“Op de A58 staat tussen Tilburg en Breda 12 km file in verband met een afrekening in het criminele circuit. Dan nu verder met de trein informatie.” Mooi hoor op de dag dat ik besluit weer gaan te werken moeten de criminelen er weer voor zorgen dat ik in de file kom te staan. Ik vraag me zelfs af waarom dat ik nog ga werken, als alle criminelen elkaar afmaken heb ik toch niks meer te doen? Even naar het bureau bellen dat ik later kom, 027 34 31 … , tuut, tuut, “Met dierenspeciaalzaak de vleesmolen wat kan ik voor u doen?” “Verbind me maar door met het visvoer.” ,“Mag ik u toegangsnummer even weten?”, “K-3”, “Oké een ogenblikje”.

“Hallo met het visvoer.” “Hallo baas, ik dacht ik kom weer eens werken maar ik sta in de file.” “In de file!!!! Al 3 weken zeker!” “Eh nee viskom ik was arbeidsongeschikt.” “Das onzin K-3 want ook als je hier wel bent arbeid je niet” “Ja maar dat komt omdat…” “Schiet nou maar op wil je!” Dat belooft dus een gezellige eerste dag te worden, visvoer zal me wel weer pillen laten testen of papiertjes sorteren, als hij dat doet bel ik toch ff naar m’n maat of hij die 3000 euro nog had. Verdorie kunnen ze nou niet door rijden, en jij daar achter doe eens rustig.

“Goedemorgen Tanja.” “Visvoer wacht op je K-3”, “Zeg maar Yannick, die codenaam slaat nergens op.” “Oké YannicK-3”. “Morgen visvoer.” “goedemorgen lamlul.” “Ik ben K-3 viskom, lamlul is gaan skiën met zijn schoonmoeder.” “Niet eigenwijs worden hè snotaap!”, “Snotaap is omgekomen baas.” “Zeg luister nou eens jij, jij, …K-3, ga naar je kantoor en ga werken, begrepen.” “Ja, visvoer”.

Hé waar is mijn computer naartoe, en waar zijn de meubels naartoe! Ow een briefje,
[i] AIVD-speciale opdracht voor speciaal agent K-3 STOP
We vermoeden dat de bende van A58 een afrekening gaat plegen, we willen wat meer info over ze hebben STOP
Daarom ga jij infiltreren in hun bende, je nieuwe identiteit ligt in het postkantoor van Tilburg, postbus 69 STOP
Alle contacten worden met ingang van nu met je verbroken, het bureau kent je pas weer als deze missie volbracht is, alle communicatie zal via de bovengenoemde postbus lopen STOP

Haaienvoer STOP

p.s. wegens geld tekort is dit bericht niet zelfvernietigend, wij vragen u dit briefje te verbranden STOP [/i]

Leuk een geheime opdracht kan ik eindelijk eens doen maar ik goed in ben. Zo nu eerst even naar Tilburg toe om te kijken welke ID ik krijg. Ah hier is de postbus, even kijken. Ja hoor paspoort, rijbewijs, sofi-nummer, visitekaartjes, portemonnee met foto van vrouw en kinderen, huissleutels en een paar aantekeningen. Ziet er uit als alles wat ik nodig heb, even kijken wie ik vanaf nu ben, “Kees Krick” Goh wat een naam ze zijn wel erg origineel bij het bureau vorige keer was ik “Tom Aatje”. Informatie over Kees Krick, Leeftijd: geheim, adres: Hoofdstraat 23 5050 RR Baarschot, beroep: onbekend, hobby’s: Schrijven. Leuk ik ben een werkloze schrijver uit een klein boeren gat. (No offence Kees en mensen die in gaten wonen.)
Nou ik zal maar eens naar mijn nieuwe adres gaan en mijn nieuwe tijdelijke leven testen.

Hé wat is dat nou ik wordt al de hele tijd gevolgd door die auto, wat zouden ze toch van me willen? Tijd om het ze te vragen, auto langs de kant en toevallig ze stoppen ook. “Goedemorgen, mag ik jullie vragen wie jullie zijn en waarom jullie mij volgen?” “Ja, Wij zijn Kees en Ab van het onderzoeksbureau Jansen & Jansens, wij volgen jou omdat onze opdrachtgever R@@f zei: volg Yannick en zoek uit wat hij doet.” “Yannick, ik ken geen Yannick (grinnik).” “Ej eh mannetje, jij weest toch ehm, eh, Yannick?” “Nee hoor Ab, kijk hier is mijn paspoort, zie je ik heet Kees Krick” “Ow, zeg Kees weet jij waar Yannick heen is?” “Ja dat weet ik wel Kees, hij is de andere kant op.” “Ow oké Kees ik draai de auto wel ff.” “NEE Ab je mag de andere kant niet oprijden op de snelweg!”
Zo die twee ben ik weer kwijt, maar ik vrees dat ze snel weer zullen opduiken als ze in opdracht van R@@f werken.


10 reacties

Kees Schilder · 3 maart 2003 op 12:27

I’ll keep watching you!!

gast · 3 maart 2003 op 14:46

Tjezussssssss van een ONLEESBARE column. Wees eens duidelijk man met je verhaal, dit gaat werkelijk nergens over, en je probeert mekkelijk te scoren met een paar “bekende”namen erop te gooien.
BOEM 😕

godsgift · 3 maart 2003 op 15:44

Tjezussssssssss wat ben jij een zeikerd Mr Boem .
Laat hem toch lekker schrijven, niet elke column hoeft bij jou in de smaak te vallen he. Teminste heeft Yannick de ballen om te schrijven terwijl jij te laf ben om je echte naam achter te laten bij je reactie.
Wat jij ook denkt van iemands column is niet belangerijk, het is toch leuk dat er zo een site is als columnx waar je gewoon je vrije gang kunt gaan met je fantasie op papier te zetten…vindt het oneerlijk om iemand zo af te zeiken…..

Yannick · 3 maart 2003 op 16:00

Dankje Godsgift.
En dat Boem hem niet snapt kan natuurlijk ook komen omdat hij nog niet toe is aan het lezen van dingen die boven het Dick Bruna niveau komen.
Dat ik bekende namen gebruik geeft over het algemeen alleen maar positieve reacties, mensen vragen zelfs om een gastrol in “zaakjes”.
Godsgift heeft gelijk over het laffe anoniem blijven, als je critiek wil geven oke das allemaal best maar dan moet je het wel goed doen en niet op een manier waar niemand meer op in kan gaan.

Mr. Moderator · 3 maart 2003 op 16:55

[quote]als je critiek wil geven oke das allemaal best maar dan moet je het wel goed doen en niet op een manier waar niemand meer op in kan gaan.[/quote]

Kritiek geven moet natuurlijk altijd kunnen. Uiteindelijk wordt je daar altijd beter van. Maar het zou fijn zijn als men een aantal duidelijke argumenten zou opschrijven, waardoor het duidelijk [i]opbouwende[/i] kritiek wordt.

Probeer elkaar niet af te zeiken, want dat leidt nooit tot iets.

Yannick · 3 maart 2003 op 17:08

Juist

gast · 3 maart 2003 op 20:05

eVEN VOOR DE GOEDE ORDE
Ik heb Yannick gesmeekt of ik een gastrol mocht vervullen. Uiteindelijk ging hij door de knieen.
Toppie Yannick
groet Paco painter
teweinig tijd om in te loggen sorry

Kees · 3 maart 2003 op 20:48

Ik heb nergens om gevraagd. Sterker nog. Zit weken met angst en beven af te wachten wanneer ik door de shredder gehaald wordt. Zit nu binnen, met de gordijnen dicht (shhhttt!) en de lichten uit. Auto’s met vage volendamse parkeervergunningen achter de ruit scheuren door de straat. En één aftands haagse schilderswijk bestelbusje (weet ik, want daar ben ik zelf ook geboru).

Ga zo door Y!

R@@F · 3 maart 2003 op 23:04

REACTIE OP REACTIE VAN BOEM
Luisteâh goed kopkaasvreteâhrtje, wie ben jè dan joh, om die jongen zo af tuh zèken. Jè mot je èguhn lantarenslet mâh eins gaan belediguhn als ze weiâh duh hoeâh mot spelen als un postpaâhrd omdat jè niet mans genoeg bent om je tèd nuttig tuh besteden. In plaats van onzinniguh reacties tuh mailen op columns zou ik mâh eins un baan zoeken of ies nuttigs gaan doen. un suggestie? Wôhdt uìtknèpeâh van lulpukkels op station Denhaag! Dus oppleuren hieâh zo en niet meiâh komen veâhrvelen!! Want un maui spreikwoâhd voâh jou is: Beteâh alleszeggend zwègen dan nieszeggend spreken! Doe dat oâk vanaf nu! Of kom met un column wâh je ons allen mei veâhrstomd. Mâh dat zal in jou geval rugklimmeâh un onmâugelèke opgave zèn!!
R@@F 😡

gast · 4 maart 2003 op 18:31

Hier zit jij je tijd dus te verspillen K-3, als je niet maakt det je AIVD dingen gaat doen meld ik het aan haaienvoer.

————————————–
Visvoer

Geef een reactie

Avatar plaatshouder