Laten we eerlijk zijn, wij vrouwen zijn absoluut niet makkelijk. Mopperen over onze vent dat hij niets in huis doet, maar toont hij eens initiatief en begint hij met stofzuigen dan doet hij het toch niet helemaal naar onze zin. We schieten meteen in de verdediging als er wordt gezegd dat autorijden niet ons sterkste punt is, maar eigenlijk diep van binnen weten we dat we, uitzonderingen daar gelaten, er weinig van bakken en dan vooral met parkeren. En we lachen allemaal hard om de reclames van McDonalds dat er een man vraagt: “Schat, vind je dat ik in deze broek een dikke kont heb??”, maar dit is omdat we het allemaal herkennen, want welke vrouw heeft dit nou niet eens aan haar vent gevraagd om vervolgens toch boos wat anders aan te trekken ondanks dat hij met volle overtuiging zei dat het prachtig stond. Is het wel eens opgevallen dat de meeste vrouwelijke exen elkaar het licht niet in de ogen gunnen, maar dat de mannen elkaar een hand, een klop op de schouder geven en gezellig heel de avond met elkaar staan praten? En laten we het over onze “periode van de maand” maar helemaal niet hebben.

Wat zou er gebeuren als je 200 vrouwen in een ruimte bij elkaar zet? Ik werk bij een uitzendbureau voor secretaresses en hoewel er echt ook mannelijke secretaresses oftewel secretarissen oftewel administratief medewerkers zijn, werken er bij dat bedrijf alleen maar vrouwen en vorige week hadden we een kerstdiner. Ik heb mijn mooiste pak aangetrokken, extra zorgvuldig mijn haar en mijn make-up gedaan. Voor mij deze avond geen oh zo bekende afkeurende blikken. Nadat ik mijzelf toch enigszins verlaten had geïnstalleerd in een hoekje met een glas wijn raakte ik in een leuk gesprek met een voor mij onbekende vrouw, vervolgens hebben we met een hele groep gezellig zitten kletsen en zelfs gedanst! Heel de avond geen afkeurende blikken naar elkaar, het was een top avond! Zou het dan door de aanwezigheid van mannen komen dat wij ons soms zo onmogelijk gedragen. Ik ben er in ieder geval uit: Vrouwen, wat zijn we toch leuk!


5 reacties

Prlwytskovsky · 25 december 2007 op 18:44

[quote]Vrouwen, wat zijn we toch leuk[/quote]
Laatst vertelde ik aan een kennis dat ik ooit een afwasmachine heb gehad.
Wat is ermee gebeurd,vroeg hij?
Weggelopen, zei ik!
😉

Grumpy-old · 26 december 2007 op 21:23

[quote]“Schat, vind je dat ik in deze broek een dikke kont heb??”[/quote]

Omdat dat op deze, schijnbaar retorische vraag, toch geen goed antwoord te vinden is, heb ik daar ooit eens het volgende op geantwoord.

” Nee hoor lieverd die dikke kont had je al jaren voor je die broek aantrok.”:lol:

Ze worden toch boos , dan kunnen ze beter meteen flink doorrazen dan zijn we voorlopig van het gezeur af. En als je dat consequent doet, stellen ze de vraag op een gegeven moment niet meer. ( En dan is er weer ruimte voor goed bedoelde complimentjes)

Ook mannen kunnen leuk zijn 😀
Greetz
Grumpy

KawaSutra · 27 december 2007 op 02:36

[quote]En laten we het over onze “periode van de maand” maar helemaal niet hebben.[/quote]
Nee, doe maar niet. 😀

Ik wil niet voor de vrouwen spreken maar ik geloof wel dat je een beetje teveel generaliseert, ook al is het ironisch bedoeld. Hoop ik tenminste.

SIMBA · 27 december 2007 op 10:56

[quote]Ik wil niet voor de vrouwen spreken maar ik geloof wel dat je een beetje teveel generaliseert, ook al is het ironisch bedoeld. Hoop ik tenminste.[/quote]

Inderdaad Kawa, erg generaliserend! En ik ben bang dat het niet ironisch is bedoeld 😕
Alleen al van die eerste zin gaan mijn haren recht overeind staat….brrrrr

weathergir · 28 december 2007 op 12:27

Hoe erg ook, ik vond ‘m eigenlijk niet leuk, Lin85. Schrijfstijl eigenlijk wel prima, maar de inhoud… ik weet het niet… Ook ik heb veelvuldig gewerkt in een alleen-maar-vrouwen-omgeving, maar vond dit vooral leuk. Heb over het algemeen nooit zo’n last van afkeurende blikken; niet van vrouwen, noch van mannen. Niet omdat ik nou zo prachtig ben, maar afkeuren kan ik zelf (’s ochtends voor de spiegel) veeeeeel beter 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder