Wat wit onder zijn neus
Bestaat er iets ergers dan boodschappen doen in een supermarkt? Jazeker! Wat dacht je van boodschappen doen in een supermarkt vlak voor de kerstdagen?
Ik bedoel maar, we hebben Hirochima gehad met atoombommen, Vietnam met napalm en Desertstorm met clusterbommen maar dat zijn stoeipartijtjes vergeleken met de loopgraven van Albert Heijn vlak voor kerst!! Sinds ik samenwoon ‘manage’ ik namelijk de proviandering. Ik ben de nieuwe chef inkoop en belast met het tactisch beleid met betrekking tot inkoop en financiering.
Niet erg! Kan ik aan. Maar dan moet je niet vlak voor kerst bij A. Heijn terechtkomen. Dan moet je niet gehinderd worden door drie hoho jodelende kerstklojo’s die met trompetten, mandolines en mondharmonica’s door de winkel denderen en de hagelslag de schappen uit musiceren. Mag ik dan even braken,ja??
Getverdemme, wat een klerezooi. En het kan nog erger. Als die vetpenserige kerstklojos eindelijk ergens in een magazijn gaan schaften, zet A. Heijn de geluidsinstallatie aan en worden we getrakteerd op die eeuwige, niet weg te krijgen kerstmuzak Het lijkt Goddomme wel een chronische ziekte. Elk jaar komen die ranzige deuntjes weer 180 keer per dag voorbij.
Kan daar niet tegen ingeënt worden?. Is er al eens studie gedaan naar de gevolgen van jaren lang bloot gesteld worden aan die onesthetische baggercultuur??
Maar oké, dan denk je dat het niet erger kan. Mis! Heb ik net mijn karretje volgeladen met met van alles wat een normaal mens niet nodig heeft, bots ik op de Yoghurtboulevard, tegen de Weledele Mr W.H.L.Jansen, fractieoplichter c.q. beroepsoplichter van een lokale politieke partij. Hij loopt met een fles wodka in zijn hand en ik vraag hem of dat zijn enige kerstboodschappen zijn. ‘Eh, nee Kees, mijn assistent doet de boodschappen zoals je weet..Ik heb alleen deze fles nodig en omdat jij komt dinèren met de kerst, ben ik op zoek naar een broodje afval. Je bent toch nog vegetarisch? Ik kan dat afval hier nergens vinden. Weet jij waar het ligt?
‘Je bedoelt Falaffel, Jansen. En je zou de planken op kunnen met die humor van jou. Gaat het trouwens wel goed met je? Je ziet zo wit onder je neus.’
Jansen voelt betrapt met zijn vinger onder zijn neus en haalt daar iets weg. ‘O, beetje tandpasta. Beetje te wild te kèèr gegaan met poetsen vanmorgen.’
‘Lul niet Jansen ,je was gewoon een beetje van de coke? Kan iedereen gebeuren.’
‘Zo is dat Kees, drak, drak, drak, old chap.Dan maak je wel eens een verkeerde move.’
Jansen begrijpt de grap niet zoals gewoonlijk maar intussen arriveren we bij de kassa en ik zorg dat ik met mijn volle kar vòòr Jansen de kassa bereik. ‘Hee, Kom zeg, kees. Laat mij even voor man. Ik heb maar één boodschap’
Uiteraard heb ik daar geen boodschap aan en luister niet naar zijn gezeik. Rustig begin ik mijn boodschappen op de band te deponeren.
Tien minuten later reken ik af en zie een paarse Jansen briesend tegen een andere klant tekeer gaan, daarbij voortdurend naar mij wijzend. Plotseling raapt hij iets op van de grond en roept keihard of ik ‘deze condooms’ soms verloren ben. Iedereen lachen. Jansen blijft er bijna in. Hem en de gluiperig lachende klanten achter hem negerend betaal ik en wacht tot Jansen zijn fles wodka heeft betaald. Ik heb de tijd….Mijn moment komt eraan…
Als Jansen na het betalen wil weglopen beginnen de alarmpoortjes te loeien en gaat de Weledele Wethouder c.q fractieprutser tegen de caissière tekeer als een op hol geslagen Fries knol. Jansen op rampkoers. Ik ga in God geloven.
Twee bedrijfslijers en een security Heijn , sommeren de heer Jansen zijn zakken te legen.
Arrogant met advocaten en claims dreigend haalt Jansen de inhoud van zijn zakken leeg.
De gebruikelijke inhoud; portemonnee met zwart geld, nagelvijltje, zakdoek, notitieboekje met de namen van bouwfraudeurs en… ja hoor, een gouden horloge dat als eenmalige reclameaanbieding voor 150 euro in een vitrine lag en die ik per ongeluk in Jansens zak had laten glijden. Nooit meer aan gedacht.. Snel ga ik bij Jansen staan en fluister hoofdschuddend: ‘Jansen, Jansen, Jansen. Man, dit had ik echt nooit achter je gezocht. Een wethouder die diefstal pleegt in een supermarkt. Man o man, wat stel je mij teleur’.
Jansen wordt rood, dan paars, en vervolgens iets wat tegen zwart aanzit. Zonder omwegen wordt hij naar een kantoortje geleid en hem achternalopend vraag ik of het kerstdinèr nog doorgaat en hoe laat ik verwacht wordt..’Moet ik een stropdas om?’ Jansen roept iets onverstaanbaars . Hij ziet wat wit onder zijn neus en met een warm kerstgevoel, rijd ik mijn karretje naar de auto.


12 reacties

Shitonya · 23 december 2004 op 18:19

mooi kerstverhaal 🙂

Li · 23 december 2004 op 22:12

😀 😀 😀

Wright · 23 december 2004 op 22:21

Alle Jezus, Kees.
Het is je gelukt, ik heb het eindelijk…het kerstgevoel! 😀
En Yoghurtboulevard is wat mij betreft [size=medium]het woord[/size] van 2004.
En zal ik je nog eens wat zeggen?
Ik begin een beetje van Jansen te houden, want oh wat maken dit soort columns met hem in de hoofdrol mij gelukkig!
Een fijne kerst, Kees.
(En wens Jansen een witte
[size=xx-small](snuif)[/size] kerst toe, namens Wright!)

Bakema_NL · 23 december 2004 op 23:44

Jij doet slechts een half uurtje boodschappen, wij staan er gewoon de hele dag in…die kutkerstmuziek, wat een drama. Maar goed, al die kneuzen bekijken die zwaar gestresst hun kerstvreten staan in te slaan maakt dan weer een hele hoop goed, want dat is gewoon een belevenis op zich natuurlijk.
Morgen word het gruwelijk druk, want vrijwel niemand heeft nog vrij. Dus de echte losers gaan op het allerlaatste moment nog boodschappen inslaan en zijn zwaar verbaasd en verbolgen als iets op blijkt te zijn………….vreemd he met die drukte? Gniffelgniffel, ik heb er alvast weer zin in, dolle pret.
En wat is een Albert Heyn?

viking · 24 december 2004 op 10:42

[quote]of ik ‘deze condooms’ soms verloren ben[/quote]
‘Ja, Jansen, ik wil geen enge ziekte over houden nadat ik je in je reet genaaid heb…’

Waarom heb ik toch niet van die fijne vriendschappen als jij Paco?

Fijne dagen met je schoonouders!

Mup · 24 december 2004 op 12:18

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar met dit soort verhalen is het jammer dat het maar een keer per jaar kerst is. 😳

Groet Mup.

Mosje · 24 december 2004 op 16:09

Zalig Kerstfeest Kees.

WritersBlocq · 24 december 2004 op 20:49

Kees tegen Jansen: Wat heb je in je jas, zak? Volgens mij een rol drop, lul!”
Ik heb weer heerlijk gelachen, mijn kerst kan niet meer stuk!!!

sally · 24 december 2004 op 21:02

Die van jou bewaar ik altijd voor een moment dat ik echt de tijd heb.
En ga er dan eens lekker voor zitten.
En lees het nog eens.
Elke keer weer genieten Kees.
veel liefs en fijne kerst.
Dinah is aan het werk heb ik begrepen.
Heb je mooi de tijd om nog een paar columns te schrijven en op te sturen.
De wachtlijst is behoorlijk geslonken.
Sally 🙂

Isabella · 25 december 2004 op 20:44

Gouden tip: Albert.nl, nooit meer sjouwen, geen ergernissen meer, ik zweer erbij. Fijne Kerst~!!

pepe · 25 december 2004 op 21:14

Voor de 181ste keer zeg en tik ik niet meer dat ik hier dubbel lig onder mijn bureau en geniet van deze woorden. Dat wordt zo langzamerhand net zo gewoon als het geluid wat door de AH kwettert!!

Ma3anne · 26 december 2004 op 10:28

[quote]Lul niet Jansen, je was gewoon een beetje van de coke? [/quote]

Ik snapte em in één keer. 😀

Fijn gedineerd, Kees?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder