De Hemel sta ons bij. De Weledele Veerman heeft een taakstrafje gekregen. Waar zou die taakstraf uit bestaan? Anderhalfuur aardappelen schillen in het brandwondencentrum?
Over scheve verhoudingen gesproken. Ik vraag me af hoe die rechter geoordeeld zou hebben als een van zijn kinderen in het hemeltje had gezeten
Na de uitspraak werd aan de Anker boys, de advocaten van Veerman, gevraagd of ze tevreden waren met de uitslag. Daar moesten ze over nadenken. Een minuut of drie want je kunt natuurlijk niet met een blij gezicht, FANTASTISCH! roepen, dat is een beetje pijnlijk voor de nabestaanden.Jezus, hoe red ik mij hier uit, zag je Anker denken. ‘Kan ik ‘tevreden’,zeggen? Nee , is ook op het randje.Dus zei hij: “wij zijn “content”, dat is een woord dat toch niemand snapt en het is net iets minder dan tevreden.Hij keek er overigens gematigd incontent bij alsof zijn cliënt net tot de levenslang was veroordeeld. En daar moet je niet aan denken als je vijfde staat op de lijst van populairste advocaten.

De Gemeente draait ook gewoon door. Die was even nalatig en verantwoordelijk als Veerman maar hebben we de Gemeente Edam-Volendam voor de rechtbank gezien? Welnee, die ambtenaren zitten allang weer achter hun bureau paperclipjes te archiveren en de andere kant op te kijken als kinderen van veertien een kroeg binnenwandelen. Oké, dat laatste moet ik wat nuanceren want ze hebben een nieuwe regel ingesteld. Iemand die een bar bezoekt moet nu een identiteitsbewijs laten zien . Dan kunnen ze controleren of je minstens zestien bent.want dat is de minimum leeftijd waarop je een kroeg binnen mag wankelen. En ik moet zeggen, dat werkt uitstekend. Want de regels worden strikt gehanteerd: Mijn dochter liet laatst haar paspoort zien bij binnenkomst van een bar/disco. ‘Sorry, u mag er niet in’, zei de controleur.’Hoezo niet?, vroeg mijn dochter verontwaardigd. ‘Omdat u niet zestien bent’ ,antwoordde de controleur. En daar had hij gelijk in, mijn dochter is ouder…

Maar ja, stel dat de Gemeente wel was berecht, en ook een taakstraf had gekregen dan was Leiden in last geweest. Want een taakstraf voor een ambtenaar is erger dan de doodstraf..
Zeker weten dat de Gemeente dan in hoger beroep was gegaan om alsnog een gevangenisstraf van 20 jaar in de wacht te slepen.

Over taakstraffen gesproken. Ik zag Jamai van Idols laatst optreden. Dan vraag ik me toch af waar we naar toe gaan in dit land. Aardige jongen hoor, daar niet van. Onberispelijk kapsel, eigentijdse bril op zijn hoofd en de voorgeschreven foute broek aan.
Maar dat zingen kan toch niet! Dat is toch een misdaad tegen de menselijkheid. Ik bedoel maar, als ze die Milosofiets ( iemand nog ooit iets van gehoord, of zit hij nog steeds in het Hilton???) al oppakken voor een klein niemendalletje als het uitroeien van een paar schaapsherders , dan hoort zo’n Jamai toch ook minimaal voor een tribunaal in Den Haag gesleept te worden ?. Alhoewel, een tribunaal is ook weer niet zo’n goed idee. Want de laatste keer dat Jamai voor een tribunaal stond werd hij veroordeelt tot Idol dus laten we dat maar niet doen.En al helemaal niet als die Jerney Knaagman in de jury zit want dan wordt hij veroordeelt tot Superidol en dan is de beer helemaal los.Dan gaat hij misschien nog een instrument bespelen ook.
Ik zag hem dus optreden laats op TV. Ik keek er naar samen met mijn dochter van 10. En zij had de afstandsbediening dus zappen was er niet bij. “Kijk”, zei ik nog. ‘Daar hebben we die Odol.’
‘Idol,pap. Niet Odol!!’ .Wat is trouwens een Odol?’
Tja……


4 reacties

viking · 22 juli 2003 op 09:48

Hoe bizar kan de naam van een Kroeg zijn? Het Hemeltje. Hoe klein is die stap van de Kroeg naar de hemelpoort of hel. Dat blijkt nu wel. Dat Veerman een straf verdient lijkt mij duidelijk en dat de verantwoordelijke instanties hun straf ontlopen heel logisch. Dat is tenslotte Nederland ten voeten uit. Maar de straf van Veerman zou niet hoger mogen zijn dan de straf die alle Veermannen verdienen. Er zijn namelijk ook nog een heel stel zingende Veermannen. En ook dat is pijnlijk.

Maar even terug naar de genoemde Veerman. Nalatigheid of hoe je het ook noemen wilt, is waar deze man zich schuldig aan heeft gemaakt. Maar wie heeft de fik erin gezet? Daar hoor ik eigenlijk niemand over. Welk talent heeft met zijn aansteker, flikkersterretje of waarmee dan ook de tent in de hens gezet?

In een grijs verleden verkeerden mijn maten en ik nogal eens in Brunssum, de Koempelclub. Nee geen nichtentent maar een Kroeg van drie etages, thuishaven voor bikers, kampers, studenten en scholieren. Het kon er nogal eens ruig aan toe gaan. Op oudejaarsavond werd daar gesmeten met bier (incl. glas), vuurwerk en bezoekers. Niemand die daar iets aan had kunnen veranderen behalve wellicht een horde mariniers. Hoe dan ook, wij deden net als iedereen aan deze ongein mee en het mag een wonder zijn dat uitgerekend op zo’n avonden niets noemenswaardigs is gebeurd. Als het wel was fout gegaan, dan waren de bezoekers, wij dus ook, daar zelf verantwoordelijk voor.

Maar het schijnt zo te moeten in deze tijd. Zonder uitzondering worden de hedendaagse koters en puistenkoppen van hun verantwoordelijheden ontheven. Fietsen ze met vijf naast elkaar, dan is de automobilist schuldig wanneer iets fout gaat. Steken ze mijn huis in de fik, dan word ik afgerekend op het feit dat er wellicht verdunningsmiddelen in mijn garage aanwezig waren. Hoe belachelijk kun je het niet verzinnen.

Haal ajb jullie koppen uit je reet en leer je kroost eens verantwoordelijk te zijn voor hun gedrag!

Kees Schilder · 22 juli 2003 op 10:57

Tja, Viking, wie heeft de fik erin gezet? Dat doet er niets meer toe.Hij heeft het niet overleefd.

viking · 28 juli 2003 op 08:57

Jawel Kees,

Dat doet er wel toe! Er zullen nog meer ongelukken plaats vinden in de toekomst. Het is een feit dat wij ons collectief aan elke vorm van verantwoordelijkheid proberen te onttrekken. Kijk maar eens in het verkeer. Gisteren nog bij het stoplicht: Een jonge vrouw zit telefonerend te eten uit een grote Mac D. zak. Voor de goede orde, zij probeerde tegenlijkertijd haar auto niet in de prak te rijden. Wie spreken wij erop aan als het mis gaat en zij overleeft het niet? De overheid? of de politie?
Het zal mij een rotzorg zijn wanneer zo iemand zich tegen een boom rijdt maar als anderen er de dupe van worden wordt het een heel ander verhaal. En dat is meestal het geval…

SIMBA · 28 december 2006 op 19:05

helemaal met viking eens..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder