Wat bezielt het een meisje van 16 om zelfmoord te plegen?
Linda een zestienjarig aantrekkelijk meisje met een heleboel vriendinnen en een veelbelovende toekomst pleegde op 24 juli 2006 zelfmoord. Waarom zou zo’n lieve meid zelfmoord plegen? Linda en een paar vriendinnen van haar gingen 6 maanden geleden naar een fuif. Maar omdat ze zich niet zo goed voelde vertrok ze eerder dan al haar vriendinnen terug naar huis. Drie jongens op de fuif zagen haar vertrekken en gingen haar achterna. In een steegje vlakbij haar thuis werd ze brutaal verkracht door deze jongens. Opdat ze niet naar de politie zou stappen bedreigden ze haar.

Vier maanden na het incident ging het al wat beter met Linda. Ze ging naar een psychiater en durfde weer op straat te komen. Ze dacht er zelfs weer aan om naar de politie te gaan en hen aan te klagen.

Toen de drie jongens dat hoorden hebben ze haar anderhalve maand aan een stuk bedreigd en gestalkt. Ze schreven brieven met “Slet” of “hoer”. Gooiden hun ruiten in en hebben zelfs een keer een molotov cocktail gegooid naar haar thuis gegooid.

Het arme kind stortte terug in. Ze was er helemaal kapot van. Haar ouders die het nu inmiddels wisten vonden dat het genoeg was. Ze dienden een klacht in bij de politie. Omdat er te weinig bewijs was tegen de jongens gingen ze vrijuit. Het pesten ging verder. Op een gegeven moment stonden ze haar zelfs naar het leven. Om te vermijden dat ze vermoordt werd pleegde Linda zelfmoord.

Ze schreef nog een brief naar haar ouders waarin stond dat ze het leven niet meer zag zitten. Deze jongens zouden nooit ophouden.

Categorieën: Overig

8 reacties

klapdoos · 25 augustus 2006 op 10:56

Het waarom is de schaamte. Het idee dat deze jongens nog vrij rondlopen is schaamteloos. En derhalve zou ik die ouders toch eens adviseren om deze drie aan te klagen wegens aanzetting tot zelfmoord, dat nog altijd strafbaar is in Nederland. Niet dat ik zo’n hoge pet op heb van de straffen die hier gegeven worden, maar het gebeurt helaas nog elke dag dat dit soort bovenstaande verhalen voorkomen. Alleen dit is wel erg heftig. En te triest voor woorden, je hebt daarmee niet je dochter terug, maar behoed misschien een ander meisje om hetzelfde te doen. Dit soort jongens denken alle macht te hebben….Vergis je niet in die knakkers…..

DAVEPUNT · 25 augustus 2006 op 11:05

Wat een heftig stuk om op de vroege morgen te lezen. De politie grijpt pas in als er een dode aan te pas komt. Daar zou verandering in moeten komen.

pally · 25 augustus 2006 op 11:44

Dit is een heftige aanklacht, An.
Goed dat je het opschrijft.
Ik hoop dat er mensen zijn die er iets van leren.
Het is diep triest. ik word er ontzettend kwaad van dat dit zo kan gaan.
Het bepaalt mijn dag vandaag.

Martijn · 25 augustus 2006 op 12:02

[quote] Waarom pleegt een meisje van 16 zelfmoord?[/quote]

[b]Omdat ik geen ouders ken die niet zullen zeggen: :’Mijn zoon? Nóóóóit!!’[/b]

Daarbij als je zoon zo opvoedt dat hij er al aan zou denken om dit te overwegen, mis je als ouder zelf al ruggengraat, laat staan dat je dit op je zoon te kunnen overbrengen. En dat heeft dan ook weer zijn reden. Het is jammergenoeg iets van alle tijden, en dat zal jammerlijk ook zo blijven.

Dees · 25 augustus 2006 op 18:56

Wat een afschuwelijk verhaal! Maar begrijpen waarom de ouders geen aangifte hebben gedaan voor en met hun dochter, dat doe ik niet.

Zestien en dan verkrachten en molotovcocktails smijten, ik word echt oud en snap er niet meer zoveel van, geloof ik 😕

Ann · 25 augustus 2006 op 19:55

Merci voor u reacties!
Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten!
Deze jongens zijn begonnen met haar te stalken omdat de ouders een klacht wilden indienen.
Ik ken de ouders en ze hebben er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat het gestalk stopte maar met deze jongens valt gewoon niet mee te praten.
Nu Linda zelfmoord heeft gepleegd hebben ze een klacht tegen hen ingediend. Hun proces loopt nog steeds.
Groetjes

KawaSutra · 26 augustus 2006 op 03:10

Een vreselijke getuigenis.
Naast de internetaanzet tot zelfmoord van jonge meiden is dit ook een aspect van de hedendaagse samenleving waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed. Wat is dat toch, dat wat in die hoofden van die gasten speelt om iemand helemaal kapot te maken. Onbegrijpelijk!

Mosje · 26 augustus 2006 op 10:42

Aangrijpend stukje.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder