Al-Qaeda komt naar je toe deze kerst, dat moet het management gedacht hebben van ‘The Al-Qaeda Boys. Voor hen geen kerstvakantie dit jaar, want zij toeren met hun ‘One World, One Religion Tour’ door Europa komende kerstperiode. Eindelijk goede berichten, want de laatste keer dat we iets van ze hebben vernomen waren ze helaas negatief in het nieuws. Op het vliegveld in Londen moest eerder dit jaar namelijk nog de hele boel worden afgeblazen. De media zat er meteen bovenop en sprake al over een op komst zijnde breuk in de groep. Volgens leadzanger Osama B-L klopt er helemaal niets van die geruchten en is alles volgens hem erg opgeblazen door de pers.

Vóór die mislukte comeback staat natuurlijk nog in ons geheugen gegrift, hun laatste echte wapenfeit in de Undergrounds van Londen in juli 2005. Toen gillende fans elkaar huilend in de armen vlogen en sommige zelfs door de ambulance moesten worden weggedragen, doordat ze onwel waren geworden.

Massaler dan hun optredens in het underground circuit in Londen, was het knallende spektakel in Madrid in 2002. De komst van de tieneridolen, zorgde er toen voor dat het totale treinnetwerk lam gelegd werd. Absolute chaos was het gevolg.

Maar het hoogtepunt van hun carrière was natuurlijk: de ongelooflijke ‘Cry for Freedom-tour in 2001. Op 11 september van dat memorabele jaar brachten ze een bliksem bezoek aan het land van Bush. Er werden op die dag meerdere vluchtige shows gegeven. In de staat Pennsylvania, in het Pentagon en natuurlijk de klapper in New York, want wie herinnert zich niet het optreden in de bomvolle World Trade Center met duizenden aanwezigen. Helaas voor Nederland brachten ze alleen een bezoek aan Amerika.

Gelukkig hebben Mohammed B. en Samir A. de oprichters van de Nederlandse fanclub, fantastisch nieuws! Zojuist is een bevestiging binnen gekomen dat de Arabische legendes ditmaal wél ons kikkerlandje gaan verblijden met een bezoek. Schiphol is als locatie aangewezen. De Nederlandse aanhang van ‘The Al-Qaeda Boys’ laat weten zeer verheugd te zijn met de komst van de band.

De rockers zullen verder heel treinminnend Europa blij maken met hun gitaargeweld en explosieve optredens. De toer start 2 december. Waar? Dat wilden de heren nog niet verklappen. “Dat is een kerstverrassing.” Lieten de heren middels een videoboodschap weten. “Maar als het Transitbusje de ritten overleeft, zullen we nagenoeg alle grote steden van Europa aan doen met Nederland als klapstuk.”

Gelukkig lichtten de Boys nog een klein tipje van de sluier op: “Het wordt een bombastische show, één groot knalfeest, waar nog lang over nagepraat zal worden…”

Categorieën: Gein & Ongein

6 reacties

KawaSutra · 21 november 2006 op 22:10

De relativiteitstheorie van Einstein is er niks bij. Zeker gedurfd, maar deze column zal nog lang nadenderen, een knaller dus! 😀

Bitchy · 22 november 2006 op 08:22

Onder de indruk!

SIMBA · 22 november 2006 op 08:52

Leuke kijk op de realiteit 🙂

pally · 22 november 2006 op 11:36

Druipend van sarcasme! uitstekend. Ik had hem ook al op critici gelezen.Maar hij blijft goed.
Pally

arta · 22 november 2006 op 13:40

Erg goede woordspelingen, en een leuke invalshoek.
Inderdaad wat gewaagd, maar dat moet kunnen, vind ik…
🙂

Estrella · 22 november 2006 op 20:16

Dit lezende als iemand die een kennis heeft wiens broer in London gewond is geraakt èn een vriend heeft verloren destijds, moest ik even slikken.
(Ik weet het, hoe dichterbij het is hoe erger de beleving vaak)
Als neutrale lezeres echter vind ik dit bijzonder knap geschreven, het cynisme druipt er werkelijk van af.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder