Een supermarkt ergens in Hoorn. Ik kan er net zogoed naar binnen gaan om hier mijn boodschappen te doen. Van de 8 kassa’s zijn er 3 open. Aan de files ervoor te zien mogen dat er best meer zijn. Dat vinden de klanten in die files ook, aan het gemopper te horen. Maar het is vakantietijd en ook in deze supermarkt zijn er mensen op vakantie.Dat vinden de klanten niet leuk.Daar begrijpen ze niets van. Zelf 3 weken naar Frankrijk gaan en dan niet begrijpen waarom supermarktpersoneel ook vakantie wil.Dan is er ergens iets goed fout gegaan in je leven.
Het valt me op dat bij één van de drie kassa’s maar drie klanten staan te wachten en blij met dit buitenkansje glip ik erachter. Bij de andere kassa’s staan er respectievelijk 13 en 15 klanten.
Ik begrijp niet waarom. Totdat ik de caissière zie. Ze heeft een hoofddoekje om. Op haar neus draagt ze een iets te grote bril die voortdurend afzakt. Ze drukt hem, om de twee seconden, tevergeefs, weer omhoog.. Ze kijkt verlegen maar werkt hard.
Achter mij sluit een nieuwe klant aan. Hij kijkt opgelucht vanwege deze korte rij totdat hij de caissière ziet..Snel schiet hij naar de kassa ernaast wat hem een kwartier langer zal gaan kosten.
Dan hoor ik hem zacht iets zeggen tegen een klant voor hem.: ‘Zo’n hoofddoek kan toch niet! En dat alleen maar vanwege een geloof. Ik geloof in Sinterklaas maar daarom doe ik nog geen mijter op naar mijn werk, mijn baas ziet me al aankomen! ’.
De klanten voor hem beginnen te lachen. Ze voelen het..Saamhorigheid. Dat, wij- zijn- gelukkig –anders,gevoel..Eindelijk mogen we het zeggen.
Een andere klant haakt erop in en zegt. ‘Mijn God is Harley Davidson, en daarom draag ik altijd een helm op mijn pan’ Lachsalvo’s vullen de winkel. De hardste lacher is de gelover in Sinterklaas. Zijn shirt staat tot het derde knoopje open en tijdens het lachen zie ik het kruisje dat hij om zijn nek draagt, heen en weer bungelen..
Ik heb zin om te vragen waarom die mensen zo reageren.Wat hen in Hemelsnaam mankeert.
Ik besluit het niet te doen. Een roofdier vraag je ook niet waarom ze zo agressief hun prooi bespringen.


4 reacties

viking · 19 augustus 2003 op 13:37

Toevallig beleid ik ook het Harley Davidson geloof en draag daarom ook een bijpassende helm. Geen integraaltje op deze jongen z’n coupe-nooit-naar-de-kapper. Dus als iemand iets anders gelooft moet hij of zij dragen wat hij of zij daarbij vindt passen. Een yamahahaha rijder moet een degelijke botsmuts op, liefst met zwaailicht, ook wanneer hij zonder motor is. Betreft het een virago rijder, dan liefst ook nog met een dassenstaart aan zijn muilkorf. De sinterklaas-gelover in jouw column zou dus wel degelijk een mijter moeten dragen. Dan zien we tenminste wanneer we met een menselijk wezen of een emmer stront te maken hebben.

Godspeed · 19 augustus 2003 op 13:54

[quote]en draag daarom ook een bijpassende helm.[/quote]
Vallen daar dan ook de schroefjes uit onder het rijden:-?
Er lag nog een veertje bij mij achterom, volgens mij uit de versnellingsbak van de ketel van jouw.:laugh:

Yamaha groetjes,

Godspeed
:pint:

viking · 19 augustus 2003 op 15:02

Neeejjjjj er vallen geen schroefjes uit. En in tegenstelling tot die tupperwarebak van jouw, rijdt de mijne ook nog. Maar je hoeft je geen zorgen te maken waarde Godspeed, ik heb jouw fiets opgegeven bij de eerstkomende bike-bash van de 81!

Li · 19 augustus 2003 op 21:49

Goede column! Soms schaam je je doood. Vorige week was ik bij de afdeling burgerzaken. Voor mij stond een stom figuur met een belachelijk petje achterstevoren op zijn hoofd. Hij had een zweterig hemdje aan en bossen oksel- en borsthaar puilde daar aan alle kanten uit. Ook hij had commentaar op de sluier van de ambtenares. Hoewel ik braaf achter de rode streep stond hoorde ik hem schreeuwen “Ikke wil een paspoort. Jij mij begrijpen? Anders jij chef roepen…”

Geef een reactie

Avatar plaatshouder