Als mensen onderscheiden we ons van alle diersoorten op de wereld door ons intelligente gedrag en beschaving.
Onderling onderscheiden we ons door onze persoonlijke eigenaardigheden en gewoontes. Dat deze gewoontes soms ver weg staan van de beschaving die we beweren te hebben, blijkt uit de nieuwsberichten wanneer er weer ergens ter wereld onschuldige mensen sterven door bomaanslagen of andere zinloze slachtpartijen. Zelf maak ik me schuldig aan een onbeschaafde gewoonte, al lijkt deze op het eerste gezicht onschuldig voor mijn medemensen. Ik heb namelijk de ongelofelijke drang om open verpakkingen leeg te maken of juist volledig te laten staan.

Een geopende zak chips vindt ongegeneerd een weg naar mijn maag en het lukt me dan ook niet om innerlijke rust te vinden voor dat de zak tot de laatste kruimel is leeggegeten. Zonder dat ik nadenk schuif ik chipje na chipje naar binnen en zodra ik over de helft ben neemt mijn oerkracht het van me over. Tegen wil en dank blijf ik door eten omdat er ergens in mijn grijze massa een kleine kortsluiting ontstaat die mij aanzet om te blijven graaien en kauwen tot de bodem van de zak in zicht komt.
Op het moment dat de omschakeling komt besef ik het nog niet maar zodra ik mijn eigen slechte gewoonte herken is het meestal al te laat en neemt mijn eigenaardigheid de macht over mijn geest totdat ik, misselijk van al het zout en vol schuldgevoel de zilveren bodem van de zak zie glinsteren.

Soms lukt het mij om mijn geest de baas te zijn en sluit ik de rol koekjes vóór dat de kokhalsneigingen toeslaan. Gevolg van deze verstandige ommekeer is helaas wel dat ik zit opgescheept met een geopende verpakking. Mijn kast ligt er vol mee. Halve rollen koek, aangebroken zakken chips en geopende zakjes pinda’s. Deze open verpakkingen stapelen slecht en als ik mijn kast opentrek moet ik duiken om niet bedolven te worden.
Toch blijft alles liggen want mijn tweede tic, als het gaat om open verpakkingen, zit hem in het niet meer opeten van een aangebroken zak, pak of rol.
Eenmaal open verzet mijn geest zich er volledig tegen en ik weet niet waarom maar de weerstand die ik tegen aangebroken voedsel voel manifesteert zich in mijn maag zodat ik over de chaos heenkijk op zoek naar een nieuw pak lekkers.

Er heerst honger in veel landen te wereld en ook al lijkt mijn eigenaardigheid onschuldig, ik voel de schuld wel en besef me dat het lijnrecht staat tegenover de beschaving die ik als mens tracht uit te dragen. Ik pleeg dan geen zelfmoordaanslagen of ander zinloos geweld; mijn gewoonte is er wel één die de mens in een slecht daglicht zet en bewijst dat we, als het om oerdrang gaat, toch niet zo beschaafd zijn als we zelf wel beweren. We staan dichter bij de beesten dan we denken!

Categorieën: Diversen

Fem

"Today is a gift, that is why it is called the present"

8 reacties

KawaSutra · 9 oktober 2008 op 23:57

[quote]We staan dichter bij de beesten dan we denken![/quote]
Is dat zo? Volgens mij maken die er niet zo`n puinhoop van. En over het algemeen eten ze niet meer dan ze nodig hebben. Bovendien hamsteren ze alleen voor de winter met de bedoeling om te overleven.
Toch een leuk stukje Fem. Ik moest er wel om lachen.

Mien · 10 oktober 2008 op 00:16

Au secours!!! Fem a faim!!! N’est ce pas!!

Uitkijken met het opeten van gebroken en aangebroken zakken. Er hangen en er lopen er veel rond!

Tip: pleisters helpen! :kophouwe:

Mien Honger

SIMBA · 10 oktober 2008 op 08:21

Ach Fem…elke gek zijn gebrek 😀
Leuk stukje (met een paar kleine typfoutjes) 😕

Dees · 10 oktober 2008 op 13:28

Je intro en uittro zijn een stuk heftiger dan wat ertusseninzit. Je bent gewoon een verwende voedselsloer ;-). Ik vind de column om die reden niet zo heel geweldig, maar heb wel beeld bij je keukenkasten en jouw gegraaf op zoek naar onaangebroken, ook leuk 😉

Mup · 10 oktober 2008 op 16:38

Ieder zijn tic, fem. Dus mocht ik je nog wat aan willen bieden in de hoop dat je het niet aanneemt, is dat iets uit een opengebroken pak 😉
Erg eens met Kawa, de dieren hebben hun instinct, terwijl de mens er telkens weer in stinkt.

Groet Mup.

pally · 10 oktober 2008 op 18:29

Nee, dieren eten gewoonlijk niet meer dan ze nodig hebben.Dat ben ik met Kawa eens, in dat opzicht zijn ze misschien wel beschaafder dan mensen.
Verder redelijk grappig geschreven, maar geen topstuk.
Wel een luxe probleem, trouwens, hè? je hebt vast geen geldgebrek.

groet van Pally

WritersBlocq · 10 oktober 2008 op 23:50

[quote]misselijk van al het zout en vol schuldgevoel de zilveren bodem van de zak zie glinsteren.
[/quote]

[quote]Deze open verpakkingen stapelen slecht en als ik mijn kast opentrek moet ik duiken om niet bedolven te worden.
[/quote]

Lekker beeldend geschreven, de quotes springen eruit en het is ook knap om over eigenlijk ‘niets’ een column te vullen. Leuk!

Verder ja, zie Kawa.

Ciao, Pau’tje.

Fem · 11 oktober 2008 op 17:57

Kawa heeft helemaal gelijk! Die laatste zin pakt anders uit dan ik hem zelf bedoel 😕

Het is misschien wel een luxe-probleem maar dat is een te kort aan heroïne ook voor een junkie en uiteindelijk ben ik misschien een junkie met geldgebrek door haar verkeerde eetneigingen pally 😉

Thnx voor alle reacties!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder