Er staat hier een hele grote tent in mijn bos. Al een paar weken. Voortdurend lopen er, meestal opgewonden, een hele hoop mensen in en uit. Af en toe stijgt er rook op uit de tent. Het maakt mij heel nieuwsgierig. Wat is hier aan de hand? Er wordt heel veel kippengaas de tent in gezeuld. Ben ik hier een grootschalige kippengaassmokkel op het spoor? Wordt hier illegaal een megakippenstal gebouwd in mijn geliefde bos? Ik houd de boel scherp in de gaten. Er wordt ook veel gedronken door die vreemde gasten. Ze drinken de hele dag bier uit flesjes. Soms stijgen er spontaan gezangen op uit de tent. Tromgeroffel en blaasmuziek begeleiden de zang. Vreemde rituelen vinden hier plaats. Soms komt een geheimzinnige scooter aangereden met een grote hutkoffer voorop. De berijder draagt een motorhelm. Hij is van allochtone afkomst en levert incognito vierkante kartonnen dozen af. Wat gebeurt hier allemaal? Hier moet ik Preiznig toch eens over inlichten. Mijn huisdruïde heeft hier vast een verklaring voor. Vandaag lijkt wel een bijzondere dag te worden. De gezangen worden steeds heftiger. Ik zit hier nu al drie uur in de struiken. De tot dan toe altijd hermetisch afgesloten tent wordt open geritst. Juichend rennen vreemd verklede mannetjes en vrouwtjes naar buiten. Ze hebben oorlogskleuren op hun gezicht en roepen opgewonden luide kreten naar elkaar. Ze spreken voor mij een onbekende vreemde taal. Dat doen ze heel zangerig. Gris mich nich, wat is dat nou? Onder luid tromgeroffel wordt een grote platte kar naar buiten gereden. Op de kar ligt een hele grote felgekleurde clown. Hij lijkt wel dronken. Zijn hoofd, neus en ogen draaien in het rond. Ik word er duizelig van. Zijn arm zwenkt gevaarlijk heen en weer. In zijn hand draagt hij een groot glas bier. Af en toe spuwt hij kleine gekleurde papieren rondjes uit zijn mond en komt er rook uit zijn oren. De vreemd geklede mannetjes en vrouwtjes lopen juichend en springend in een grote stoet achter de kar mijn bos uit. De clown denkt er het zijne van. Hij draagt dezelfde oorlogskleuren als zijn vervolg. Waar trekt die maffe meute nou naar toe? En wat zou zoete lieve Gerrit hiervan vinden?

Categorieën: Gein & Ongein

Harrie

Tijdreiziger

2 reacties

Shitonya · 6 maart 2011 op 20:17

Waarom staat bij bij gein & ongein? Het is niet grappig, het is geen column, geen verhaal.. gewoon een beschrijving van lik mijn oogbal. Beetje vreemd!

Mosje · 7 maart 2011 op 18:51

Het bos is Den Bosch. En die vreemde mensen zijn carnavalsgangers. Ik kan er niks anders van bakken.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder