To Verbal is een bekende persoonlijkheid in het eigen dorp. Toverbalende zintuigelijke prikkelingen slingert To zowel virtueel, digitaal en verbaal haar toverballen de publieke ruimte in. ‘Horendrol’schrijft een inwoner in de dorpskrant, het dorp waar To Verbal woont.

‘Knettergek, van lotje getikt, zegt de ander nadat die ander werd gevraagd een mening te geven over To Verbal.

Een dorp op de Veluwe, ingeklemd tussen de A12, A50 en A28, daar woont To Verbal. Geen groot huis, niet rietgedekt maar een eenvoudige arbeiderswoning dat nu in de moderne tijd een Tiny House zou worden genoemd.

Een krot is het, dat zeg ik. Wie bent u? Ellie Pieternel, de bakker en slager van dit gehucht. Dat dorp is alleen voor kenners van toverballen te vinden.
Ik wens u geluk om ons te vinden, en nu opzouten ik moet 235 toverballen draaien van vega gehakt. Feestje?, nee… woensdag is het gehaktdag en dan eten we hier gezamenlijk en ja ook To Verbal is aanwezig, toverballen uit het jus.

Wat is uw recept van de jus? Dat is een geheim en neem ik mee in mijn graf, nou ja ik bedoel de oven in, maar dat terzijde hoor.

Kijk eens wat er op de gevel van mijn bakkerij- slagerij staat:’Voor de beste Toverbal snel met gezwinde spoed naar Ellie Pieternel!’, Dorpstraat 56b naast de bakker.
En bij mijn bakkerij wat staat daar op de gevel?, nou leest u dat nu eens hardop:’Toverballen brood!,jawel met de krenten uit de pap van Ellie Pieternel!’

Wat is uw leeftijd Ellie Pieternel? Wat denkt u jongeman? Ik schat zo’n 60 jaar! Opzouten en snel, ik ben 91 jaar, het is maar dat u het weet en anders maar niet!, zowaar ik heet Ellie Pieternel.

Kijk daar komt To Verbal, ze lacht naar u haar 3 tanden bloot.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2020 minder verward, en mede oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar anderen.

2 reacties

van Gellekom · 11 september 2019 op 12:25

Tp Verbal is een atheïst, maar doet er al een hele tijd niks meer aan, toch?

    Nummer 22 · 11 september 2019 op 16:00

    Nee, hTo Verbal bidt niet voor bruine bonen maar vloekt de hele dag, zoals bidden is aangeleerd is bidden ook! Nondeju!

Geef een reactie