Monéér!!!!

Ik kijk om. Een man roept mij. Medewerker van de supermarkt, vermoed ik. Hij nadert mij. En schudt zijn hoofd. Sissend geluid tussen zijn tanden.

‘Heeft moneer iets niet begrepen?’   Opgetrokken wenkbrauwen.

Intussen komen er nog twee medewerkers aanlopen. Twee vrouwen, of zoiets. ‘Waarom draagt moneer geen mandje? Is moneer de spelregels van deze supermarkt ontgaan?’

‘Eh…ik heb maar één boodschapje. Kan ik dragen in mijn hand.’

‘Er is nog winst te behalen aan uw manier van winkelen,’ zegt de ene semi vrouw serieus.

‘Tja,’ zegt het andere exemplaar langzaam: ‘toch voel ik de urgentie bij u om te winkelen. Sterker nog, ik kreeg overal kippenvel toen ik u dat bakje Bulgaarse mosterdyoghurt uit het schap zag halen.’

De man haalt zijn neus op: ‘Nou, dat zie ik anders hoor. Ik moet gevoel zien bij het winkelen. Het winkelen van de cliënt moet mij raken. Ik zie geen passie bij u tijdens het reiken naar de mosterdyoghurt. Ik zie u niet shinen en…’.

‘…ik mis de tools bij u om de mosterdyoghurt tot zijn recht te laten komen, en dat komt ook doordat u het dragen van een mandje sterk onderschat,’  vult het tweede exemplaar aan.

‘Kortom,’ gaat de man door. ‘ Er zijn twee stemmen tégen u, en één stem vóór u. Dat betekent dat u niet door bent en de winkel moet verlaten. Jammer..ik had u graag zien battelen met de vorige client die auditie deed…’

Ik draai mij om en ik krijg een duwtje in mijn rug. Of was het een por? Nee, het was een duwtje..


van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

1 reactie

Nummer 22 · 29 november 2019 op 17:23

Haha.. zie t zi voor me… ‘ niet zo duwen zeg, da’s niet mijn rug maar mijn borsten, eikel!’. Sorry my excuses mevrouw. ‘ draait uw rug s naar mij’ waarom? Dat merkt u vanzelf.. ‘. Zo en nu een trap onder uw ballen..

Geef een reactie