Ik zit op het werk te, uh… te werken. Plots word ik teruggetrokken naar de jaren vijftig. Uit zo’n educatief zwart-wit filmpje staat er opeens een kleine slanke dame van een onbepaalde leeftijd. Ze draagt een kort bruin jasje met eronder een ouderwets bloesje, een bruine broek en bruine schoenen zoals mijn lerares geschiedenis droeg in 1959. Bleek van huid, ze draagt geen enkel kledingstuk dat spreekt van kleur. Alles is zó bruin of grijs dat het licht nauwelijks wordt gereflecteerd. Ik had haar makkelijk kunnen missen.

Haar kapsel ziet eruit als een zeer slecht passende pruik en de enige eigenschap die opvalt is de kleur, die precies dezelfde bruin is als de kleren en schoenen.

Mooi is ze absoluut niet, maar dan ook weer niet lelijk. Ze is “plain”, zoals de Engelsen dat noemen. Een gezicht dat als je er uren naar staart en dan één seconde wegkijkt, dat je meteen zal vergeten. Wat doet ze hier? Waar is ze vandaan gekomen? Heeft iemand een krantenknipsel van de Daily Mirror, 17 november 1959 gewoon hier op het tapijt neergezet en er leven ingeblazen? Ik zie haar bij wijze van spreken ‘s ochtends rond 7 uur over Westminster Bridge haasten naar het Ministerie van Totale Onzin.

Het blijkt na een paar vragen stellen dat ze iets te maken heeft met de beruchte Health & Safety commissie. Stomverbaasd ben ik dus niet. Wat voor soort mens heeft zo’n soort baan? Klaarblijkelijk hetzelfde soort mens dat zulke uncoole kleren draagt. Waar komen ze toch vandaan?

Categorieën: Algemeen

9 reacties

LouisP · 23 november 2010 op 08:47

Mooi stukje, Mens!

louis

arta · 23 november 2010 op 12:39

Ik vind het ook een erg mooie beschrijving, DMIE!

SIMBA · 23 november 2010 op 15:29

Mooi! :kus:

datmensinkenia · 23 november 2010 op 16:50

Mijn dank is verpletterend, ook aan die vrouw, anders had ik het niet kunnen schrijven. 😉

pally · 23 november 2010 op 17:23

Mooi beschreven, die vrouw, DMIE! Saaiheid, die door jouw beschrijving juist weer intrigeert.

groet van Pally

embee · 23 november 2010 op 22:36

Heel beeldend neergezet!

:wave:
groetje van embee

Schorpioen · 24 november 2010 op 00:51

Het is een sprekend beeld. Maar; “een ouderwets bloesje”, is een te gemakkelijke omschrijving. Dat had iets met; hooggesloten en ruitjes of zo moeten zijn.

datmensinkenia · 24 november 2010 op 07:59

@Schorpioen: helemaal mee eens. Ik was zo geinspireerd dat ik heel snel iets op moet schrijven – naderhand had ik wel aan iets beters kunnen denken.

Ontwikkeling · 24 november 2010 op 23:28

Ik vind dat bloesje juist wel leuk, doordat het -imo- lekker ouderwets is geschreven. Het geeft iets tuttigs wat precies bij de mevrouw past 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder