Sommige gebeurtenissen vermengen onbedoeld gekheid en zwijnerij. Neem de zaligverklaring van John Henry Newman. Er zit een luchtje aan dit opstapje naar heiligverklaring door de Romeinse Kerk. De Duitse paus (ooit lid van de Hitler Jugend) die deze Engelse kardinaal zalig vindt, stelt namelijk dat homoseksualiteit ‘een min of meer sterke tendens’ (is) ‘die naar een intrinsiek moreel kwaad neigt’. Ik heb het voor de zekerheid opgezocht: intrinsiek = wezenlijk. Volgens deze Inquisiteur (De Congregatie voor de Geloofsleer, waar hij als kardinaal 24 jaar de scepter zwaaide, komt voort uit de terreurorganisatie die Inquisitie heette) is homoseksualiteit een naar het kwaad neigende eigenschap waar men nooit meer los van komt. Uit de mond van deze topmanager van een multinational die de seksualiteit perverteert, condooms verbiedt en daardoor medeplichtig is aan aids en genocide, kinderverkrachting door zijn personeel met de mantel der liefde bedekt, in de oorlog de Endlösung liet doorgaan en na de oorlog SS’ers hielp ontvluchten naar Zuid-Amerika – uit zo’n vieze mond is dat van een onbeschaamdheid die zijn weerga niet kent.

De Engelsman Newman (1801-1890) was praktiserend homo. Nu is dat natuurlijk (en) de gewoonste zaak van de wereld, maar het feit wordt door Jezus’ Stellvertreter himself ontkend. We leven echter niet meer in de Middeleeuwen, hoe graag deze paus dat ook zou willen, dus geheimhouden is een vergiet met water vullen.

Benedictus kronkelt zich in allerlei bochten om de homoseksualiteit van Newman te ontkennen. Zo zou zijn verhouding platonisch zijn geweest (Plato was een heiden uit een cultuur die homoseksualiteit vereerde, meneer de vergeetachtige Inquisiteur!). Nu we weten hoe sommige kerklIJders aan kennisvergaring deden en/of doen, rijst de vraag: heeft men deze twee mensen soms begluurd om dat vast te stellen?

Het wordt nog erger. Newman is ook na zijn dood niet van de zijde van zijn geliefde geweken: hij liet zich begraven in hetzelfde graf als zijn partner. Twee jaar geleden probeerde de Kerk daarom de resten van Newman op te graven en apart te laten herbegraven. In het geniep uiteraard. Rome, de religieuze opvolger van het Romeinse Imperium, kan het daglicht en de waarheid niet verdragen.


4 reacties

LouisP · 24 september 2010 op 17:30

Verdorie Jan,

gij weet veel, en anders zoekt ge ’t op…’k ben blij dat ge mijne tegenstander niet bent…

groet,
Louis

Prlwytskovsky · 24 september 2010 op 18:07

Dat vergiet. Die onthou ik. Is een goeie!
En verder … hoe kerkser, hoe huichelachtiger; zo lijkt het.
En who the fuck is Newman? Never van gehoord! Is dat raar?

Anti · 25 september 2010 op 02:32

De hypocrisie van de RK-kerk op z’n smalst JB. Dat doe je echt erg goed.

Mien · 28 september 2010 op 11:14

Sterk staaltje waarheidsbevinding.
Graag volgende keer met bronvermelding.

Want, zoals het een eerlijk mens betaamt, ik geloof niet zo maar alles wat gezegd en geschreven wordt.

Tja en zoals je het al beschrijft met de vergiet.
De kerk kent zo z’n eigen geloof en handelingswijzen. Helaas pindakaas, of liever gezegd, helaas boter. Boter op het hoofd.

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder