De collectieve afschuw over terreur laat zien dat mensen met hun denkbeelden mede aangewakkerd wordt door gelijkgestemden en daarmee een bevestiging werd en wordt van het eigen gelijk. Natuurlijk zijn er fundamentalisten, fanatici die op basis van het eigen geloof en de religie denken dat zij superieur zijn en dan ook het eigen gedrag daarmee als een justificatie zien van het eigen gelijk gevolgd door terreur.

Terreur in alle vormen is zo oud als de mensheid en dat maakt mij en velen zo diep bedroefd dat onschuldigen het leven verliezen door misdaden tegen de menselijkheid. Hoe ziek moet je zien om een ander te willen doden en de terreurdaad pontificaal  de digitale snelweg op te gaan.

Maar ook zonder een terreurdaad en dichter bij huis in ons parlement wordt de terreur in woorden verpakt als de vrijheid van meningsuiting en het recht deze te mogen gebruiken. Maar het zindelijk denken over wat deze vrijheid van meningsuiting nu werkelijk is, ontbreekt.

Het fatsoen en respect naar de medemens verdwijnt en de tsunami aan verwensingen naar elkaar, gevolgd door terreurdaden naar de medemens is niet meer te stoppen. Daar waar bidden enige houvast kan geven is net zoals vloeken en terrorisme aangeleerd.

Een vreedzame wereld blijft een utopia!

Ik huil!

Categorieën: #Weekopdracht

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Thomas Splinter · 20 maart 2019 op 19:19

Laten we daar maar van uitgaan.

Nummer 22 · 21 maart 2019 op 06:58

Dank! Enfin, we hebben weer geconstateerd dat schreeuwers opportunisten hebben getrokken. Hun (FvD,PVV en Denk) waarheid is niet mijn waarheid.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder