De wereld is mijn wereld niet meer de laatste tijd. Stuk voor stuk worden zekerheden onderuit gehaald. Waar is de tijd dat een paus in functie bleef tot zijn medewerkers de ontbindingslucht niet meer konden harden en zijn hand zelfs met elektroshocks niet meer tot zwaaien naar het katholieke gepeupel kon worden gebracht? De huidige katholieke tiran, meneer Ratzinger, gaat niet – zoals het hoort – gewoon dood. Nee, Benedictus wenst af te treden. Stoppen op het hoogtepunt vindt ‘ie. Het de wereld in slingeren van een partijtje homohaat was inderdaad wel het toppunt.

Opperhomo en hobbyhacker Henk Krol, is ineens razend populair bij de oudjes. Verontschuldigend zegt hij dat er ook jongeren op hem stemmen. Hij is nog op zoek naar een kiezer van onder de 65 als bewijs. De ouderen blijken, ondanks alle geklaag, op hun beurt de rijkste bevolkingsgroep van het land te zijn. Logisch dat ze niet heimelijk van dat goedkope paardenvlees in hun lasagne willen hebben. Een beetje bejaarde gaat voor een maaltijd met echt draadjesvlees en een koetjesreep als toetje.

Moet ook verwarrend zijn voor André van Duin om voortaan een koe in de gang te hebben. Om maar niet te spreken van het effect op buurvrouw Jansen. Trouwens weer helemaal terug op televisie met zijn ‘animal crackers’ onze Willempie.

Sommige dieren staan sowieso behoorlijk in de belangstelling. Werden drones vroeger gebruikt voor het selectief afslachten van moslims. Tegenwoordig houdt men er in zuidelijk Afrika neushoorns mee in de gaten. Mag wat kosten de bescherming van die Chinese-paracetamol fabriekjes.

Wat ook flink wat mag kosten is het salaris van een nieuwe bewindvoerder van een onlangs door de staat opgekochte bank. “Alle waar voor zijn geld”, is het argument. Natuurlijk dat hebben we gezien bij de vorige banksters. En we blijven op dezelfde voet doorgaan……

Wie ook gewoon door blijven gaan zijn de NS. De winterdienstregeling blijkt een succes. Als je de helft minder treinen laat rijden, dan komen er ook de helft minder treinen te laat: geniaal! Oké, oké, de treinen zijn dan een beetje vol, maar daar hebben we het Indiase model voor: de reizigers kunnen het dak op!

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Jip · 25 februari 2013 op 17:48

Ja wel verwarrend allemaal, maar goed dan heb je veel te kiezen.
Poot! Jip

Meralixe · 25 februari 2013 op 19:40

Ik vind de column niet zó sterk. Met de krant op de schoot op alles en nog wat kakken…
Natuurlijk zou er dan ook onder meer via enkele snedige opmerkingen humor moeten bij komen maar dat is ook niet helemaal gelukt. (denk ik)

Goed,’ Mag wat kosten de bescherming van die Chinese-paracetamol fabriekjes. en ‘Als je de helft minder treinen laat rijden, dan komen er ook de helft minder treinen te laat: geniaal!’
komen in de buurt. Volgende keer ietsje meer van dat A.U.B. :pint:

Harrie · 27 februari 2013 op 15:33

Snedig in zeven coupletten alle moderne zonden bezingen noem ik best wel knap. De laatste tijd duurt overigens bij wel wat langer. groet, Harrietje

Geef een reactie

Avatar plaatshouder