“Gelukkig Nieuwjaar en de beste wensen voor het jaar van het Konijn!” Vreemde lui, die 1.321.851.888 spleetogen in de snelst groeiende economie ter wereld. Belangrijkste festijn naast het neerknuppelen van de oppositie voor sluikhaar Taptjoi’s is het Nieuwjaar-Lentefestival. Volgens hun jaartelling startte het Nieuwjaar in 2011 op 3 februari. Bij karaktermensen is 2011 het jaar 4708. Het jaar van het Konijn. Volgens Chinese geurende piskijkers en stinkende azijnzeikers zal 4708 weinig fraais brengen. Zij voorzien meer epidemieën, terreuraanslagen en een verergering van de crisis rond atoomprogramma’s van Noord-Korea /Iran. Het wordt nét zo gebrekkig als vorig jaar, zegt Jannie, een blinde ziener uit ….. Nederland. Een mistroostig mistig type. Zo’n vooruitziende bouwdoos. Voor Samballo’s, die eenvijfde van de wereldbevolking uitmaken, is Nieuwjaar dus véruit de belangrijkste fuif van het bouwjaar. Behalve een nieuwe kloffie en beroerd eten kopen veel rochelaars voor de feestdagen ook een almanak om te lezen wat het nieuwe jaar voor hen in petto heeft. “Er zullen zich vooral veel kleine problemen voordoen. Maar geen echt ernstige dingen,” haspelt bijziende Jannie. Zakkenvullende, Feng Shui-meester en sterrenwichelaar, Peter So: “Komend jaar; het jaar van de ziektes!” Geestesziektes dan zeker. “Virussen zullen Europa en de Amerikaanse oostkust teisteren. Aziatische steden zoals Hongkong moeten rekening houden met een toename van het aantal maag- en darmstoornissen”, lispelt deze verlichtende catastrofe verder. Hinderpaal.

Waarsprekende oplichter! Dat gaat honderden miljoenen overkomen. Is al jaren zo. Je hoeft als ‘meester’ geen glazen bol te beloeren om dit bijziend te kunnen voorspellen. Velen zullen verkrampt als een Konijn zonder kop hangen boven de pot met verontreinigende flodderij. Een pak Pampers bijeen geknutseld door Chinese kinderhandjes biedt verlichting! Al naar gelang hun horoscoop schaffen Atjars met Nieuwjaar een gouden beeldje aan. Yuan’s (ruilmiddel) worden grif uitgegeven! Voor een mormel uit de Chinese dierenriem dat hun fortuin moet schenken of hen behoeden moet tegen beproeving. Van zware gouden honden tot konijntjes van hetzelfde edelmetaal. Duur? Zeker! Maar psychiatrische check-ups zijn prijziger. Een geschikt bouwjaar om te trouwen was 4705, vertelden de heilige geschriften. Het liep storm met boekingen voor huwelijken en trouwfeesten, bruidswinkels werden leeg gekocht. Geen enkel jaar lijkt een gelegenheid die je met 4 handen aan moet grijpen om in de echt te treden. Geluk bij groot ongeluk: Wokkie Wokkie-echtparen mogen maar 1¼ (…) kind produceren. Het liefst 1 met een homofiele inborst om de populatie verder te begrenzen. Aanhangers van de verboden religieuze beweging Falun Gong kunnen in werkkampen ook geen werk maken van nakomelingen door mishandeling en marteling.

Vooruitziende oplossing: geef elk virus de vrije teugel! Inperken die Babi-Pangang-populatie! Net als executies, adoptiemisdaad, kleuterarbeid en donorroof. Bij de Konijnen af! Talrijke volgroeide treinreizigers gaan rond de jaarwisseling voor familiair bezoek de trein in. Met een luier om. Ze laten ze zich als vochtige Konijnen (rechtschapen, intuïtief, gevoelsmatig en voorzichtig) samenpletten in een boemel. De wagons zo stampvol dat een gang naar het toilet ondoenlijk is. Maar die 1.321.851.888 Pekingeenden kunnen pies en faeces niet een uurtje ophouden. Behalve spleetogen hebben die rare Loempia-schuivers ook slappe knieën en kierende sluitspieren. In de Nederlandse intercity voel je geen enkele aandrang een NS-plee te bezoeken. Aanhoudende gezondheid is belangrijk, stekend ongedierte een ramp, fris gestreken casual outfit belangrijk en lauwe urine tot aan de enkels een boze droom. Chinezen met hun bami-/nasi-horoscoop zijn daarentegen gecharmeerd van laaghangend ‘fruit’. Rijden tegen medepassagiers op dat het een lieve lust is. Om niet met stinkende vochtplekken bij familie onderuit te gaan, pamperen ze zichzelf. In het astrologie-almanakje stond namelijk: ‘Langzaam aan zullen we gaan accepteren dat een aantal dingen zijn zoals ze zijn”. Karakterloos gezwam. Pappen en nathouden. Gado Gado’s, Kung Hai Fat Choi! (Gelukkig Nieuwjaar)


3 reacties

DACS1973 · 14 maart 2011 op 10:18

De menulijst van de Chinees op de hoek overschrijven, ’n paar scheldwoorden er doorheen fietsen en klaar!

Het had voor mij wel een onsje minder gemogen. Ik deel wel je ergernis aan waarsprekende oplichters en bijgeloof. Doet wat dat betreft denken aan ‘Stierenpoep’ van Jan Bontje.

sylvia1 · 15 maart 2011 op 09:18

Het is me niet gelukt de hele tekst te lezen, maar ik moet zeggen dat ik de titel wel érg origineel vind.

Mien · 16 maart 2011 op 23:03

Tja, bij de Chinees krijg je vaak te veel van het goede.
Wat dat betreft sluit de column hierbij naadloos aan.

Mien Kroep

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder