamelingsactie gehouden wordt waarmee een paar TGV’s aangeschaft kunnen worden. Als de wereld nou even zorgt dat er geen nieuwe, grote rampen gebeuren, trekt Nederland vast massaal de beurs. We hebben hier immers al zoveel modeltrein verzamelaars.
Ik hoop trouwens wel dat er dan geen buitenlanders naar de uitzending kijken, het is toch wel beschamend eigenlijk.

Ken je die mop al van die 2 politici die naar Parijs gingen? Ze gingen niet…


7 reacties

wendy77 · 15 november 2005 op 11:03

Over de humor op straat gesproken: Ik keek deze week naar Rayman is laat (of hoe heet die gozer) en daar was Peijs te gast. Rayman had ook nog wel een paar strakke opmerkingen over de Betuwelijn die niet bestaat en de hogesnelheidstrein waar we ook geen reet aan hebben voorlopig. Toevallig gezien??

Trukie · 15 november 2005 op 11:54

Ik zou het wel gesnapt hebben als Hofstra met Peijs op stap had gewild.
Maar dat Peijs met Hofstra een ommetje wil……
Grappige column

ietje · 15 november 2005 op 19:23

Ha Wendy

Nee, helaas niet (al dan niet toevallig) gezien. Het is natuurlijk wel zo dat er wat grappen in mijn column zijn die meer mensen door het hoofd zijn geschoten, en mogelijk zijn die wat voorspelbaar. Op zich was het nieuws op het 10-ur journaal al grappig op zichzelf…

Mosje · 15 november 2005 op 19:41

En? Heb je nog aan de Seine gezeten?
Nee, maar hij wel aan de mijne.
(over Parijse mopjes gesproken ;-))

Li · 15 november 2005 op 20:38

Dus ze sporen allebei niet. Tja 1 april, dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden.

Li

Dees · 16 november 2005 op 08:35

Beschamend is wel het woord. Gelukkig is het nog voer voor een leuke column, dat compenseert íets 😉

Ma3anne · 16 november 2005 op 16:53

Ja, die mop ken ik al jaren, maar dat ie ooit nog eens werkelijkheid zou worden!?

Geweldig geschreven!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder