Gris mich nich … vandaag is het weer boomklopdag. Mijn favoriete berk, mister Lindemans prikkelde mijn geheugen en herinnerde mij eraan dat ik nog zou vertellen over het verschijnsel Weronika. Druïde Preiznig had hierover verteld tijdens de paddologennieuwjaarsborrel. Het verschijnsel Weronika is alom bekend bij druïden en paddologen en voert ver terug naar de oudheid. Een oude Hongaarse filosoof, Pylaf Lato introduceerde het verschijnsel. Pylaf ontdekte dat alle levende wezens op aarde geboren worden in een grot vlakbij de kust van Chersónisos.

Iedere geboorte wordt ingeluid met een oerknal. Gelukkig worden de oerknallen onmiddellijk gedempt in de grot. De oerknal fungeert als finale en transportmiddel. De oerknal zorgt er voor dat het levende wezen terecht komt bij de moeder die op dat moment ontvankelijk is. Na de oerknal neemt het levende wezen de gedaante aan die bij zijn ouders past. Tot zover de uitleg over het verschijnsel Wrenonika.

Maar wat is nu precies de openbaring die Preiznig deed tijdens de nieuwjaarsborrel? Heel simpel. Hij ontdekte dat van iedere geboorte een reservemens wordt achtergehouden, diep verborgen in de grot. Deze reservemens houdt de touwtjes van de geboortemens strak in handen. De reservemens bepaalt en stuurt.

Preiznig kwam er ook achter dat het wel eens misgaat. Heel soms vliegt de reservemens samen met de geboortemens mee met de oerknal uit de grot. De reservemens neemt dan onmiddellijk de gedaante aan van zijn geboortemens en begint een eigen leven. U kunt zich voorstellen dat alle paddologen en druïden zich een hoedje schrokken van deze openbaring. Het is maar dat u het weet.

U vertoeft niet alleen op deze aarde. Ergens diep in een grot zit een look-a-like van u verborgen. Met een beetje pech loopt ie zelfs ergens op de aardkloot rond.

Categorieën: Gein & Ongein

Harrie

Tijdreiziger

5 reacties

arta · 29 januari 2011 op 18:15

Hmm, en ik maar denken dat ik enigst in mijn soort ben…

pally · 29 januari 2011 op 21:12

Ik heb geen hekel aan mij, Harry. Maar twee stuks van mezelf vind ik er toch een te veel. Jij hebt, begrijp ik, nogal wat connecties in die wereld. Als je nog een Pally tegen komt, wegmoffelen graag…
vast bedankt 😉

Mien · 30 januari 2011 op 01:12

Leuke filosofie Harry, maar volgens mij stijgt ie wel zo nu en dan boven je hoofd.

Mien Aristotelmore

DACS1973 · 30 januari 2011 op 16:38

Haha! Ik vind jouw stukjes leuk. :hammer:

lisa-marie · 30 januari 2011 op 19:36

2 van mij?? nou eentje is al genoeg en uniek

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder