Ik weet niet wat het is maar ik ben nu al moe van Sven.
Zelfs een flinke portie ‘Svenergie’ trekt me ook niet meer over de streep, Wie komt er trouwens op zo’n onzalige woordspeling.
Welke stagiare met wat voor kater op welke druilerige maandagochtend steekt zijn zijn hand op tijdens de brainstormsessie van het reclamebureau. Het is bijna net zo erg als ‘Svencouver’, zoals de Amerikaanse kranten koppen.
Chef de mission Henk – dat kan béter- Gemser, de man die de Noorse kabeltrui heeft uitgevonden, de man van zinnen als:
‘Deze kerels initiëren een geweldig stuk sportgebeuren in die context’, gaf hem vandaag toestemming om als enig lid van de selectie in zijn hotel buiten het olympisch dorp te bivakkeren.
Lekker de spieren warm houden in je eigen hot tub, filmkanaaltje, roomservice , minibar, vriendin erbij. Goed geregeld.
Laat de rest maar op 8 persoons slaapzalen met een ijzeren pot onder het stapelbed ’s morgens onder hun ijskoude douche gaat staan.
Als ze er in de ploegenachtervolging maar wel voor zorgen dat Sven zijn derde plak omhoog kan houden.
Gisteren werden op zijn aanraden de groene markeringsblokjes op de baan al vervangen door rode, want dat was Sven zo gewend hier.
De organisatie ging onmiddellijk door de bocht. ‘Natuurlijk Sven, hoe konden we zo stom zijn om voor groen te kiezen. Sorry hoor, no hard feelings, toch?’
En dan dat nieuwe hoogtepunt in het TV oeuvre van de verschrikkelijke Smeets. Het empathische diepte interview met Sven voor de electrische open haard.
Het kwijl druipt uit de mondhoeken van de kalende – doet u alles maar overdwars kapper- media mastodont.
“Waar zit het Sven, in je kop, in je hart of in je póten? ‘ En blasé lacht Sven zijn geheimzinnige wat arroganterige lachje.
Volgend shot; zijn zakelijk manager die verklaart vanaf maart los te gaan met interessante opties, marketingacties en productlijnen.
Wat is Sven waard, hijgt Mart. Miljoenen dus.
Straks bedingt Sven dat na er zijn rit niet gedweild maar gesmolten wordt zodat de concurrentie, die slechts het decor voor zijn zegetocht vormt, na enkele rondjes roemloos in een wak verdwijnt.
Ik begin nu heimelijk te hopen op Bob, op Chet, op Shani of Enrico en nog het meest op die verrassing uit Ethiopië die Sven naar de 4e plek verwijst.
Toch jammer hoor.

Categorieën: Actualiteiten

12 reacties

Ma3anne · 12 februari 2010 op 07:56

[quote]Ik weet niet wat het is maar ik ben nu al moe van Sven.[/quote]
Ik ook.

Kwiezel · 12 februari 2010 op 08:43

Trawant, kunnen we niet beter genieten van iemand die met zijn prestaties ver boven de rest uitsteekt? Ik vraag me af waarom het nodig is om een column over Sven Kramer zo negatief in te steken. Ben geen die-hard fan van hem, maar ik zie wel dat dit een jongen is die helemaal voor z’n sport leeft en er alles uit voor over heeft om succes te hebben. En groot gelijk heeft ie, zou ik ook doen. En als je dan ook nog de kans krijgt dit commercieel uit te buiten is dat natuurlijk mooi meegenomen.

joopvanpoll · 12 februari 2010 op 08:52

O,o,o, wat mooi. Dat heerlijke gevoel dat je doorstroomt, wanneer iemand precies omschrijft wat je voelt.
Of beter gezegd, er structuur in brengt.
Het laatste zinnetje had ik weggelaten.
Joop.

Emiliever · 12 februari 2010 op 10:12

Trawant, je hebt helemaal gelijk. Ik ben geen sportfanaat….ik heb voor het eerste van Sven Kramer gehoord in de tv-spotjes. Blijkbaar kan hij hard schaatsen, dat wel. Maar dat hoef ik nu helemaal niet meer te zien! 😆

Ingrid · 12 februari 2010 op 12:07

Sorry maar I just love Sven. Als iemand op die leeftijd zo met zijn sport bezig is en er zoveel voor over heeft kan ik alleen maar mijn diepe respect tonen. Dat de rest om hem heen er een mediacircus van maakt kan hij niet helpen. En nu niet zeggen dat kan hij wel, maar dat wil hij niet. Nee dat klopt hij is nu even met zjin hoofd bij de Spelen, mag hij? Na zoveel jaren trainen zijn ultieme resultaat bereiken. Ik gun hem alle goude medailles die hij maar kan winnen. En Mart Smeets dat is gewoon een eikel.

LouisP · 12 februari 2010 op 14:26

Trawant,
goed gelukt, Trawant, mensen op stang jagen door Sven wat af te kraken…..verrassingen uit Ethopie daar ben ik ook voor met een tweede plaats achter het nieuwe wereldrecord van Sven…ik verheug me nu al op zijn succes, zijn commentaar erna en alle andere successen van oranje…..leve Sven!

maar wel leuk geschreven…

Louis

Trukie · 12 februari 2010 op 14:28

Wat Sven in de avonduren doet, mag hij van mij helemaal zelf weten. Als dit goed voor hem is mag hij toch? Ik hoor net dat er een griepvyrus heerst in het Olympisch dorp.
Meer een Story in Prive voor een kneuterig Weekend. Daarna komt de Party.
We hebben het ook nog steeds over Ard en Keessie. Dus Svenmania is nog maar net begonnen.

LouisP · 14 februari 2010 op 09:15

Trawant,
vijftien miljoen mensen op zo’n heel klein stukje aarde……’t waren er vannacht tijdens de legendarische rit van Sven 4.7 miljoen….die laat je in hun waarde…..

ik heb genoten van Oranje….

Louis

trawant · 14 februari 2010 op 12:01

Zo is ’t Louis, ik buig beschaamd het hoofd..Bah wat een naar stukje van mij.. :oeps:

DreamOn · 14 februari 2010 op 20:09

@ Trawant: nee hoor, heel erg leuk! En ook ik ben Sven-moe.
Ik gun het kind z’n overwinning hoor, maar daar houdt het, wat mij betreft, ook mee op. 😉

LouisP · 14 februari 2010 op 20:12

Trwant,
heel leuk maar nu hoop ik dat Sven in 2014 wéér drie gouden plakken wint…

Louis

wamackaij · 6 april 2010 op 22:22

Sven The Man heeft vast dit stukje gelezen voordat hij voor de vierde keer op rij wereldkampioen werd…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder