Ik hoor het van velen om me heen. Iedereen gaat een weekendje weg, paar weekjes Spanje en de vrienden met een groter budget pakken het grootser aan, nemen de vlieger naar niet uitspreekbare oorden en liggen op een strandbed in Luilekkerland met een ‘ge-paraplu-torriseerde’ cocktail op een zonovergoten wit strand hun six-pack te poseren waarbij de zandkorrels tussen de billen schuren. De cultuurbarbaren maken kilometers door langdurige museumbezoeken af te leggen over heel het land, alle geschiedenisfreaks zitten inmiddels al lang en breed bij de Hunnenbedden en de jeugd vertoeft in Amsterdam of Bloomingdale aan zee om daar hun feestactiviteiten voort te zetten of te ontplooien.
Hoewel Antwerpen, Gent en Leuven ook hun intrede hebben genomen in de lijst van vakantiebestemmingen voor de dagjestoeristen blijkt voor deze Nederlandse en Belgische steden het gehuld zijn in je zuidwester met kaplaarzen nu niet bepaald een vreemde aangelegenheid. Er is niemand die je aanstaart op het moment dat je in een dikke regenjas over de boulevard wandelt van Blankenbergen.

En wat doet ons feestbeestje?
Lange leve Center Parcs? Nee nee, zelfs dat niet. Studeren voor een achterstallige cursus welke ik eigenlijk al in 2006 had moeten voltooien maar door omstandigheden er niet aan kon beginnen.
Net begonnen met werken in juni, weinig verlof om op te nemen en daarom ga ik ook niet direct weer enkele weken vakantie opnemen.
Nee nee, dit jaar moet ons meisie overslaan en hier en daar zo tussendoor eens een dagje opnemen.
Misschien een weekendje weg maar ja.. met dit weer geen overbodige luxe en stappen kan ik hier in de buurt ook. Na twee jaar België heb ik nog niet alles in de omgeving kunnen verkennen dus ik meen dat hier nog een uitdaging ligt voor me.

Nu is het zeker tijd om de zon eens snel door te laten breken, ik neem die malloten met dikke buiken op de fiets voorlopig wel even voor lief en laat de naturisten hun gang gaan op de naaktstranden.
De ‘perverts’ kunnen hun slag weer slaan omdat zij speciaal voor die gelegenheid incognito over de dijk paraderen met een filmcamera in de rugzak. Nee, voor mij dus ook geen strand dit jaar.
Ik neem wel een abonnementje bij het zonnecenter om ook dit najaar een klein kleurtje op mijn wit en toch soms blozende wangen te genereren.

Dus waar gaat deze meid naar toe? Hah.. there’s no place like home nietwaar? Geen vlieger en cocktails voor mij, geen lekkere stewards in uniform om over de piloten nog maar niet te spreken. Nee, de enige man in uniform die ik deze zomer tegen ga komen is de postbode vrees ik!
Men neme de zomer van 2000, vermenigvuldigen die met drie en dat is dan de vakantie voor deze meid voor 2008! Een goed script herschrijven? Nee, nee… ik maak gewoon een goede kopie en ik ga het geheel in 2009 nog eens dunnetjes over doen! Watch me!


4 reacties

Mosje · 16 oktober 2007 op 18:34

Mmm, stuur ook maar geen kaartje dan.
😀

lisa-marie · 16 oktober 2007 op 18:40

Ach, aan de afgelopen zomer heb je toch niet veel gemist.

geertsjohn · 16 oktober 2007 op 18:44

_CM_RE: Zomervakantie
Mmm, stuur ook maar geen kaartje dan.

Je kan altijd nog je eigen vakantiekaarten ontwerpen, printen en bezorgen.

arta · 16 oktober 2007 op 19:20

[quote]Hoewel Antwerpen, Gent en Leuven ook hun intrede hebben genomen in de lijst van vakantiebestemmingen voor de dagjestoeristen blijkt voor deze Nederlandse en Belgische steden [/quote]
Uhm…waar zijn die Nederlandse steden dan??

Vakantietip voor België: Dranouter en omgeving: geweldig leuke mensen, heerlijke sfeer! (In augustus is er een festival met een erg hoog hippie-gehalte, echt de moeite van het proberen waard!) 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder