欢迎到羊角村!并非所有z”n端口或右舷你落入水中。另外,不要去任何地方,在窗偷看是的,我们很快就到了传统的荷兰小吃餐厅; 和炸薯条,炸丸子,美发师。现在弯腰。现在是谁在哭?

Welkom in Giethoorn! Niet allen tegelijk naar bakboord of stuurboord lopen want we donderen in de Wieden. En ik, als your guide, weet dat zwemmen met u mijn overlevingskans nihil is. Wat zegt u? Nee, niets belangrijk, please be seated!Ook niet overal door de ramen gluren tijdens de wandeling and DO NOT use their beautiful garden as your personal toilet! Giethoorners houden namelijk niet van gluren en your shit and piss in around their homes. Ze zijn gesteld op privacy en uw pecunia. Sil, I have question ‘what is pecunia?’

Ladies and gentlemen, straks gaan we ook nog naar het restaurant van ‘Uncle Mao’ voor de traditionele Hollandse snack; frietje met en voor de grote trek een friet Hairdresser, on dutch language so calked: A kapsalon. In het rode menu boekje staan ook andere typische hollandse lekkernijen. Een aanrader is de bami pangang met gratis sambal!

Maar nu eerst schuitjevaren en pas op.. BUKKEN…een bruggetje!, Auw.. ja u daar aan de linkerzijde, wij noemen dat: bakboord. Nee, dat is niet Wokboord! U moet altijd uw kop erbij houden! Ni hao?

In de Giethoornsche Courant voor Giethoorners, de vakantiebijlage van 10 augustus 2019:
Onze schuitjes met geld blijven komen! (door uw verslaggever)

Schuitjevaren in ons mooie Giethoorn, met jaarlijks duizenden Chinese toeristen is al jaren een kaskraker van jewelste voor onze locale horeca en verhuurders van schuitjes. De afhaal maaltijden van Snackbar ‘Ome Joop’ zijn nu – naast de friet Kapsalon dat kan worden aangevuld met gegrilde Weerribben Eend (75,= euro) in een lokale pittige saus naar keuze (+ 5,35 per eierdop, die als souvenier mee naar China meegenomen mag worden), toppers! Ook de gevulde varkenkoppen (93,75 euro) en gevulde tuinslangen (serpentica gardenia speciaal), prijs afhankelijk van de gekozen lengte: 5- 10, 15 of 20 meter), zijn mateloos populair. Ome Joop (overigens een chinees uit Tuitjehorn, maar dit terzijde) is miljonair geworden en woont in Blokzijl, ook dit terzijde. (uit betrouwbare bron weet ik dat Ome Joop in Blokzijl te kerke gaat om het Avondmaal en de andere vieringen te mogen verzorgen want hij wordt betaald uit de goed gevulde collecte zakken, maar draadloos pinnen kan nu ook)

Op de SEH van ziekenhuis De Weezenlanden (Zwolle) draaien de maag-darm artsen en verpleegkundigen- van de endoscopie afdeling, overuren, met een fabuleuze inkijk in het darmwokleven van de chinees!, zeg maar: de poepchinees! ‘We genieten van de levendige beelden op het scherm. Laatst nog zagen we een tuinslang van 15 meter gevuld met ondefinieerbare smurrie ontploffen. Wij lachen, die chinees niet.

Volgende week een reportage van mijn interview met Döner Kebab eigenaar Hai Bai die helaas de schuit heeft gemist en nu in de bijstand zit.

‘Instappen!, we gaan naar Amsterdam schuitje varen naar de Overtoom drinken we….’

Categorieën: #Weekopdracht

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder