Als je als vrouw minstens drie kopjes koffie per dag drinkt, krimpen je borsten, las op ik Nujij.nl. Dit is vast onderzocht door een man. Als dat waar is, dan heb ik als theedrinkster twee jaar geleden voor Jan L*l een tietenreductie laten doen; ik had beter kunnen overstappen op een paar flinke mokken Dark Roasted Coffee. Zou dat gegeven ook gelden voor de jongeheren, of is dat nog niet bestudeerd? Zo doen er wel vaker bizarre verhalen de ronde die achteraf klinkklare nonsens blijken te zijn. Toch zijn veel mensen behoorlijk goedgelovig; vooral als het om slecht nieuws gaat of fabels over gezondheid en uiterlijke verzorging. Met gemak nemen we aan dat deodorant kankerverwekkend is en we rennen paniekerig in een polonaise naar de drogist teneinde onze zonneproducten te retourneren omdat bepaalde zonnefilters erg slecht zouden zijn. Ook al staan er tien onderzoeken tegenover die aantonen dat dit niet waar is, of op zijn minst flink is aangedikt, we zijn niet te vermurwen. Zo denkt men ook al generaties lang ten onrechte dat je niet zonder jas of met natte haren naar buiten mag, dat je vooral niet met blote voeten op de vloer moet lopen, dat je moet oppassen voor tocht, want ‘anders word je ziek’, dat een blaasontsteking wordt veroorzaakt door een koude grond en ook dat je pukkels krijgt na het verorberen van chocola. Dat pukkels opduiken door hormoonschommelingen, bijvoorbeeld tijdens je menstruatie of zwangerschap, en dat je dikwijls juist in díe periode trek hebt in zoete dingen, daar wordt niet bij stilgestaan. Het is maar goed dat niet iedereen alles maar meningloos als waarheid beschouwd, anders zouden we met zijn allen nog altijd denken dat we met ons bootje acuut van de aarde afdonderen als we te ver de zee opvaren en dat Sinterklaas ons niet lief vindt.

Totdat het verontrustende nieuws ons niet zo goed uitkomt; dan gebeurt er iets wonderlijks, namelijk het tegenovergestelde: we transformeren onszelf van hypochonder naar blinde kip. Met name als we ergens aan verknocht zijn. Dan negeren we subiet het roken-is-dodelijk-etiket, en bekijken dit soort wetenswaardigheden het liefst van de zonnige kant. We kijken liever naar die ene opa die al sinds mensenheugenis twee pakjes per dag rookt en toch maar liefst 93 jaar is geworden. Dan kijken we niet naar die vrouw van 45 die aan longkanker stierf of naar die baby die door een te laag geboortegewicht heen is gegaan door een rokende moeder. Is dát wat ze nou bedoelen met ‘positief denken’, of is dat simpelweg de waarheid niet onder ogen willen zien?
Trouwens, hoe (on)gezond is thee drinken eigenlijk? Hoe dan ook, er is in elk geval één ding dat honderd procent zeker is: Iedereen die thee drinkt gaat ooit een keer dood. 😉

Let op: van thee drinken ga je dus niet dood!


8 reacties

Prlwytskovsky · 4 november 2008 op 19:21

[quote]Zou dat gegeven ook gelden voor de jongeheren[/quote]
Dat je van neuken ook dood gaat, bedoel je? 😕

Neuskleuter · 4 november 2008 op 19:44

Leuke actualiteit gekozen, ik had er ook al van gehoord! Gek genoeg was het een man die me op het koffiefeit wees. Dat zegt misschien alweer genoeg.

Positivisme, oogkleppen, ruimschoots aanwezig. Je thee-uitspraak vind ik een erg leuke uitsmijter! Jammer dat het wordt ontkracht door een smiley en de let op-zin… Zonder die twee had je een ijzersterk einde.

Volgende keer geen haakjes, je eigen tekst niet ontkrachten en het wordt nóg beter!

SIMBA · 4 november 2008 op 20:03

Geen last van, drink al jaren meer dan 3 kopjes koffie maar er is geen sprake van krimpen.

Godspeed · 4 november 2008 op 20:48

Borstverkleining door thee drinken!

Dit vraagt om een Column over penis vergroting, hij is al in de maak!!

Tot binnenkort,

Godspeed :pint:

pally · 4 november 2008 op 22:39

De laatste alinea vind ik het beste. Het gelezen gegeven goed opgepakt en uitgewerkt. Alleen het schuiven met koffie en thee vond ik minder. Volgens mij had je alleen op die koffie door moeten gaan. Dat had leuker en duidelijker geweest, denk ik.
Maar evengoed een leuk stuk!
groet van Pally

KawaSutra · 5 november 2008 op 00:14

[quote]Let op: van thee drinken ga je dus niet dood! [/quote]
Je had echt moeten beginnen met de laatste zin want inmiddels had ik mijn complete verzameling thee-variaties al in de vuilnisbak gemieterd. Zeldzame theesoorten, speciaal geïmporteerd uit Xing-yong-peng, een klein plaatsje in het zuidoosten van China, op de bodem van de vuilnisbak. En waarvoor? Helemaal voor niets! Want je meende er niets van! Van thee drinken ga je helemaal niet dood!! :slik:

Mien · 5 november 2008 op 07:36

Mijn jongeheer drinkt thee nog koffie.
Heeft dus ook geen last van krimp.
Behalve als ie ijs en ijskoud is! 😆

Mien

Troy · 6 november 2008 op 09:23

En van doodgaan gaat men veelal veel thee drinken *of koffie. Leuke column.

@Mien: En ik maar denken dat je tiet zat had 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder