Wie een brug legt naar een ander kan altijd heen en terug’ (Jana Beranova)

Wat is dat nu voor een ‘discussie’ als de ruimte voor het delen van meningen en argumenten bij voorbaat als kansloos is. Kansloos voor de ‘zienden die blind’ blijven en voor de ‘horende’ als tegen dovemans oren gezegd.

Kortom, deze week opdracht inzending, als mijn mening kan een discussie opleveren maar levert geen significante bijdrage aan de beste oplossing dat door voor- en tegenstanders van sinterklaas (met zijn pieten)zal worden geaccepteerd!

Het kinderfeest zal echter nooit meer zijn zoals vroeger: onbevangen!

Het absurdisme dan maar als voer voor ColumnX lezers inzetten ter bevordering van ons relativeringsvermogen. Zo, fronste ik mijn wenkbrauwen toen Pegida aanhangers zich ( In Apeldoorn) zwart geschminkt in een verplichte gemarkeerde straatvak hadden opgesteld en begonnen te schelden dat zwarte piet moet blijven. Tsja, maar deze Pegida aanhangers blijven ageren tegen- veelal gekleurde- medemensen die ons land als asiel zoeken als ongewenste vreemdeling. “hoort wie klopt daar kinderen, hoort wie klopt daar tegen onze deur. T’is een vreemdeling zeker die asiel zoekt zeker?’. Tsja, als de pegida zwart gekleurde piet dan in de eigen familie met een roe zwaait, wat dan als zal zijn pegida denkbeelden geinfecteerd kind, dan schreeuwt: wie is dat?.. wegwezen je mag hier niet zijn van mij en ook niet van mijn vader! Waar is die eigenlijk?

Terug naar de Sinterklazen (met zijn pieten) discussie. Pas op het moment dat de Gouden Koets (nu in restauratie) de afbeelding van een gekleurd medemens aan een ketting niet meer wordt afgebeeld, dan wordt het wellicht mogelijk de ‘zwarte VOC en WIC bladzijden uit onze vaderlandse geschiedenis in perspectief te plaatsen en daarover met elkaar in gesprek te gaan en te beseffen dat wat is geweest niet meer kan worden teruggedraaid, dan pas is een zindelijke discussie vanuit meningen en argumenten mogelijk.

Waarvan akte!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder