Het zijn de algemene beschouwingen. Vol spanning wacht ik op Geert Wilders van de PVV. Wat heeft hij voor ons in petto! De man weet het duffe kamerzooitje altijd wakker te schudden of te houden. En een leuke bijkomstigheid is dat hij Nederland alert houdt. We weten allemaal dat er een begrotingstekort is van miljarden. Ik verwacht niet dat hij het binnen het jaar op lost maar in een jaar of drie moet dat toch lukken?!
Hij begint al goed, hij beschrijft een dagtochtje van de ministers. Iedereen mag mee, Bos, Balkenende, Rouvoet. Het klinkt allemaal heel gezellig en aannemelijk. Hij heeft mijn volle aandacht. Geen onderwerp wordt er geschuwd zelfs nieuwe belastingen worden geopperd. De man is te gek. Hij heeft het over kopvoddentaks wat een briljant idee! Door het dragen van kopvodden bevuil je het straatbeeld, zo stelt hij. Ik kan hem niet anders dan gelijk geven. Het is toch geen gezicht al die hoofddoeken op straat in allerlei kleuren?

Mijn gedachten dwalen af, want er moet toch meer geld te halen zijn om de begroting sluitend te maken. Als we beginnen met kopvoddentaks kunnen we misschien de ouders van meisjes die hun string boven hun spijkerbroeken dragen ook een bepaalt soort belasting laten betalen, een soort van spleetvoddentaks. Het moet maar eens over zijn met het bevuilen van ons Nederlands straatbeeld!
Bij de rockers en punkers etc. ligt het allemaal wat eenvoudiger, die kleding is vaak vies, grof, te groot te klein ik zou hun ieder jaar automatisch een voorlopige aanslag doen toekomen in de brievenbus. Een zogenaamde voddentaks! In de kleine lettertjes van de wet zou er dan bijvoorbeeld kunnen komen te staan dat een ieder zich verzorgd en naar het laatste modebeeld dient te kleden, zodat deze taks eventueel ook gebruikt kan worden voor andere doelgroepen.

In Nederland kennen we ook “het Kamp”. Het Kamp staat voor een groep woonwagens op een toegewezen stuk grond. Daar kunnen we kort over zijn. De belasting die daar op wordt geheven zou ik woonwagentaks noemen. Dit is een brede belasting die als de nood aan de man is ook kan worden gebruikt voor alle mensen die een caravan of iets dergelijks bezitten. Wij Nederlanders horen in een huis thuis en niet in een huis op wielen. Het straatbeeld verloederd met al die huizen op wielen.

Ook zou ik de wegenbelasting uitbreiden, niet alleen gewicht en uitstoot van gassen zou ik berekenen, maar ik zou ook gaan voor het meten van het geluid. Dit zou moeten gaan gelden voor auto’s, motoren, scooters, snorfietsen en invalidenwagens, kortom alles wat zich automatisch kan voortbewegen. Voor deze laatste paar groepen worden op dit moment nog helemaal geen wegenbelasting geheven, wat ik op zich al een kwalijke zaak vind. Ook zij maken gebruik van het formidabele wegennet van ons bijna verpauperde Nederland.

Ik spui hier nu maar wat ideeën, maar ik kan me voorstellen dat een ieder die dit leest nog meer kan bedenken om samen Nederland weer Nederland te maken. Samen kunnen we zo werken aan een mooier, schoner maar vooral saaier Vaderland.


7 reacties

arta · 8 oktober 2009 op 07:20

😆
Erg grappig, wel hier en daar wat slordig, geschreven!

SIMBA · 8 oktober 2009 op 08:28

Lekker cynisch 😀
Ik moet alleen altijd aan het hondje van Jip en Janneke denken als ik het woord taks zie 😕

klapdoos · 8 oktober 2009 op 10:18

Inderdaad lekker cynisch en heerlijk recht voor zijn raap. Graag gelezen,
groet van leny

Macx · 8 oktober 2009 op 10:31

Zou belastingheffing werkelijk de oplossing zijn van alle problemen? Op een gegeven moment ben je als regering toch echt uitgemolken en van een kale kip valt niet veel te plukken. Ik ben van mening dat de oplossing i.i.g. en een andere hoek gezocht moet worden maar dat geef je eigenlijk ook al aan in je afsluiting.

DACS1973 · 9 oktober 2009 op 08:01

Zo bezien is het maar goed dat er nog geen belasting over taalfouten wordt geheven 😉

Bitchy · 9 oktober 2009 op 17:23

Ik heb idd de neiging om met dit soort stukjes wat slordig om te gaan.
Waarom weet ik zelf ook niet, waarschijnlijk omdat ik het in een opwelling schrijf.
😎

Dank jullie wel!

JanBontje · 9 oktober 2009 op 21:09

Leuke satirische column, die van mij best wat scherper had gemogen en gekund.

Je bent trouwens nog de taks op geblondeerd haar vergeten en op Hero :pint: en Hero (doordenkertje) en op weglopende Kamerleden en op het verhullen van je Indische afkomst door een make over en op het niet gebruik maken van de wegen omdat die daardoor voor jan doedel zijn aan gelegd voor veel taksgeld en voor het je laten beveiligen terwijl dat eigenlijk niet (meer) nodig is en… :hammer:

Geef een antwoord