Lange dag gehad, beetje moe aan het worden.
Nog geen zin om naar bed te gaan.
Zet te T.V. aan om gewoon een beetje doelloos voor me uit te kunnen staren zonder dat het enige vorm van hersenactiviteit vereist. Wat kom ik tegen? Tellsell… nog een keer TellSell.. een belprogramma.. nog een belprogramma.. en verrek? Nóg een. En nog een TellSell niet te vergeten. Waardeloos.
Of ’s avonds, op zo ongeveer elke zender halfuitgeklede vrouwen die een beetje… naja.. wat eigenlijk? Wat is het punt ervan? Ik bedoel, zijn er serieus mensen die ook werkelijk naar die nummers bellen? Om anoniem een vrouw dingen te kunnen laten zeggen? Niet dat ze ook werkelijk weten wíé dat is, en of het ook werkelijk dat wezen van de T.V. is.. maar ach.

Daar heb ik niet zo’n problemen mee. De mensen die bellen kiezen daar zelf voor. De mensen die daar op de televisie een beetje naakt lopen te wezen kiezen daar ook voor het grootste gedeelte zelf voor. Het probleem is dat ík daarmee geconfronteerd wordt. Het is wel heel makkelijk zeggen dat ik m’n T.V. gewoon niet moet aan zetten. Dat doe ik dus ook niet meer. Dan pak ik maar een boek, of ga ik gewoon eerder naar bed. Maar mijn punt is dat “wij” als mensen daar steeds vaker mee geconfronteerd worden. Met “de perfecte vrouw”. Nou ja, de totaal uitgemergelde vrouw dus. Geen enkele gezonde vrouw weegt 45 kilo. Dus is “de perfecte vrouw” nou de totaal uitgemergelde vrouw, of de gezonde?

Het antwoord is simpel, als je naar alle bilboards kijkt. En vele video clips van tegenwoordig.
Ook moeten vrouwen “eeuwig” jong blijven.
Laatst sloeg ik een magazine open (voor het eerst in mijn leven zo ongeveer) en wat zag ik daar op de eerste bladzijde? Een oude vrouw. En een reclame voor een –op het eerste gezicht- anti-age reclame. Ik merkte dat ik het met verbazing nog een keer las. Toen pas zag ik dat het een pro-age reclame was. Nou, die zijn inmiddels zeldzaam. Voor het eerst in tijden niet zo’n jong iemand.

Het hele “ideaalbeeld” gaat naar mijn mening toch erg de verkeerde kant op.
Emancipatie van de vrouw… yeah right…
Daar merk ik niet zo veel meer van als ik weer zo’n half naakt, uitgemergelde vrouw zie die betaald wordt om met dr reet te schudden. In Zweden dragen mensen eskimo pakjes, in Amerika dragen ze niets.

Categorieën: Algemeen

6 reacties

SIMBA · 15 april 2007 op 13:05

[quote]uitgemergelde vrouw zie die betaald wordt om met dr reet te schudden.[/quote]
Joh…die hebben niks om mee te schudden 😀

KawaSutra · 15 april 2007 op 14:30

[quote]In Zweden dragen mensen eskimo pakjes, in Amerika dragen ze niets.[/quote]
Oh ja?

Wat het Telsell verhaal betreft, daar deel ik je mening. Maar ik geloof niet dat reclame voor sexlijnen de gemiddelde vrouw in Nederland aanzet tot afslanken. Dat doen meer de reclamecampagnes en de media. Tenslotte is de doelgroep van 06-lijnen: man, man en nog eens man.
Maar gemakshalve kun je het inderdaad best samenvatten middels het woord ’troep’. Helemaal mee eens.

pally · 15 april 2007 op 15:49

Ach, gewoon niet kijken naar die treurige rotzooi.

Mup · 15 april 2007 op 20:59

Zie Pally,

Groet Mup.

arta · 16 april 2007 op 09:18

Volgens mij bestaat de perfecte vrouw (en man)gewoon niet, dat maakt het makkelijk dit soort programma’s, modebladen etc. te relativeren…

Ik moest wel ff lachen om jouw column. Het deed me denken aan een paar jaar terug, toen mijn zoontje (die toen nog extreem vroeg wakker werd) liep te zingen overdag: “06070607, als je wacht dan kom ik even.” Op mijn vraag waar hij dat vandaan had, zei hij: “Van die mensen op TV ’s morgens, die allemaal gaan douchen… Sindsdien ligt mijn kabel er ’s nachts uit! 😀

delta75 · 16 april 2007 op 10:57

Inderdaad…dat zijn verdomde jingels die weken! in je hoofd blijven zitten.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder