Ik weet dat ik nu heel snel groot ga worden, zoals gras na regen, en dat de vorm van mijn groei opwaarts zal verlopen. Dat is geheel volgens de verwachtingen, want al van mijn allervroegste embryonale begin kreeg ik die opdracht mee – ik ben een giraf en alles over mijn lichaam heeft met een opwaarts uitrekkingsproces te maken. Ik ben een giraf – wie of wat ik ben gaat over de ruimte net boven het blad, en het is de bedoeling van mijn lichaam dat ik mij boven alle levende dieren verheven houd, in strijd met de zwaartekracht.
[i]JM Ledgard, Giraffe [/i] Alles was groot en machtig deze twee weken . De heuvels , de giraffen, de regen en de hitte, de stapels vuile was, de kreten en het gefluister.

Voor een pluviometer zijn alle regendruppels gelijk, van giraffen zijn er amper negen ondersoorten, maar bij de mens lijkt elk individu wel een soort apart. De zes inwoners van onze tent hebben ieder sterk verschillende karakters. De een wil om zes uur ’s ochtends al de wereld gaan verkennen, de ander slaapt tot half twaalf, de dertienjarige wil om vijf uur haar avondeten, m’n vriendin liever rond acht uur, zus eet geen vlees, broer lust liever hamburger met friet. Elke dag, een oefening in geweldloze communicatie…

Safaricamp de Beekse Bergen . Met zes in de auto. XL. Het is er op de koppen lopen en plakkerig heet. XL. Overal geroep en getier van kinderen, ook van die vier die wij meehebben. XL.

De staanplaatsen zijn acceptabel. De luidruchtige Amsterdammer,( volgens de jongste was hij altijd dronken), en zijn opdringerige hondje wat minder. Op loopafstand is er een uitkijkpost waar je bavianen, zebra´s antilopen en vooral giraffen kunt bewonderen.

Bij de giraffen staat een hoop volk te kijken naar een dier vlakbij dat zijn hals uitrekt om aan een tak te knabbelen. Het is opvallend stil geworden. Er wordt alleen nog gefluisterd. Zelfs de peuters staken hun wild geraas. Hier heerst respect, en ontroering, en de kostbare stilte die zo veelzeggend is.

Alles was groot en machtig – de giraffen, stapels vuile was, neerslag en hitte, de kreten en het gefluister.

Vakantie kan zo eenvoudig mooi zijn.

Categorieën: Algemeen

Grumpy-old

"wie ben ik nu eigenlijk" Ben ik mijn baan, ben ik deze auto , ben ik dit huis , ben ik deze blog . Of is er meer aan mij. Iets wat mij anders maakt dan al die anderen, bijzonder. ( want iedereen wil toch bijzonder zijn) Het gaat eigenlijk niet eens om het antwoord op deze vraag . Het gaat er alleen om dat je de vraag af en toe eens stelt. Alleen het stellen van die vraag heeft de potentie de rotsvaste aanname dat de wereld is zoals hij is, met alles erop en eraan, in twijfel te trekken. Het is een aanrader om het antwoord niet met mijn persoonlijkheid te gaan zoeken of intelectueel te gaan benaderen . Dus stel je open voor een antwoord in welke vorm dan ook. Dat hoeft toch geen keurig netjes antwoord te zijn in de vorm van een stukje tekst op mijn blog? Het kan ook een beeld zijn dat je vormt na een gesprek, een situatie die zich voordoet. Stukjes van een puzzel, die na verloop van tijd een steeds duidelijker wordend beeld van " ikke" zullen vormen. Er zijn meer van dit soort vragen die hetzelfde effect teweegbrengen , zoals " waarom ben ik hier" of "wat doe ik hier" Daarvoor geld eigenlijk hetzelfde, het stellen van de vraag is belangrijker dan de vraag zelf, of het antwoord daarop. Met andere woorden: vraag me wie ik ben en ik zal je vertellen wat ik doe . Leer mij kennen en je zult weten wie ik ben .

4 reacties

Prlwytskovsky · 9 augustus 2008 op 10:59

Niet alle regendruppels zijn gelijk. Hier vielen van de week regendruppels van een liter.

SIMBA · 9 augustus 2008 op 11:04

Het klinkt mij zeer onaantrekkelijk in de oren deze vakantie, gelukkig dat smaken verschillen.
Leuk dat je weer eens langskomt grump. 😀

KingArthur · 10 augustus 2008 op 10:58

Fijn dat je van je vakantie genoten hebt. Het geluk zit hem dan ook ik heel veel kleine en ‘normale’ dingen maar daar heb je oog voor getuige je tekst.

arta · 10 augustus 2008 op 19:00

Hey Grumpy!
Zo’n attractiepark-vakantiedorp klinkt heel mij altijd heel eng, knap dat jij er elk positief punt uit hebt kunnen halen (en voor jezelf uitvergroot?)
🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder