Rutte is door de parlementaire pers gekozen tot politicus van het jaar. Dat krijg je als er geen diepgang is en je oppervlakkig blijft: de buitenkant, de show, de mooie woorden, de schaterlach. Of zouden ze de financiële maatregelen van Bruin 1 waarvan deze eeuwige student voorzitter is, niet aan den lijve ervaren?

Neem de hypotheekrente: onze schaterlachende jeune premier stelt die niet ter discussie. Ook niet voor miljonairs en miljardairs, die blijven wat hem betreft cadeautjes krijgen. De armen worden armer en de ontwikkelingshulp wordt wél ter discussie gesteld. De geblondeerde parlement-Ariër stelt zelfs voor die maar helemaal af te schaffen. En dat terwijl mensen van de honger sterven omdat met voedsel wordt gespeculeerd door hetzelfde maffioso bestel waarvan Rutte en zijn negeerploeg maar al te graag de speelbal zijn.

Hoe noemen we mensen zonder empathie? Psychopaten, stelt Dick Swaab in zijn boek ‘Wij zijn ons brein’ (2010). De wijsgeer Spinoza schreef, toen een Oranjemeute (die bestond ook toen al) de gebroeders De Witt lynchte (1672): Ultimi barbarorum! Ergste barbaren!

Zijn lieden die een meedogenloos neoliberalisme zonder wroeging in de praktijk brengen terwijl ruim een miljoen mensen in ons land (waarvan 300.000 kinderen) onder de armoedegrens leven en er wereldwijd elke dag honderden mensen van honger sterven, niet net zulke wilden als Noord-Koreaanse, Jemenitische of Syrische dictators? Het verschil is dat die van ons sneller vervangen worden.

Maar het is nog een beetje kerst, dus ik moet vergevingsgezind zijn. Ik wens onze liberale wolf in schaapskleren een mooi leven maar wél inclusief een zware verkiezingsnederlaag. Dat laatste zal nog wel even duren. Rutte heeft dus tijd genoeg om naar een goedbetaalde job, job, job met gigantische bonussen te zoeken.
En dan geeft hij net als Trix von Lippe-Biesterfeld von Amsberg van Oranje-Nassau van Breda ven Dillenburg van dalen enz. enz. enz. enz. enz. enz. enz. enz. vast en zeker de helft ervan weg.

Ja, ik droom graag. Zou het dan tóch nog een redelijk goed 2012 worden?

Categorieën: Actualiteiten

1 reactie

Libelle · 29 december 2011 op 10:15

Laten we hopen dat Emile niet schrikt van zijn succes.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder