Het lied ‘Het regent zonnestralen’ van Acda & de Munnik zingt door mijn hoofd terwijl ik van de ene etalage naar de ander fladder. Winkelen is leuk. De zomerkleurtjes lokken me de winkels in en ik vlinder van kleding- naar schoenenwinkels en zwier van warenhuizen naar boetiekjes die de prachtigste hebbedingetjes verkopen. Overvolle plastic tassen snijden in mijn vingers. Mijn portemonnee is leeg en mijn girorekening bijna leeggeplunderd. Ik zoek alleen nog een passende spijkerbroek en dan ben ik ‘zomerproof’. Ik waag een poging in de allerlaatste kledingzaak die ik tegenkom en loop zowaar tegen een volmaakt exemplaar aan. De broek lijkt voldoende BBB, ofwel Bil, Buik en Bovenbeenruimte, te hebben. Mijn beentjes zijn nogal aan de korte kant en omdat de lengte ‘driekwart’ is, vallen de pijpen precies op de hakken van de zojuist gekochte schoenen. Ik pak de broek uit het rek, neem voor de zekerheid een maat groter mee, en verdwijn in het pashokje.

Een jongetje van een jaar of zes staart me brutaal aan en trakteert me op het puntje van zijn tong. Zijn superslanke moeder past een spijkerjack en draait rondjes voor de passpiegel. Achter haar rug steekt het duiveltje zijn middelvinger omhoog. Kriebelig trek ik het gordijn van het pashokje dicht en worstel mijn rechterbeen in een broekspijp. Net als ik op één voet balanceer om been nummer twee in een pijp te proppen, wordt het gordijn van het pashokje opengeschoven. ,, Jeetje, wat heb jij dikke billen” brult het ettertje door de overvolle winkel. Ik werp hem een woeste blik toe, grabbel het gordijn uit zijn handen, en zie nog net dat tientallen ogen mij vol leedvermaak aanstaren. Zijn moeder lacht vertederend. “Ophouden, of je krijgt een knal”sis ik de pestkop toe. Hij laat me zowaar met rust. De broek past en met de aanwinst over mijn arm wandel ik naar de kassa.

De moeder en het donderstraaltje zijn zojuist aan het afrekenen. ,, Ik wil pinnen en mijn zoontje mag de code intoetsen,” lacht ze trots en fluistert de getallen in zijn oor. Het loedertje loert vals achterom en schettert: ,, Houd je hand ervoor mama, je weet nooit welke gek er achter ons staat.” Het zomergevoel is op slag verdwenen en het lied van de De Zonnestralen wordt verjaagd door ‘Er was een donder, een bliksem, een slag toen ik je zag’. Ik neem een hap adem, haal mijn schouders op en besluit om mijn stralende zomerhumeur niet te laten verpesten door één klein donkerwolkje. Ik reken af en trakteer het etterbakje op het puntje van mijn tong. Pak de tassen vol met zomerkriebels van de grond en fladder vrolijk huiswaarts.

Categorieën: Algemeen

Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

19 reacties

Ma3anne · 13 juni 2006 op 10:23

Dat was dus geen patotterke. 😀

Prlwytskovsky · 13 juni 2006 op 11:14

ahahaaaa … ik had dat rotjong laten struikelen hoor, hoe haal’tie het in z’n hersentjes om onze Li te pesten.

WritersBlocq · 13 juni 2006 op 11:34

Een heerlijke zomerse Li-column, ik heb ervan genoten!

Mosje · 13 juni 2006 op 12:53

En zo weten we ook weer iets over je billen. Meer van dit soort stukjes graag.
😛

KingArthur · 13 juni 2006 op 12:58

Precies, wat kan jou een etterbak met een gebrek aan opvoeding jou nu eigenlijk schelen?

Eddy Kielema · 13 juni 2006 op 14:26

Acda & De Munnik vind ik een stelletje neuzelaars, maar deze column is zeker geen geneuzel. Erg leuk geschreven!

Bakema_NL · 13 juni 2006 op 14:31

Dit etterbakkie had juist geen gebrek aan opvoeding, hij sprak de waarheid….je weet het niet.

Troy · 13 juni 2006 op 15:28

Jaaa…leuke Li-column. Kinderen zijn vreselijk irritant soms/vaak, maar dat levert i.i.g. weer een goede column op 😛

bert · 13 juni 2006 op 18:25

Altijd weer leuk, de etterbakkies, zeker als ze door jou worden beschreven. 🙂 🙂 🙂

KawaSutra · 13 juni 2006 op 19:22

Prachtig verhaal Li, ik zou ook de kriebels krijgen van zo’n gremlin. 🙄

Chantal · 13 juni 2006 op 21:41

[quote]Ik neem een hap adem, haal mijn schouders op en besluit om mijn stralende zomerhumeur niet te laten verpesten door één klein donkerwolkje. [/quote]

Gelijk heb je! Leuke column, Li!

Fred · 13 juni 2006 op 21:56

Benieuwd wat je aan hebt dan op onze ‘meeting’ 😮

Kees Schilder · 14 juni 2006 op 09:51

Voel mijn handen jeuken. leuke column Li

wendy77 · 14 juni 2006 op 10:17

Leuk weer deze Li, alleen jammer dat ik al heel de morgen met dat zeiknummer van Antonie Kamerling in mijn hoofd zit nu 😉

sally · 14 juni 2006 op 22:13

“maak je van de lezer een voyeur”(reaktie van Mosje)

Hé Mosje, ik dacht dat je daar niet zo van hield? 😀
En wat is dit dan?
Quote:
“En zo weten we ook weer iets over je billen. Meer van dit soort stukjes graag.”

Het was weer aangenaam lezen Li!
Ik was ‘m stiekem even met m’n naaldhak op z’n tenen gaan staan 😉

pepe · 14 juni 2006 op 22:33

[quote]Ik reken af en trakteer het etterbakje op het puntje van mijn tong. Pak de tassen vol met zomerkriebels van de grond en fladder vrolijk huiswaarts. [/quote]

Wat een heer-LI-ke column leverde het op, gelukkig laat jij je niet van de wijs brengen door etterbakkies.

DreamOn · 15 juni 2006 op 21:24

Wat leuk geschreven, ik houd wel van een beetje zelfspot!!
Je kunt het zo’n kind eigenlijk niet eens kwalijk nemen, zo’n moeder is natuurlijk een opvoeder van niks, alleen maar bezig met buikspieroefeningen en bij de kapper zitten en de opvoeding moet zijn toekomstige vriendin maar doen; je kunt nu al medelijden met haar hebben!!
Groetjes van Trudy

Anne · 16 juni 2006 op 09:51

Beste Li, volgende keer onmiddellijk de ouder aanspreken!
Anne.

Nana · 16 juni 2006 op 16:01

Heel geestig en herkenbaar! Ik schreef laatst ook over zomer, spijkerbroek en dikke billen. Nog niet ingestuurd. Lang niet zo grappig.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder