Zes eetkamerstoelen in twee verschillende uitvoeringen. Twee eettafels, een grote en een kleine, de kleinste met een opklapbaar half rondje. Eén karpet. Een lederen ossenbloedkleurig bankstel, één bordeauxrode stoffen bank. Twee televisietafeltjes, elk met bijbehorende tv. Twee salontafels. Een spiegel en wat fotootjes aan de muur en twee reproducties van Gabriella Benevolenza genaamd ‘Sweet Harmony I’ en ‘Sweet Harmony II’. Twee koffiezetapparaten, één mixer en een Senseo apparaat. Twee vergieten en drie kaasschaven. Twee niet bij elkaar passende bestekken en wat restanten. Een elektrische frituurpan en eentje voor op het gas. Twee magnetrons en een oven. Bij elkaar opgeteld zo ongeveer zeventien bak-, braad- en kookpannen. Twee vuilnisbakken en één kattenbak. Drie koelvriescombinaties waarvan er eentje ergens defect in een kelder staat.

Enkele vergane potplanten en een dubbel balkonzitje.

Een hoog en een laag wasdroogrek, een hangend droogrek en een waslijnset. Twee wasmachines. Goedkope en dure gel. Verschillende soorten tandpasta en tandenborstels waaronder een elektrische. Wattenstaafjes, Demak’up, verschillende soorten handdoeken, inlegkruisjes en een scheermes, aftershave en Chanel, wasmand en waskorf.

Een cirkelzaag, een boormachine en een föhn. In totaal drie stereosetjes, twee videorecorders, twee dvd-spelers, twee digitale camera’s, drie Pc’s, twee printers, twee vaste en vier mobiele telefoons en twee auto’s. Ongeveer driehonderdenvijftig cd’s. Vier wekkers waarvan er drie bij mij staan.

Twee tweepersoons bedden, één logeerbed. Twee strijkplanken, drie strijkijzers. Twee garderobes. Beha’s, boxershorts, van die ouderwetse hemden en strings. Twee sokkenlaatjes.

Volgend jaar flikkeren we de hele boel bij elkaar op een grote hoop. Onder één dak ook, al lijkt dat nu nog een hele opgave. Toch, in ‘sweet harmony’ is er veel mogelijk. Meer dan wat je als mens zoal voor mogelijk durft te houden.

[i][size=xx-small]** Raindog en ‘Catwoman’ duiken even een klein poosje onder in ‘sweet harmony’ om het oude jaar aan zee te laten verwaaien terwijl het nieuwe aan komt spoelen. Sneeuw zal er zijn op een beeldscherm thuis, vuurwerk in een sigaar elders. En daarom alvast vanaf deze plek fijne feestdagen toegewenst en voor het nieuwe jaar wens ik u allen ‘sweet harmony’. [/size][/i]

Categorieën: Liefde

8 reacties

wendy77 · 25 december 2005 op 11:12

Raindog: van harte gefeliciteerd met je samenwoonplannen en ook voor jou Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst.

Eddy Kielema · 25 december 2005 op 11:14

Wat is er mooier dan ‘sweet harmony’ tijdens de kerstdagen! 😉

bert · 25 december 2005 op 14:43

Volgens mij kan tweederde wel naar de Kerst kerkeveiling. Een voorspoedig 2006 samen. 🙂 🙂 🙂

WritersBlocq · 25 december 2005 op 16:15

Leuk verhaal, en veel plezier samen :kiss:

sally · 25 december 2005 op 16:36

Erg fijn zo`n inboedellijst Rain. Had je er de prijzen niet beter gelijk bij kunnen zetten voor de verkoop van het dubbele?
😀
Ik wens jullie heel veel geluk voor straks en nu!
Heel veel liefs
Sally

Mup · 26 december 2005 op 20:58

Twee koffiezetapparaten, daar kan ik nog inkomen, maar daar ook nog een senseo-apparaat bij? 😛

Fijne jaarwisseling, en ruim ze!

Groet Mup.

Dees · 27 december 2005 op 08:29

Beste ondergedoken Raindog!

Mooie column, prachtig gegeven. (Geloof, ) hoop en liefde op een grote hoop, daar komen mooie dingen van. Veel geluk!

Raindog · 1 januari 2006 op 20:22

Het lijkt wat gek, terugkomen op een column van ‘vorig’ jaar. Toch wil ik dat graag even doen, uitgewaaid doen.

Dank voor jullie reacties. Ach ja, als we het tijdens kerst en die andere dagen al niet meer over ‘sweet harmony’ zouden kunnen hebben, wanneer dan eigenlijk wel? Leuker zou misschien zijn om het daar voortaan dagelijks over te gaan hebben. Met elkaar. Dit jaar? Dat zou ook onhoudbaar worden vrees ik maar ach, het is ook weer niet zo alsof het alternatief zo leuk is. We moeten er gewoon maar weer het beste van zien te maken, in meer dan één en misschien wel alle opzichten.

Ook dank voor jullie felicitaties en gelukwensen. Ik overweeg er meer over te gaan schrijven maar peins nog over een [i]niet-cliché[/i] vorm. Best moeilijk bij zo’n onderwerp en daarom heb ik er ook nu pas iets over geschreven. Voor mij is het – zoals jullie nu zullen begrijpen – al ietsjes langer bekend als ook de details.

In de ideeën naar volgend jaar toe, dit jaar inmiddels, denk je wel eens over wat dingen na. Het leek me leuk om dat in deze column te doen aan de hand van een rijtje. Op dat moment wist ik nog niet dat ik zo zou schrikken. Als je het even op je in laat werken is het een belachelijk rijtje. Veel dingen die ik eigenlijk liever niet zou willen missen en toch zo veel waar ik prima zonder zou kunnen, zeker in vergelijking met andere mensen, ver of dichtbij huis. Als jullie zelf eens zo’n rijtje zouden maken zou je misschien ook wel schrikken. En toch, het gaat niet om de spullen hoewel dat makkelijk praten is voor iemand die ze heeft. En in onze situatie nu is het gewoon zo dat er twee levens bijelkaar komen met alles wat daarmee gepaard gaat inclusief al die spullen. Ik troost me gelukkig in de gedachte dat als puntje bij paaltje komt, op een paar noodzakelijkheden na, ik het merendeel misschien wel niet eens nodig zou hebben, zolang er een dak boven mijn hoofd zou hangen met daaronder de ‘sweet harmony’ die ik iedereen toe wil wensen. En vergis je niet, dat kan op meerdere manieren.

En dat waren voor nu weer genoeg clichés, het jaar is nog maar net begonnen nota bene.

Groeten!

R.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder