De Kerst is net voorbij en ik loop met zus Lisette door de winkelstraat van Leeuwarden. Overal hangen borden met ‘50% korting op alle Kerstartikelen’. We worden er enorm hebberig van, en denken bij elk leuk kaarsje of kandelaartje ‘ach, daar kan ik vast nog wel een leuk plaatsje voor vinden’. Alles lijkt zo goedkoop, maar als we met een overvol mandje bij de kassa komen, blijkt dat we toch nog voor zo’n 30 euro per persoon ‘gegraaid’ hebben. Het ingekochte Kerstspul heeft nog niet eens een plaatsje gekregen als ik opnieuw met Lisette door de winkelstraat sjouw. We zien dat zo’n beetje alle bijoux bij een juwelier voor de helft – of zelfs 30% van de originele prijs – verkocht wordt. Opnieuw zwichten we. Eigenlijk had ik geen oorbellen nodig, maar ach, het is ook zo goedkoop! Mijn zus vindt de lichtblauwe bloemetjesoorbellen geweldig en ze haalt me over om ze te kopen, al heb ik eigenlijk helemaal geen kleren die er goed bij passen.
Afgelopen weekend ging ik nog een keer naar de winkelstraat, ditmaal met mijn moeder, met het plan om een truitje met lange mouwen te kopen. We duiken de eerste de beste winkel in waar uitverkoop is. Een uur later staan we buiten met een berg nieuwe kleren. Zónder lange mouwen, welteverstaan. Eenmaal thuisgekomen, vraagt mijn moeder om 10 over half 5 of ik ‘dat andere shirtje toch ook nog wil kopen’. Ik verbaas me dat juist máma terug wil naar de winkel, maar dan blijkt dat zij zelf ook nog een shirtje had zien hangen die ze toch wel graag wil hebben. Het moet niet veel erger worden: zelfs mama wordt koopziek van al die aanbiedingen! En die blauwe oorbellen? Die heb ik nog steeds niet gedragen…

Categorieën: Algemeen

4 reacties

nighthawk · 8 november 2007 op 11:08

Voor mij is dit eerder een blogentry, ik kan mij vergissen. Mist wat diepgang maar heeft wel een pointe.

Ik heb het gevoel dat een alinea erbij wat meer zou kunnen gegen. Over shoppen in het algemeen bijvoorbeeld, uitweiden naar kapitalisme of naar consumentisme, dan denk ik dat het wat meer body zou hebben.

Misschien iets voor de volgende keer?

KingArthur · 8 november 2007 op 11:47

Gelukkig heb ik als man zijnde hier weinig herkenning. Mogelijk is dat voor het vrouwelijk geslacht anders. Een beetje vreemde openingszin gezien het feit dat kerst nog voor de deur staat. Heb je er bijna een jaar over gedaan om dit neer te schrijven? Het onderwerp had m.i. breder getrokken mogen worden.

Mup · 8 november 2007 op 13:10

Eens met mijn voorgangers, maar ben zeker benieuwd naar meer pennenvruchten van jouw hand, al dan niet met de oorbellen in en het shirt met lange mouwen aan,

Groet Mup.

lagarto · 8 november 2007 op 20:27

Bijna kerst, hang ze in de boom. Blauwekerstboomoorbelballen.
Doei

Geef een reactie

Avatar plaatshouder