Ik ben net nog even snel naar de viswinkel gerend, om wormen te kopen, eindelijk na al die jaren onzekerheid, nu weet ik het gelukkig, ik heb hier zo lang op gewacht, nu kan ik eindelijk vissen zonder schuldgevoel, wormen voelen geen pijn! Weer zo’n nutteloos onderzoek, wat zullen we nog meer onderzoeken, hoelang het duurt voordat een drol van een hond verteert als je er tien keer overheen gepiest hebt, wat de gemiddelde leeftijd is van mensen die met hartritmestoornissen minstens driemaal daags aan hun neus krabben, hoeveel seconden het in 4521 geleden is dat de Twin Towers naar beneden vielen, en wat het in die tijd voor impact nog heeft op de aardbewoners.

Wij mensen moeten altijd een onderwerp hebben wat we kunnen onderzoeken, veel van deze onderwerpen zijn echt bullshit. Ik ben blij dat ik maar een armzalig meestertje wordt.

De bedenkers van dit onderzoek moeten toch een paar wormen gedood hebben voordat ze wisten of het wel of niet pijn deed.
Het doet mij denken aan de ‘artsen’ in Auschwitsz, er werden om de zoveel tijd een paar mensen geselecteerd waar proeven mee gedaan mochten worden. Wat gebeurde er als je een zwangere vrouw in haar maag trapt. Wat zou er gebeuren als je de maag van iemand eruit knipt? Geen idee?! Deze fantastisch wereldnieuws omvattende onderzoeken waren belangrijk om veel dingen te weten te komen, volgens de moffen… Er werden toch een heleboel mensen voor gebruikt die stierven, of de rest van hun leven er ernstige verwondingen aan over hielden, maar dat kon ze niks schelen.

Ga zieke mensen helpen, ga rotzooi en lijken opruimen in Azië, ga arme oude vrouwtjes helpen oversteken, ga poesjes uit de boom bevrijden, stort voor mijn part je jaarsalaris op een rekeningnummer van een goed doel. Maar ga in vredesnaam niet aan zulke stompzinnige onderzoeken geld besteden.

Categorieën: Actualiteiten

8 reacties

KingArthur · 11 februari 2005 op 14:31

Kwam mij recentelijk ook ter ore. Helemaal mee eens. Ennuh goede vangst.

viking · 11 februari 2005 op 17:27

Dus vissen is dan wel een zinvolle bezigheid?
Goh, dat wist ik niet!

pepe · 11 februari 2005 op 18:40

Vis ze!!

Of ik hier veel wijzer van word? Ik blijf de wormen toch netjes opzij zetten als ik ons tuintje spit. Ik vind het gewoon naar om te zien, zo’n gespleten worm. Er zit immers leven in.

Mup · 11 februari 2005 op 20:24

Maarre, wist jij dan ook van het onderzoek dat wij minder genetisch materiaal bezitten dan een worm?

Groet Mup.

Bakema_NL · 11 februari 2005 op 21:19

Nu die vissen nog gevoelloos in de bek maken en de hele wereld is tevreden, uitgooien die hengels, een kudde wormen er aan en inhalen die schubbendingen, zo hard mogelijk, vliegende vissen zullen het worden, allemaal.

Je hebt gelijk, je leest inderdaad van die onderzoeken waardoor je je afvraagt hoe iemand er toch in hemelsnaam bij komt om zoiets te onderzoeken.

Dees · 12 februari 2005 op 10:44

Pure bezigheidstherapietjes die onderzoeken.

Leuke, bondige column.

Bernd · 12 februari 2005 op 12:46

He mensen,

thanks voor de reacties, ik vis ook wel eens, maar dit soort onderzoeken vind ik nutteloos, maar dat bleek wel uit mijn column.

Ma3anne · 12 februari 2005 op 18:23

Lekker laten pieren, die onderzoekers. Het houdt ze van de straat.

Hier in huis hebben we heel wat proefopstellingen gehad in de loop der jaren voor onderzoek:
* Een ‘antfarm’ om te onderzoeken hoe mieren hun gangen graven. Dat doen ze dus korreltje voor korreltje. Voor deze opstelling was het terras opgebroken om de mieren en vooral een koninginnetje te vinden.
* Een dubbeltje in een sjekvloeitje in een fles cola en dan een condoom erop. Het condoom blaast zichzelf op.
* Een regenmeter in de tuin waar statistieken van werden bijgehouden.
* Een oude vlaggenmast in de tuin, waarlangs een petfles met zelf-ingebouwd fietsventiel gelanceerd werd over het huis van de achterburen. Onderzoeksvraag was, onder welke hoek je de optimale hoogte en afstand kreeg, zodat de ruiten van het huis heel bleven.

Wanneer mensen zichzelf geen vragen meer stellen en niets meer onderzoeken, is het wat mij betreft uit met de pret.
Van creatieve kinderen kun je veel leren.

Toch fijn om te weten trouwens dat wormen geen pijn hebben als ik ze door midden gegrasmaaid heb. Weer een schuldgevoel opgeruimd. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder