Uit een onderzoek onder vrouwen blijkt dat, van alle topsporters, zwemmers de mooiste lichamen hebben. Alle spieren, ledematen en delen van het lichaam kloppen en zwemmers hebben geen rare huid. Nu kan ik die vrouwen geen ongelijk geven en wil ze daarom aangeven dat wij niet alleen de mooiste lichamen hebben, maar ook de ideale partner in een relatie zijn. Qua gedrag zijn zwemmers voorbeeldige personen. Ze hebben discipline, werken hard om hun doel te bereiken en zijn ontzettend sociaal. Mocht mijn pleidooi je nog niet helemaal overtuigen, hieronder een aantal voorbeelden:

Kijk eens naar wielrenners. Je moet er als vrouw toch niet aan denken dat je heerlijk op je bed ligt te kijken hoe je wielrenvriendje zich uitkleedt en hij, na zich van zijn hemd en onderbroek te hebben ontdaan, alsnog een wit T-shirt en korte broek aan lijkt te hebben. Zwemmers liggen over het algemeen alleen in hun ballenknijper in het water, dus zijn over hun gehele lichaam mooi door de zon gebruind.

Net als wielrenners hebben schaatsers over het algemeen iets te dikke bovenbenen wat totaal niet bij de rest van hun lichaam past. Overigens laten schaatsers hun haar overal wild groeien. Dit om te voorkomen dat ze het in de winterperiode te koud krijgen in hun veel te grote wedstrijdpakken. Pakken die lijken op de schattige beren- en apenpakjes die ze bij Zeeman als pyjama verkopen inclusief het bijbehorende mutsje. Zwemmers zijn over het algemeen helemaal kaal geschoren zodat het water net zo aerodynamisch langs hun huid glijdt als bij de schubben van een vis.

Dan heb je nog de agressie van een aantal sportmannen. Kijk maar eens naar de fysieke sporten. Voetballers, tennissers, honkballers en rugbyers schijnen er allemaal graag er op los te meppen, rammen en schoppen. Dikwijls halen ze de kranten met hun agressieve speelstijl. Zwemmers gedragen zich altijd voorbeeldig. Ze blijven netjes in de afgebakende banen liggen en zullen een tegenstander in het bad nooit aanraken. Hooguit een knuffel na afloop, omdat de ander een nieuw wereldrecord heeft gezwommen.

Een ander voordeel voor iemand die een relatie heeft met een zwemmer zijn de handen. Een zwemmer kent geen eelt. Pak de hand van een zwemmer vast en je ziet en voelt alleen maar zachte huid. Ideaal om een massage van te krijgen. Het enige dat een zwemmer als tegenprestatie zal vragen is een massage van jou, maar zeg nou zelf het is toch geen straf om aan zo’n heerlijk lichaam te mogen zitten?

Zwemmers zijn ook erg schoon! Ze liggen gemiddeld vier uur per dag in het water en douchen daarna nog minstens een half uur omdat het water zo lekker warm is. Schoner krijg je ze niet. Moet je kijken hoe vies motorcross-coureurs, veldrijders, -lopers en bergbeklimmers er soms uit zien? Als je ’s avonds in bed ligt en de ander een kusje op de wang geeft zie je vanuit je ooghoek de modder nog in de oren zitten, ondanks dat de sporter al een uur onder de douche heeft gestaan.

Over coureurs gesproken. Bij sommige sporten zijn de snelheden zo hoog dat het levensgevaarlijk is. Je moet als vriendin of vrouw maar hopen dat jouw sporter die avond weer naast je ligt en dat hij niet uit de bocht is gevlogen en ergens in de vangrail ligt met zijn benen en armen in posities die niet helemaal meer kloppen. Bij zwemmen ligt de snelheid op maximaal negen kilometer en dat is op de vijftig meter vrijeslag bij de heren. Het enige wat daar kan gebeuren is een middelvinger die gekneusd raakt bij het te hard aantikken.

Zwemmers hebben ook een uitmuntende conditie en een groot uithoudingsvermogen. Sommige zwemmers kunnen aan één stuk meer dan twee uur constant bewegen terwijl ze niet verzuurd of buiten adem raken. Ideaal voor activiteiten na kinderbedtijd! Ik zie het Usain Bolt niet doen. Die schijnt binnen tien of twintig seconden al aan zijn maximale inspanning te zitten.

Overigens zit daar bij zwemmers dan wel weer het enige nadeel. Je moet zwemmers niet laten zweten tijdens ‘na-kinderbedtijd-activiteiten’, want ondanks het lange douchen met zeep, spuiten met deodorant en scrubben van de huid: zodra een zwemmer begint te zweten lijkt het of je in het plaatselijke zwembad bent beland en komen de chloordampen je tegemoet. Maar goed, aangezien jouw zwemmer er die dag dan al meer dan vier uur beweging op heeft zitten, lijkt het mij niet meer dan normaal dat jij dan het werk doet en de zwemmer mag rusten.

Als je over dat laatste nadenkt, lijkt een paardenmeisje de ideale sportende partner te zijn voor een zwemmer, maar of CL (chloor) en NH3 (ammoniak) nou een goede combinatie zijn? Had ik toch beter moeten opletten bij scheikunde, maar toen keek ik liever naar de hockeymeisjes die buiten op het veld met een bal en een stick zaten te spelen….

 

Categorieën: Sport

alexhul

Het leven van Alexander Hulleman staat voor een groot deel in het teken van zwemmen. Vooral open water zwemmen heeft zijn volle aandacht. In de zomer van 2012 krijgt Alexander de gelegenheid zijn droom waar te maken. Naast zijn passie voor de zwemsport, is schrijven iets wat hij graag doet en het Nederlands Open Water Web geeft hem de kans zijn columns bij een groter publiek kenbaar te maken. In deze columns vertelt hij over zijn belevenissen bij zwemwedstrijden van toen en nu, vertelt hij leuke anekdotes en probeert hij met scherpe columns een discussie aan te zwengelen. Vanaf de herfst van 2013 gaat hij zich ook op andere onderwerpen richten. Onderwerpen die hem interesseren, of die in de actualiteit staan. Sommige columns zullen mensen aan het lachen maken. De columns met heel persoonlijke onderwerpen zullen juist mensen ontroeren. Hij steekt zijn mening over bepaalde zaken niet onder stoelen of banken. Zijn columns zullen wekelijks worden gepubliceerd op zijn website www.debrulvanhul.nl Kijk op www.alexanderhulleman.nl voor informatie over de zwemmer Alexander Hulleman.

8 reacties

Libelle · 6 oktober 2013 op 10:19

Prachtig verhaal! Daar lust ik wel pap van.
Kinderbedtijd speelt een voorname rol in dit werk.
En een aanstekelijke bewondering voor zwemmers, die ik tijdens het lezen steeds pijlsnel vertaalde in zwemsters.

Yfs · 6 oktober 2013 op 10:52

Behoorlijk lange column, maar ik heb me geen seconde verveeld. Geweldig geschreven, bol van spitsvondigheden en wat een humor, hilarisch!! Bedankt voor deze waardevolle info, weet nu dat ik op zoek moet naar een ‘Flipper’ op de datingsites. Van harte welkom op CX!! :-)) :yes: :yes:

Meralixe · 6 oktober 2013 op 10:59

Alexhul, welkom op column x

Maar he…wat een zwak debuut! Eén grote opsomming met flauwe krakkemikkige vergelijkingen en nergens een lyrisch hoogstandje of een zin die een omkadering verdiend.

Volgende keer beter? 🙂

Goed, ik ben weer ietsjes te streng geweest. De laatste drie alinea’s tonen een gezellige vorm van humor waar we mee verder kunnen… 😛

Mien · 6 oktober 2013 op 12:03

Ik twijfel nog over de borstpartij, qua schoonheid. Maar dan wel de borstpartij in zijn volledige fysiologische omvang. Leuke binnenkomer hier. Had al even op je websites gekeken. Dat belooft. Ben vooral ook benieuwd naar je nieuwe creaties. Maar plaats ook gerust de oude. Ze zijn het lezen meer dan de moeite waard. Deze column had qua omvang wel wat korter gemogen. Zeg maar een 200 meter. Welkom bij club CX.

Jip · 6 oktober 2013 op 12:18

Nou jij hebt het wel heel erg getroffen met je zelf! En weet je wat ik een nadeel van zwemmers/zwemsters vind, dat er niets belangrijkers in het leven is dan zwemtijden vooral die van hen zelf. Hun geluk en zaligheid hangt af van een gezwommen tijd en dan dat gezeur over de conditie. Nee geef mij maar een wit poedeltje waar ik wat mee kan gaan naaktzwemmen. Op z’n hondjes natuurlijk!
Poot Jip!

KingArthur · 6 oktober 2013 op 13:18

Misschien is de column wat lang, het leest goed weg en dan is lengte van een tekst geen punt. Echter bij de schoonheid van zwemmers heb ik toch wat vraagtekens. Zeker bij open water zwemmers. Een geimpregneerde huid van alle chemicalien die daar tegenwoordig in te vinden zijn moet dat zweten toch behoorlijk stinken en die geknusde middelvinger kan toch ook een probleem vormen.

pally · 6 oktober 2013 op 15:54

Het is grappig, maar in mijn optiek wel wat lang. De verheerlijking van zwemmers heb ik met een vette knipoog opgevat. Anders lijden ze wel aan een vernauwde blik of gechloreerde hersenen 😉
Welkom hier

Nachtzuster · 7 oktober 2013 op 18:45

Welkom, Alex. Leuke column! Ik las dat jij nog 30 moet worden en ja, dan is het niet zo’n kunst om als zwemmer een goddelijk lijf te hebben. Neem nu mijzelf, ik zwem mij het ongans, maar een modellenlijf blijft toch echt uit. Of is de schoolslag daar minder voor geschikt? En misschien moet ik mijn benen wat vaker ontharen. Dat scheelt weer in het tempo. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder