Je kent ze wel, van die dagen dat alles meezit. Heerlijk is dat. Als mijn wekker gaat, ben ik dan direct wakker. Omdat ik niet snooze, voel ik me dubbel zo goed en energiek, want dit is toch op z’n minst een unicum! De douche is een heuse weldaad en als ik in de spiegel kijk, zijn de wallen van gisteren verdwenen. Ik scheer me, zonder ook maar één irritatie en als ik mijn kleren aantrek, zie ik er verdomd lekker uit. Het is waar: als je je goed voelt, straal je dat zeker uit. (Of je wordt blind van narcisme, dat kan ook natuurlijk.) Omdat ik nu eens op tijd wakker ben, heb ik tijd voor een Engels ontbijt en mijn sinaasappelsap komt vers van de pers. Als ik de deur afsluit, ruik ik met het dichtslaan van de deur mijn eigen eau de toilette, heerlijk in combinatie met mijn zuurgraad van vandaag, en ik besef me dat dit een heerlijke dag gaat worden. Ik pak de trein, die vandaag wonderwel op tijd is. In de trein is het gezellig. Iedereen leest zijn krant of lurkt aan een kop koffie. Als ik na de treinreis naar mijn werk loop, springen alle stoplichten op groen als ik kom aanlopen. De groenteboer groet me als ik voorbij loop en de moeder met kind kijkt me aan alsof ze haar vriendje van de middelbare school weer ziet.

De dag op het werk vliegt voorbij. Iedereen stelt vragen aan me en ik weet alle antwoorden op te lepelen alsof het het abc is. Het geeft zo’n goed gevoel als je mensen kunt helpen met eenvoudige dingen. Ja, mijn ego groeit echt op dagen als deze! De teksten die ik vandaag schrijf, komen als vanzelf op mijn beeldscherm. Nog even een nieuwe campagne bedenken: in een half uur tijd drie geweldige concepten.

Als ik het die avond nog eens in gedachten naloop tijdens mijn cursus beeldhouwen, besef ik me dat ik een gelukkige vent ben. Net op het moment dat ik die conclusie trek, sla ik een stuk steen weg, waardoor een prachtige ader in mijn beeldhouwwerk tevoorschijn komt. Wat een mazzel! Even energiek als dat ik de dag begon, val ik op zo’n avond in slaap, zonder moeite.

Op zo’n dag, op zo’n avond…Hoe wreed kan het leven zijn als je niet zo’n dag hebt. En dat je dus zo’n dag hebt als vandaag.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

pleuro · 11 maart 2004 op 13:15

Waarschuw me eens ff als je weer zo’n dag hebt?… alleen het lezen van je column geeft de burger weer moed voor een dag als vandaag.

Hijs fijn Viking!

viking · 11 maart 2004 op 14:52

Pleuro toch… Viking en Vike zijn niet een en dezelfde.
Je zult nu toch echt een keuze moeten maken meid!

Mosje · 11 maart 2004 op 15:38

Nee, bepaald geen Vikingcolumn. Er komt ook helemaal geen tampeledoerus in voor (of hoe heet zo’n ding?) 🙂

Wel een goede column trouwens Vike

pleuro · 11 maart 2004 op 15:56

*bloos modus* laten we het op een slippertje van de vingers houden…. of waar het hart vol van is 🙂 zucht….. ok ok ik geef het eerlijk toe….. IK HEB NIET GOED GELEZEN!!!!!!!! (excuus aanvaard?)

Neemt niet weg dat jij me ook altijd even mag tippen als je in zo’n bui bent hoor viking! (lol)

Ma3anne · 11 maart 2004 op 18:40

Zeldzame dagen zijn dat. Ik heb er toevallig vandaag zo één. Zelfs mijn haar zit goed! 🙂

Leuke column!

Mup · 11 maart 2004 op 19:26

Dagen die een week zouden moeten duren, en een column die je niet genoeg kunt lezen,

Groet Mup.

Eftee · 11 maart 2004 op 19:42

Geweldig, dat soort dagen!

pepe · 11 maart 2004 op 21:05

Zulke dagen mogen langer duren ja, leuk geschreven.

vike · 19 maart 2004 op 16:20

hihi, de vike-viking discussie, ach, wat maakt het toch uit, op internet is monogomie toch zinloos, want een virus krijg je zelfs van mensen die je niet kent…en zelfs als vike-viking was en andersom, dan zou het gek zijn als de gespleten persoonlijkheid zelf ging toegeven dat ie dezelfde was, want dan hoef je die gescheiden namen ook niet te hbben….hmmm..als ik het zo overdenk zou ik dat met wat geboetseer best in een leuke column kunnen gieten 🙂

In ieder geval voelen mijn dagen altijd een stukkie beter met wat reactes als deze….zelfs als het zulk bar weer is als vandaag!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder