Het stukje over Project-T (in kleine kring ook wel genaamd ‘Het Tietenplan’) heeft aardig wat reacties opgeleverd. En ook behoorlijk wat ‘geen reactie’.

Ik heb een riante aanloop genomen en een polsstok gebruikt om te schrijven over een op stapel staande borstvergroting. Zal ik, of zal ik er niet over schrijven? Het leek het me hypocriet om het niet te doen. What’s the big deal. Dus tikte ik een end weg, zoals altijd waarheidsgetrouw en ondertussen grinnikend over mijn eigen rare acties. Dat schrijven was één en zo gebeurd, het online plaatsen was twee. Toen de schroom eenmaal overwonnen was gebeurde er iets vreemds.

Een enkeling durfde een duimpje te plaatsen onder mijn geschrijf en een paar van de liefsten deelden zelfs mijn openhartigheid op social media. Chapeau, want dit was andere koek dan de lollige epistels over plantjes of een vakantie in Frankrijk, geitenkaasjes en liters rosé.

Reacties die normaliter gewoon onder mijn stukjes worden geplaatst kwamen nu binnen via Whatsapp of Messenger en zelfs via de mail. Onzichtbaar voor de rest van de wereld. Blijkbaar zijn beiden lastig: het publiceren van zo’n stukje én er in alle openheid iets van vinden. De reacties liepen uiteen van een lichtzuur ‘Geluk halen uit een siliconen C of D cup?’ (Ik klap al in mijn handen voor een B’tje), tot aan ‘Tof dat je dit durft te schrijven’, ‘Is therapie niets voor je?’ en ‘Gaaaan!’ En veruit de leukste: ‘Een heerlijk stuk over een kippenborst!’. Al met al waren het nog heel wat. Blijkbaar ligt het gevoelig en is het nog steeds not done om hardop te roepen dat je een dergelijk plan hebt of er iets van te vinden. En hoe langer ik erover nadenk, hoe vreemder ik dat vind.

Als de column ging over de correctie van scheefstaande tanden, flaporen of een hazenlip waren de reacties vast net als altijd geweest, gewoon onder het stuk dat ik schreef. En waarschijnlijk liepen ze dan uiteen van ‘Wat goed, sterkte met het herstel’ tot ‘Stond je best goed hoor, die oortjes!’ maar meer ook niet.

Het laten uitvoeren van een borstvergroting heeft kennelijk per definitie een seksuele lading, wat de reden of het beoogd resultaat ook mag zijn. Die lading heeft het voor mij niet. Alhoewel, niet liegen, mijn nieuwe aanwinsten zullen de feestvreugde vast verhogen tijdens een vrijpartij, maar dat zie ik meer als added-value.

Al met al ben ik benieuwd naar de reacties als ik ooit nog eens een stuk schrijf over een bezoek aan een nudistencamping en de boodschappen die ik dan aldaar doe. Een Ver-van-mijn-bed-show maar hij staat op mijn bucketlist. Bij het idee alleen al gier ik het uit. Slechts voorzien van een kekke zonnebril, een paar vette sneakers en een heel lullig rugzakje. Om m’n baguette, rosé en een kaasje dat een uur in de wind stinkt in te stoppen en daarna een potje te gaan pingpongen. Maar uiteraard goedgemutst en met een kaarsrechte rug.


9 reacties

Avatar

Robert · 25 december 2017 op 14:03

Hoi Kaat, als nudistkundige moet ik je adviseren de verhoudingen van de gulden snede in acht te nemen. Voorkom dat je geen onderscheid meer ziet tussen voor en achter. Ik sta achter je!

  Avatar

  Karen.2.0 · 25 december 2017 op 22:47

  Rob! ?? Balans is het toverwoord, wedden dat je het verschil ziet??.

  En dat laatste is een prettige gedachte?

  Merry X-mas! Aan allemaal! ????

   Avatar

   Robert · 25 december 2017 op 22:58

   Dank je, ik wens jou en je geliefden van harte hetzelfde. Uiteindelijk gaat het om de inborst. Daar heb jij denk ik geen verbouwing voor nodig. Maar als je je er beter door voelt…

Avatar

Nummer 22 · 25 december 2017 op 20:18

Enfin, het wisselgeld in het beursje stoppen. Tafeltennissen met gecorrigeerde formaat borsten lijkt me een stevig partij te worden. Ping pong toen ik sprong ging camping ging. Hup snel huppelen naar de kantine met Arnold, Piet, Kaatje en Katrine. Omdat t mag! Naakt zoals naakt mag zijn?

Avatar

Mosje · 26 december 2017 op 13:18

Was jij dat? De vrouw die met ontbloot bovenlijf het kindje Jezus probeerde te stelen in het Vaticaan? Onder het uitroepen van de woorden “God is een vrouw”?
https://www.columnx.nl/blasfemine/

  Avatar

  Karen.2.0 · 26 december 2017 op 13:35

  Mijn hemel! Nee! Was wel een leuke geweest voor op m’n emmerlijstje ;-D

  Wat een geweldig stuk schreef je daar trouwens, over een goddelijk
  w/l-ijf 😉

Avatar

Mien · 26 december 2017 op 14:25

Grote borsten is natuurlijk wel fijn tegen de kou. Je kunt er ook lang op teren. En als het gemoed erdoor toeneemt, wat wil een mens nog meer? Zolang het geen maatje XX wordt, prima, want dan val je om. Het is dan nog maar de vraag wie ze opraapt, het allesomvattende mens.

  Avatar

  Karen.2.0 · 29 december 2017 op 01:19

  Niks groot, Mien. M ipv XXS is al een zegen 😉
  En over oprapen: is het hele leven geen vallen en (zelf) opstaan?

Geef een reactie