Een hoop rumoer, links en rechts op internet. Over de voorspelling van trendwatcher Gerald Celente, dat binnenkort de Moslimhaat in heel West-Europa zal betekenen dat Moslims worden gedegradeerd tot rechteloze, tweederangs burgers, die in groten getale worden teruggejaagd naar de woestijnlanden waar zij of hun voorouders vandaan zijn gekomen. Celente beschrijft hoe de politiek-correcte elite uiteindelijk in de Westerse wereld het onderspit delft, doordat de burgers het niet langer pikken dat hun terechte grieven worden genegeerd. Over straten die onveilig worden gemaakt door opgeschoten knullen van veelal Marokkaanse origine. Over het feit dat ons sociale stelsel kraakt onder het misbruik door gelukszoekers die hiernaartoe zijn gekomen door een gearrangeerd huwelijk met hun eigen neef of nicht. De politiek-correcte elite wordt volgens Celente van het pluche verdreven door mannetjesputters van Wilderse snit, die een maatschappelijke tweedeling forceren in een bevolkingsdeel met rechten, en een bevolkingsdeel met uitsluitend plichten.

Die voorspellingen van Celente, waar nu zo enorm veel bombarie over wordt gemaakt, die zijn niets meer dan oude wijn in nieuwe zakken. Want natúúrlijk krijgt het volk er een keer genoeg van, dat het niet meer veilig over straat kan. Natúúrlijk is het volk het zat, dat het sociale stelsel wordt leeg gevreten door aasgieren. En natúúrlijk is het volk het zat, dat vanuit de Moskee wordt opgeroepen, andersdenkenden te mishandelen, en dat met de Koran in de hand wordt gesteld dat stelen van een Moslim veel erger is dan stelen van een niet-Moslim. Zelfs in onze eigen zwartstekousenkerken wordt geen geweld gepredikt tegen andersdenkenden. En het volk heeft er schoon genoeg van, dat de echte problemen moeten worden doodgezwegen en oplossingen de nek omgedraaid. Politiek-correcte ontkenningspolitiek, onder aanvoering van de PvdA en de Groene Khmer.

Nee, het is niet zo dat meneer Celente nu zo’n vooruitziende blik heeft. Want de toon is allang gezet. In ons land door Fortuyn, die de Marokkaanse gemeenschap als “Vijfde Colonne” bestempelde voordat hij met een of andere leuke Achmed de nachtsauna indook. Wilders die oproept tot het door de knieën schieten van straatterroristen en de invoering van etnische registratie en een kopvoddentaks.

Meneer Celente loopt met zijn vooruitziende blik lelijk achter de feiten aan. Hij voorziet grootschalige deportaties: alle Moslims Europa uit. Voorziet? Welnee. In Frankrijk zijn de deportaties inmiddels begonnen. Weliswaar niet van Moslims, maar van Roma-zigeuners. Ik ben het hartgrondig met het Franse beleid eens. De Roma plegen vanuit illegale tentenkampen massaal misdrijven. Dus worden ze volkomen terecht Frankrijk uitgebonjourd. Niet alleen de criminelen zelf, maar ook hun vaders, moeders, broers, zussen, neven en nichten. Opgeruimd staat netjes. Dus het deporteren van bevolkingsgroepen is niets nieuws onder de zon.

Voorspellen. Er is echt niets aan. Iedereen kan het. Ik ook. De treinkaartjes worden ook in 2012 duurder. De woningnood is in 2013 nog steeds niet opgelost. We krijgen een nieuw staatshoofd. Ziet u? Iedereen kan het, toekomst voorspellen. Echt, waarom er zoveel ophef is over die zogenaamde voorspellingen van Gerald Celente is mij onduidelijk. Gerald Celente is geen toekomstvoorspeller. Hij extrapoleert gebeurtenissen die een blind paard ook al kan zien aankomen. Trendprofeet? Welnee. Celente is een ordinaire charlatan. Meer niet.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

22 reacties

Mien · 24 september 2010 op 12:12

Tumultueus en angstschrikwekkend deze column.

Gelukkig wordt de soep meestal niet zo heet gegeten als dat ie wordt opgediend.

Edoch: [b][url=http://i883.photobucket.com/albums/ac37/mienrob/cx/P1080838-1-1.jpg]Vol verwachting klopt mijn hart.[/url][/b]

Mien from Africa

Avalanche · 24 september 2010 op 13:51

De hele Celeste is me vooralsnog ontgaan. En zoals zovelen die beweren de wijsheid in pacht te hebben, zal deze man ongetwijfeld passen in de categorie charlatans. Het deporteren van Roma daarentegen, vind ik van de grootst mogelijke walgelijkheid.

DriekOplopers · 24 september 2010 op 17:13

@Avalanche: [quote]Het deporteren van Roma daarentegen, vind ik van de grootst mogelijke walgelijkheid.[/quote]

Wanneer een illegaal kamp wordt opgerold, moet je proberen om de bewoners op een andere manier aan onderdak te helpen. Dat is sociaal en humaan.

Wanneer een illegaal kamp verwordt tot een roversnest, dan mag je de bewoners je land uitsodemieteren. Ook dat is sociaal en humaan (omdat je dan je eigen volk in bescherming neemt).

Harde woorden, inderdaad. Maar een andere optie is volgens mij helaas niet echt realistisch.

Prlwytskovsky · 24 september 2010 op 17:33

[quote]mag je de bewoners je land uitsodemieteren[/quote]

Driek: helemaal mee eens. Opgerot met die zooi!!! Je vinger op de zere plek. :duimop:

Dees · 24 september 2010 op 17:50

Dat is fascistisch. Omdat je dan onderscheid maakt tussen wie humaniteit verdient en wie niet. En met dat selectieve diskwalificeer je het begrip ‘humaan’, dat ‘respect voor menselijke waardigheid’ inhoudt. Niet dat sommige varkens, sorry, mensen meer respect verdienen dan andere op basis van hun afkomst. Want dat is… zie eerste regel.

DriekOplopers · 24 september 2010 op 19:23

Nee hoor, Dees. Respect, bescherming, humaniteit, dat soort zaken, die moet je wel verdienen. Of waarmaken, zo je wilt.

Dus nogmaals:
De bewoners van een vluchtelingenkamp: humaan herhuisvesten.
De bewoners van een roversnest: inpakken en wegwezen.

Dat mag je fascistisch noemen, maar dat ís het natuurlijk niet. Het is namelijk gewoon logisch.

Toch een beetje het verhaal van de meneer die door rood rijdt, aan de kant wordt gezet, een bon krijgt en dan roept “Discriminatie omdat ik zwart ben.” Op die manier kunnen die Roma die nu Frankrijk worden uitgstuurd zich evenmin verschuilen achter dat het “fascisme” zou zijn, wanneer hun enorme aantal berovingen etc. een reden blijkt te zijn om ze heen te zenden naar het land van herkomst.

Avalanche · 24 september 2010 op 19:42

[code]Wanneer een illegaal kamp verwordt tot een roversnest, dan mag je de bewoners je land uitsodemieteren. [/code]

Alle bewoners? Je zou er ook voor kunnen kiezen de ‘rovers’ op te pakken, te veroordelen en een tijdje achter de tralies te zetten.

DriekOplopers · 24 september 2010 op 20:33

Alle bewoners weg of individueel bekijken. Liever individueel, natuurlijk. Maar soms is dat niet mogelijk. Wanneer in een kamp vijf gestolen auto’s worden aangetroffen, maar niemand, écht helemaal niemand in het kamp kan de politiemensen vertellen, wie die auto’s het kamp heeft opgereden, dan rest niets anders dan de hele groep verantwoordelijk houden. Jammer, maar helaas.
Bovendien worden in dit geval die Roma teruggestuurd naar hun eigen land, waar ze verder geen levensgevaar lopen ofzo. Een Roma terug naar de Balkan is nog altijd van een heel andere orde dan een homo terug naar Iran (naar aanleiding waarvan ik destijds Verdonk nog voor moordenares heb uitgemaakt). Overigens werd die uitzetting later afgeblazen.

Mien · 24 september 2010 op 23:35

Blijf af van Europa’s cultuurgoed. Dat beetje (van oorsprong verre) Oosten wat wij in NL binnenkrijgen is goed voor onze ontwikkeling. Volksverhuizingen zijn van alle tijden. Lang leve de pluriforme samenleving. Edoch, bij wangedrag zorgen voor gepaste strafmaatregelen.
Mijn god, een beetje respect voor humane vrijheden, please. Denk een beetje out of the box en gooi die benepen grachtengordel eens van de schouders. Denk groot(s) en niet klein.

Mien (van onder de rivier maar met flow)

Anti · 25 september 2010 op 02:11

Volgens mij heb je nooit goed opgelet hoe het zigeuners (in dit geval de Roma) vergaat in Roemenië en andere voormalige Oostbloklanden. Als ik zou moeten kiezen tussen als homo terug naar Iran of als zigeuner terug naar de Balkan….lood om oud ijzer Driek. Wel even inlezen voordat je mensen op pad stuurt. Want ja, als je het allemaal niet zo nauw kijkt, had Hitler eigenlijk ook niet echt iets tegen zigeuners. Zijn er een stuk minder van vergast dan van Joden, toch?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zigeunervervolging

arta · 25 september 2010 op 10:01

Met de Romaroots innerlijk en uiterlijk in mijn genen word ik misselijk van sommige reacties.

Dees · 25 september 2010 op 11:03

Die redenering klopt als ieder ander ook een bon krijgt. Zo niet, dan niet. Dus: alle criminelen het land uit?

Ik ben bang dat die Celente nog niet zo’n charlatan is… Hoewel ik hoop dat het mee gaat vallen.

Dees · 25 september 2010 op 11:05

Heb je daar mede je prachtlooks vandaan?

arta · 25 september 2010 op 11:51

@ Dees: Jaa, als je het weet dan zie je het! Bloedverdunning door mijn verdraagzame en respectvolle voorouders, die verder keken dan huidskleur of afkomst en, zover ik terug kan kijken, meningen hadden in plaats van vooroordelen(waar ik megatrots op ben) heeft ze wat doen vervagen, maar als je het weet…:-D

Dees · 25 september 2010 op 11:56

Ik zit me je voor te stellen met een viool nu, van die prachtige muziek producerend en zie het zo voor me. Of is dat iets teveel van het stereotype? Wat mij betreft, bloed is bloed, poep is poep, op twee benen lopen is op twee benen lopen en niet te vergeten, kunst produceren is kunst produceren. Overeenkomsten die ons mens maken. De verschillen mogen we blij mee zijn, dat maakt het leven juist mooi… De rest is bullshit.

arta · 25 september 2010 op 17:40

Jaa, ik ben dól op de Roma-klanken, (heb er zelfs eens over geschreven)maar voor het stereotype hoort er dan ook nog een kampvuurtje bij, he? ‘Overeenkomsten die ons mens maken. De verschillen mogen we blij mee zijn, dat maakt het leven juist mooi… De rest is bullshit’: En zo is het maar net!

DriekOplopers · 25 september 2010 op 19:03

@Arta: Jij maakt geen deel uit van een groep mensen die rovend, messentrekkend en plunderend hun omgeving onveilig maken. Het spijt me dat je onpasselijk wordt van sommige reacties.
Ook in Frankrijk worden niet alle Roma de grens over gezet. Uitsluitend de bewoners van kampen van waaruit massaal rooftochten worden ondernomen worden uit het land verwijderd.

DriekOplopers · 25 september 2010 op 19:09

@Anti:

Je verwijt mij dat ik met mijn neus heb gekeken, qua vervolging van de Roma. Inderdaad, tijdens WOII zijn ze massaal afgeslacht, en dat is een verschrikkelijke tragede. Geen twijfel over.

Maar mijn vergelijking tussen homo’s naar Iran en Roma naar de Balkan speelt zich af in het begin van de 21e eeuw. Anno 2005 of 2010 worden in Roemenië volgens mij geen Roma opgehangen of gestenigd. Homo’s in Iran wel, vrees ik.
Dus om een homo naar Iran of een Roma naar de Balkan nou lood om oud ijzer te noemen, nee, daarmee doe je de feitelijkheid geweld aan. Geen enkel (West) Europees land wijst mensen uit naar landen waar hun leven gevaar loopt.

arta · 25 september 2010 op 20:15

De Roma in Roemenië hebben zo’n beetje dezelfde wortels als de Afro-Amerikanen in Amerika. Ze zijn als slaven naar Roemenië gebracht en behoren tot nu tot de allerlaagste laag van de bevolking. Iedereen volgt al tig jaar de strijd tegen het rascisme, maar op de één of andere manier vallen Roma’s daar steeds buiten. In hun verleden is er geen sprake van protesten tegen het onrecht. Geen grootse figuren, die legendarische woorden gesproken hebben, waar de hele wereld kippenvel van kreeg. De unieke cultuur is totaal onbekend bij vrijwel iedereen. Ik ken ook maar weinig mensen die er in geïnteresseerd zijn. En waarom? Omdat de vooroordelen schoonheid verpletteren voordat er kennis mee gemaakt wordt. En dát, dat vind ik een gemiste kans! (Vooral omdat kennis, en dan bedoel ik échte kennis van zaken en niet van horen zeggen, vooroordelen kan relativeren)
Dees, jeetje, dat linkje… En dan te beseffen dat het er in andere delen van Roemenië nóg veel erger aan toe is…

Mien · 25 september 2010 op 22:54

Gewoon een mens uit vlees en bloed.
Zoals ieder ander.
Respect, please.

Mien

[img align=left]http://www.ed.nl/multimedia/archive/01590/resilience3_1590417b.jpg[/img]

[b][u][url=http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/7342316/Roma-door-het-oog-van-Eindhovense-fotograaf.ece]Bron: ED.nl[/url][/u][/b]

Anti · 26 september 2010 op 01:36

Dank je Dees, dat scheelt me weer wat knippen en plakken (hoewel er helaas nog genoeg andere ellende aan toe te voegen is). Voor de mensen die de Roemeense Roma echt als mensen willen zien, raad ik het boek van Mariët Meester aan, Sla een spijker in mijn hart, (Roemeense Roma na de revolutie). Dit beslaat een periode van zo’n 15 jaar, mooi, eerlijk, frustrerend maar het gaat vooral over mensen, echte mensen en niet over zoals altijd weer een groep die zo gemakkelijk te veroordelen en over een kam te scheren is. Mooie foto trouwens Mien. Respect.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder