Zoals u weet, ben ik een groot sportliefhebber. Met name supporters en voetbaltrainers zijn voor mij een onuitputtelijke bron van amusement. Was het vroeger zo, dat een sportman na zijn carrière een sigarenzaak kon beginnen, nu is dat geen optie meer wegens de ontroking van onze samenleving. De bedelstaf rest voor al die mensen die tijdens hun carrière niet het grote geld wisten binnen te halen. Dat geldt ook voor Fritz Korbach, zag ik op TV. Het is natuurlijk ook vrij lullig. Je hele leven het niet verder gebracht dan subtoppers trainen. Of erger nog: clubs in de Eerste Divisie. Toch een beetje het klootjesvolk van het profvoetbal, zeg maar. Die Fritz… Betrapt bij het verlaten van een supermarkt, met een pakje rosbief in zijn jaszak. Mee met oom agent. In mijn geliefde Amsterdam haal je daar de krant niet mee, maar in Leeuwarden is dat groot nieuws. Het ANP besteedde aandacht aan de zaak, en veel kranten drukten het berichtje af. En nu is Fritz beledigd. Sorry, Fritz, het is gewoon je eigen schuld.

Hoe achterlijk kun je zijn… “Ik was vergeten dat ik een pakje rosbief in mijn jaszak had gestoken,” luidde het zwakke verweer van de betrapte coach, “en daarom is het geen stijl dat de krant dat opschrijft.” Nee? Geen stijl? Sorry, lamlul, het is je eigen stomme schuld. Want ook een pakje rosbief hoort in het winkelmandje. Niet in je jas. En dan moet je niet zeiken als je in de kraag wordt gevat. Vergeten? Gejat!

Nee, Fritz. Je naam wordt niet zomaar aan de pers doorgegeven. Je kreeg eerst een bekeuring, met de mededeling dat je die op tijd diende te betalen om te voorkomen dat je voor de rechter moest verschijnen. Zeker ook vergeten? Je hébt je bekeuring niet betaald, en dus stond je op de rol, zoals dat zo mooi heet. En die lijst is niet geheim, omdat naar goed gebruik rechtszaken openbaar zijn.

Lijkt me toch leuk. Als je iets vergeet, dan telt het niet. Handig. Voetbal. Doelpunt. Maar de scheidsrechter keurt het af. Want de maker van de goal stond buitenspel. “Sorry scheids, ik was de buitenspelregel vergeten.” Nou Fritz, wat denk je? Keurt de scheids het doelpunt dan alsnog goed? Nee hè?

Die Fritz. Verongelijkt sprak hij voor de televisiecamera: “Ik ben wel een Duitser, maar niet eentje die fietsen jat.” Mag ik deze badinerende opmerking even in je gezicht laten ontploffen, Fritz? Een fiets past niet in je jaszak!


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

11 reacties

Mosje · 6 juni 2006 op 17:24

[quote]Zoals u weet, ben ik een groot sportliefhebber[/quote]Nee, dat weet ik niet, vertel eens!

Chantal · 6 juni 2006 op 18:25

[quote]“Sorry scheids, ik was de buitenspelregel vergeten.” Nou Fritz, wat denk je? Keurt de scheids het doelpunt dan alsnog goed? Nee hè? [/quote]

:laugh: :laugh:

Misschien wel als Fritz er lief bij kijkt?

Li · 6 juni 2006 op 22:59

Leuk dat opgeheven vingertje!:-D

,,Ik heb hem wel eens op z’n kop gehangen, maar er kwam nog geen kwartje uit de binnenzak van dat Armani-pak rollen. Die man is zó zuinig, die huilt met één oog.” is één van zijn uitspraken.

Moeten ze voortaan ook maar bij hem doen!

Li

WritersBlocq · 6 juni 2006 op 23:22

Nou ja! Zit ik net op de site van het haags dierencentrum, las ik me daar een zielig stukje over een kat die ‘vergeten’ was mee te nemen naar het nieuwe huis. Om net voor het tukken nog even wat leuks te lezen, kwam ik uiteraard weer op cx terecht. En wat zie ik als eerste: deze titel 😡
Maar gelukkig wel met een leuk verhaal 🙂

Ma3anne · 7 juni 2006 op 00:11

Ja, logisch ook, dat je een zakje rosbief even in je jaszak stopt als je zo snel niet weet waar je het moet laten. Dat het kan gaan lekken, daar denk je dan even niet aan natuurlijk.

Weet je trouwens wat de overeenkomst is tussen een pakje rosbief en een fiets?

DriekOplopers · 7 juni 2006 op 07:53

@ Ma3: Een fiets is een stalen ros? Verder kom ik niet…

@ WB: Is die vergeten kat wel goed terecht gekomen?

Driek

Ma3anne · 7 juni 2006 op 09:04

Je zit in de buurt Driek.
Ze hebben beide niets met een paard te maken.

wendy77 · 7 juni 2006 op 12:16

hahaha Driek, leuk stukje dit

WritersBlocq · 7 juni 2006 op 16:57

[quote]@ WB: Is die vergeten kat wel goed terecht gekomen?[/quote]
Nee, helaas, Twiggles zit nog steeds op een baasje m/v te wachten 🙄
Leuk dat je ernaar vraagt 🙂

KawaSutra · 7 juni 2006 op 23:29

Verbazingwekkende uitspraken van die Korbach. Om nog maar niet te spreken over zijn lakend gedrag.
Goed stuk Driek!

sally · 8 juni 2006 op 01:10

Overdreven al die publiciteit over een pakje rosbief.
Belachelijke ophef!
En Fritz Korbach? Hoe grof hij ook is…(af en toe nog erg komisch ook) een erg aardige man.
Bovendien heeft hij smaak wat brillen betreft.
😀
groet
Sally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder