Als een manisch depressieve rollercoaster kan liefde heel veel geven maar ook veel nemen. Trek je van ‘heel veel geven’, ‘veel nemen’ af, dan houdt je ‘heel’ over. En dat is nu net waar het aan schort als alles 180 graden anders uitpakt dan dat jij had gehoopt. O nee hè, weer zo’n gefrustreerd schrijvertje die het verlies van zijn vriendin niet heeft kunnen verwerken. Fout! Geeft KingArthur zich hier dan eindelijk prijs? Nee, KingArthur wil wat kwijt! “Uit de oude doos, voor de oude doos” zou een mogelijk titel kunnen zijn voor het onderstaande gedicht, maar sommige gedichten hebben geen titel nodig omdat die er mijlendik bovenop ligt.

In het verdriet dat ik onderga zit ook veel vreugde.
Kan uiteindelijk inzien wat er in onze relatie niet deugde.

Het samenzijn is als een balans te beschouwen
Ontwricht door mijn blinde vertrouwen.
Uiteindelijk durfde jij je gevoelens hierover kwijt,

Verbazing mijn eerste emotie later ook veel spijt.
Anders had het kunnen zijn, als ik wist waar je op doelde,
Nu ik dan toch ook weet hoe jij je voelde.

Je hebt me uiteindelijk veel kunnen leren,
Eeuwig zonde dat dit hierin heeft moeten resulteren.

Aan de ene kant houd ik zielsveel van deze meid aan de andere kant haat ik haar voor de streep die ze door onze rekening heeft gehaald. Tijden heb ik geworsteld met dit dubbelzinnige gevoel maar er is niet uit te komen. Uiteindelijk realiseerde ik me dat het ook geen zin heeft om hier uit te komen.

Op het moment van schrijven van het gedicht wist ik onderbewust al naar welke kant de gevoelsbalans uit zou slaan. Maar ja, wat doe je ertegen? Het is slechts een fact of life. Leer ermee te leven. En dat is wat ik doe! Het heeft zijn tijd nodig gehad maar uiteindelijk ben ik er vele malen sterker uitgekomen dan ik ooit ben geweest.

Categorieën: Liefde

11 reacties

Raindog · 11 augustus 2004 op 17:29

De eerste zin van de tweede alinea had van mijn hand kunnen zijn.

In de liefde is nooit iets werkelijk nieuw. Alles is universeel en eerder al eens door anderen beleefd. Mijn persoonlijke konklusie was: de mate waarin je van elkaar houdt is allesbehalve een garantie voor de mate waarin je geschikt voor elkaar bent. Sterker nog, dat kan soms zelfs omgekeerd evenredig zijn. Het zijn twee hele verschillende dingen. Een veelvuldig gemaakte vergissing nietwaar? Kijk maar eens rond in je omgeving. Een score van 30 à 40% is zo gerealiseerd.

Ach goed, als jij er zelf zo maar mee uit de voeten kunt, dan is alles okee toch?

Kees Schilder · 11 augustus 2004 op 23:05

Je begrijpt ook niet waarom er nog mensen zijn die aan een relatie beginnen.Vooral omdat je van te voren al weet dat het ergens, na zes weken verliefdheid,de mist ingaat.Er is er altijd een die de baas wil zijn en dat kan niet.Schaf een hond aan.Die wil weliswaar ook de baas zijn maar verlaten doet hij je nooit.

Raindog · 12 augustus 2004 op 00:23

Kees, Kees, Kees toch! Na zes weken begint het pas! Dat is precies mijn punt! Verloren liefdes bestaan niet, er zijn alleen gemiste kansen. De liefde is werkelijk prachtig, vergis je niet!

(Omdat ik niet echt van huisdieren hou is een hond niet een reële optie. Ik kan dus moeilijk iets anders zeggen snapje?? ;-))

Shitonya · 12 augustus 2004 op 02:36

Gewoon vrijgezel blijven. Dat is het beste medicijn

Mosje · 12 augustus 2004 op 19:36

Mm, dat gedicht. Can I Get There By Candlelight als muziekje erbij, de sonore stem van Jan van Veen, en ik denk dat ik een traan zal laten.
😥

Snoppe · 12 augustus 2004 op 21:03

[quote]Omdat ik niet echt van huisdieren hou is een hond niet een reële optie. [/quote]

Ik heb besloten hier nog een poosje te blijven…

Ma3anne · 13 augustus 2004 op 00:07

Het besef dat je er sterker uit bent gekomen vind ik een mooie afsluiter van deze column. Klinkt goed! 🙂

rrobin · 13 augustus 2004 op 00:44

Euhm, ben meer onder de indruk van het dichtwerk dan de column.. Ach, ik zit gewoon weer de balletjes uit de soep te vissen 😉

Mooi geschreven!

KingArthur · 13 augustus 2004 op 09:24

@ Raindog, die eerste regel van de tweede alinea heb ik toch zelf geschreven. Dank voor je herkenning.

@ Kees ik heb een andere visie op relaties dan jij ene kijk uit ik ben een hond. 🙂

@ Shit, ja het heeft te lang geduurd dat ik hier de voordelen van inzag.

@ Mosje, als ik het zo nalees heb je misschien gelijk toch bevat dit gedichtje meer voor mij.

@ Snoppe, snap je quote niet helemaal ene…. had ik al gezegd dat ik een hond was? 😀

@ Ma3, ik dacht dat jij op vakantie was. 😉

@ Rrobin, het maakt me vrolijk dat je de grap door hebt. Het lijkt er haast op dat je de enige bent.

Snoppe · 13 augustus 2004 op 11:48

[quote]Snoppe, snap je quote niet helemaal ene…. had ik al gezegd dat ik een hond was?[/quote]

Ben ik werkelijk niet te begrijpen?
Katten zijn wellicht wat ondoorgrondelijk maar de opmerking dat iemand niet van huisdieren houdt, heeft mij doen besluiten hier bij ColumnX te blijven. Het wereldwijde web is immers groot.

Aan de andere kant, door het feit dat de koning een hond zegt te zijn, wordt zijn opmerking dat hij mij niet begrijpt een stuk begrijpelijker. Begrijpt u?

Raindog · 13 augustus 2004 op 21:21

[quote]Katten zijn wellicht wat ondoorgrondelijk maar de opmerking dat iemand niet van huisdieren houdt, heeft mij doen besluiten hier bij ColumnX te blijven.[/quote]

Wrooef!

😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder