Het is geen gemakkelijke wedstrijd deze keer, en dat is een understatement! Ik stond heel erg ruim voor na het eerste kwartier. Maar ja, ik ben dan ook door het vele sporten goed getraind. Drie uur in de week hockey, twee uur in de week tennis en roeien en dan ook nog een uurtje fitnessen. Dat kan een behoorlijke voorsprong geven. Ik vind het heerlijk om de strijd met mezelf aan te gaan, om het uiterste van mezelf te vragen met als hoofddoel winnen. Ik wil altijd harder, sneller en beter zijn dan de rest.

Laten we zeggen dat door mijn vele trainen ik met 1-0 voor sta.

Ik ben iemand die het leven hard neemt en alles eruit wil halen wat er in zit. Het niet zomaar laten gaan zoals het is.

Dat ging goed totdat er een ziekte werd geconstateerd, een ziekte waar ik helemaal geen last van had, zelfs niet toen de diagnose kanker werd gesteld. Natuurlijk was het een klap, maar ik dacht toen nog 1 operatie te krijgen en een paar keer bestralen. Ik ben topfit, dus zal ik wel snel herstellen.

Maar toch de stand met mijn tegenstander is nu gelijk 1-1.

Een ieder weet dat je je tegenstander nooit moet onderschatten, maar alle wijze stuurlui die dit roepen staan aan de wal. Ook ik.

Korte tijd later kreeg ik te horen dat een tweede operatie noodzakelijk was, 1-2.
En een zware chemo,1-3.

Elke week krijg ik nu die misselijkmakende rotzooi in mijn lichaam gespoten. Niet langer lever ik een strijd om harder, sneller en beter dan de rest te zijn. Ik vecht nu niet met mezelf ergens tegen, maar vooral tegen mijzelf.

Op de sportschool hoor ik in ene tot de kneusjes, zit ik als een oud wijf op de pedalen van de fiets te trappen, en dat op de laagste versnelling. Ben ik dood moe na een kwartiertje wandelen op de loopband.

Maar ik ga door en vind dat ik een puntje scoor 2-3

Waarom ik mezelf zo terg? Ik wil nog steeds sneller en beter zijn dan de rest, daar komt niets of niemand tussen. Hoewel ik wel moet toegeven dat het me zwaarder valt dan ik had gedacht. Het is een zware wedstrijd, en al kost het me heel veel moeite ik blijf vechten.

Of ik het zal winnen dat blijft de vraag, maar voorlopig zit de helft van de behandeling volgens het behandelplan erop. Even rust dus. De tweede helft biedt een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen.

We gaan er even tussenuit voor een korte vakantie en komen daarna bij u terug.


5 reacties

Mosje · 7 oktober 2007 op 19:54

[quote]We gaan er even tussenuit voor een korte vakantie en komen daarna bij u terug.[/quote]
Oké, dan ga ik intussen even koffie drinken. Tot straks!

arta · 7 oktober 2007 op 21:32

Deze column hakt er wel ff in!
Juist door de laconieke vorm!
Sterkte!
🙂

lagarto · 8 oktober 2007 op 08:14

Pak je momenten en kom gauw terug.
Groeten lagarto

SIMBA · 8 oktober 2007 op 08:25

Na de vakantie is het gelijk spel…daarna heb je weer energie om in de aanval te gaan. Ik hoop dat je deze wedstrijd gaat winnen!

pally · 8 oktober 2007 op 21:34

Succes met deze wedstrijd! Je bent een echte doordouwer. :wave:
Good luck en na de rust horen we weer van je?

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder