Het echtpaar zit samen op de bank en de zondag gaat langzaam aan hen voorbij. Voor de man is het de langste dag van de week, zijn voetbalclub heeft de wedstrijd in verband met de regen afgelast en vrouwlief ziet daarmee haar geijkte leesmiddag de mist ingaan. Dus nu zitten ze samen elkaar aan te kijken en manlief zegt “Heb je zin om een spelletje te doen?”
“Hé jij denkt altijd aan sex”, is het verkeerd begrepen antwoord van vrouwlief.
“Nee trut ik bedoel een spelletje kaart, of een dvdtje kijken of gewoon iets samen doen, effe naar buiten voor een wandeling zit er toch niet in met die regen!”

‘O dat, ik dacht even dat je naar bed wilde.”
“Nou het is er anders wel lekker weer voor.” De toon van de man klinkt verveeld en hij verveelt zich dan ook. Dit is voor het eerst sedert hèèl lange tijd dat hij de zondag thuis is en dat is vreemd. Door de week heb je zo je planningen samen, het werk, het getokkel onder het eten, eigenlijk dezelfde dingen die je elke week steeds hetzelfde doet.

Daar schrikt hij van en beseft ineens dat dit huwelijk de kant uitgaat van een sleur huwelijk, iets waar zij beiden van tevoren hadden afgesproken dat hen dit niet zou overkomen, zoals zoveel stellen dit wel op hun pad zagen gebeuren en eindigden altijd in een scheiding.

“Wat zullen we nou eens doen,”vraagt de man geschrokken aan vrouwlief en hoopt dat zij met een oplossing komt. Hij weet het echt niet momenteel.
“Zullen we vanavond eens uit eten gaan lijkt je dat wat?”, vraagt de vrouw
“Je hebt al vlees uit de vriezer gehaald, maar die kun je in de koelkast doen toch?”, Hij is blij dat zij een spontaan idee heeft.

“Ja dat lukt wel, maar waar heb je trek in?”
“Nou we kunnen naar de chinees gaan of…”. Vrouwlief onderbreekt hem direct.
“Zie je daar heb je hem weer, altijd chinees, er zitten hier diverse soorten restaurants in de stad en jij wilt chinees, nou dat kunnen we ook thuis laten bezorgen, of een pizza ook zo origineel!”“Laten we dan naar de Mexicaan gaan, die heeft lekker eten”, oppert manlief.

“Ja de groeten, wil je soms dat ik de hele nacht op de wc zit met al die kruiden en bonen?”
“Of die Portugees bij de brug.”
“Daar moet je weken van tevoren reserveren, het is er veel te klein trouwens net als de Italiaan. Als ik daar een pizza bestel mag ik wel een zaagmachine meenemen en zorgen dat die vliegende schotel niet op het tafeltje naast mij schiet als ik ga zagen, wat een ballentent zeg!”

De man zucht en loopt naar de keuken om het vlees in de koeling te doen, ondertussen zijn gedachten laten gaan over welke oplossingen er nog zijn, zo veel restaurants zijn er nou ook weer niet dat je zomaar ergens naar binnen stapt. Je moet er natuurlijk wel trek in hebben.

“Wat dacht je van die nieuwe Japanse zaak met die Sushi?”, brult hij vanuit de keuken.
“Jij denkt toch niet dat ik rauwe vis ga eten maf, ik lust niet eens een zoute haring!”
Lopende vanuit de keuken brult hij haar toe: “Wat wil je nou in hemelsnaam eten, als je zo doorgaat heb ik al geen honger meer!”
“Denk nou niet dat het weer een patatje oorlog wordt, want als we zo doorgaan is hier de oorlog al begonnen”, speelt zij de beledigde onschuld.
“Ik heb niet eens trek in patat”, snauwt hij terug. En ja hoor de toon is gezet en de zondag wordt toch nog gezellig.

“Laten we nou eens rustig praten, waar heb jij trek in”, probeert hij de boel maar te sussen.
“Ik heb momenteel geen honger, maar als je ergens wilt gaan eten wil ik het wel op tijd weten want ik moet mij wel omkleden. Kan moeilijk met een joggingpak en gymschoenen de deur uit”.
‘Ja oké dat snap ik, maar waar heb je trek in!”
“Nou gewoon in een lekkere warme hap, niets bijzonders hoor, als ik maar niet met honger de deur weer uitga van zo een restaurant wan de weinige hoeveelheden voor veel geld dat je dan krijgt”.
“Zullen we dan naar dat Hollandse restaurant gaan”, vraagt hij met hoopvolle vreugde in de stem.

“Kijk dat is nou typische zo een restaurant waar je met honger de deur uitgaat, je krijgt allerlei liflaf die je niet kent, die niet te pruimen zijn, een rekening van hier tot Tokio en met honger de deur uit. Vraag maar aan Jennie die is er laatst geweest”.
“Ik geloof je wel, dus die ook niet. Nou mijn opties zijn op, heb jij nog een idee?”, vraagt de man moedeloos.
“Ach laat maar”. Ze staat op en loopt naar de keuken, trekt de vriezer open en haalt er broodjes uit.
“Wil je een kroket op je brood of zal ik er wat hamburger bij grillen!”


klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

4 reacties

Mien · 19 november 2008 op 22:29

Oef … benauwende column …daar gaat de trek snel van over …! Goed verwoord.

Misschien is restaurant de Kannibaal nog een oplossing… Ze lusten elkaar rauw volgens mij!

Mien Heeft Altijd Trek

lisa-marie · 20 november 2008 op 11:34

Zij hadden beter een patatje oorlog kunnen nemen 😆 😆

Mup · 20 november 2008 op 14:46

Het is broer en zus geworden, bijna. Zouden ze ook beter kunnen worden, dan gaan ze ieder nog eens wat voor zichzelf doen,

Groet Mup.

SIMBA · 20 november 2008 op 17:06

Brrrrr…ik hoop dat ik nooit zo word.
@LisaMarie: 😆

Geef een reactie

Avatar plaatshouder