Dromend en lachend kijk ik terug en vertel ik wat de revue in de jaren is gepasseerd. Hard begint mijn vriendin te lachen “de revue gepasseerd” ze schatert het uit. Ja, wat passeerde jou revue?
Ze blijft lachen, terwijl ik verder ga met verhalen vertellen. Verhalen over slippertjes die heel boeiend kunnen zijn? Wie is er niet dol op geheimen van een ander! De onderwerpen blijven in een rap tempo uit mijn mond komen en nieuwe woorden worden geboren, iemand die een kletsje komt maken en een Slipperaar is een spannend persoon als hij geslipperd heeft of in een slipper zit en de slipper wil komen vertellen.

“Zwijmelend denkt haar vriendin terug aan een moment, niet zo lang geleden.”

Ze heeft het soms nog wel eens over hem, deze keer merk ik op dat ze met een liefdevolle manier aan hem terug denkt. Ze inspireerde mij en voorzichtig kies ik mijn eerste woorden, het eerste slippertje komt op papier. Zij wordt mijn 1ste Slipperaar, zij zal de trendsetter zijn onder al die slippery people die zullen volgen.

“Het is hun eerste date, zelfverzekerd neemt ze hem in zich op. Ze ziet hoe hij zenuwachtig
door zijn haren strijkt en de kaart bekijkt. Ze weet niet wat ze op dit moment wil en luchtig
kijkt ze wat ze zal bestellen. De dromen die ze had, heeft ze laten varen, ze durft niet te hopen en te verlangen.

Wat kan hij doen om het haar naar de zin te maken, wat zou zij willen. Het liefst wil hij haar opvreten, verslinden en mee nemen naar huis. Hij vindt haar de mooiste vrouw op aarde, hij wil het niet verkeerd doen, met moeite houdt hij zich in. Hij wrijft door zijn haar en neemt haar in zich op, zenuwachtig, steeds weer terug kijkend op de kaart. Hij heeft al gekozen, alleen staat ze niet op het menu, een diep verlangen komt bij hem naar boven.

Zie je, ook zij is een Slipperaar. Ze was op zoek naar een moment, een verhaal dat spannend genoeg is om te vertellen. Het zijn de momenten die je koestert en niet aan iedereen vertelt. Een moment heeft altijd een spanning, als het als een geheim mee gedragen wordt.

“Diep verlangend hoopt zij ook, niet wetend waarop.

Een speciale dans met een speciale dame, maakt hem tot een vurige minnaar, die haar fantasieën ver te boven zullen gaan. Het windt hem op en geduldig wacht hij af, vastberaden om haar te beminnen.”

Blozend luistert ze naar haar verhaal en ongeduldig wil ze weten hoe het afloopt, wetend dat het haar eigen moment is. Ondertussen voel ik de passie en hartstocht”, wat die twee gevoeld moeten hebben en begrijp dat dit een bijzonder moment in haar leven is. Ze weet hoe het afloopt, ik zoek de woorden om het de juiste lading te geven om dit verlangen te beschrijven.

Moeizaam maar ook met opluchting, kreeg ik dan toch een moment te horen. Met een lach ga ik bij haar weg, ik zie haar hunkeren naar die tijd. In gedachten heb ik haar moment af gemaakt, hoe kan ze denken dat ze geen spannend liefdes leven had. Nieuwsgierig vraag ik me af, zou ze weer contact met hem zoeken.

Om een slippertje te vertellen, moet er wel een band van vertrouwen zijn, anoniem en veilig. Er moet een zekerheid zijn dat men er niet achter komt. Goed of slecht er hangt toch een taboe op een slippertje en schaamte speelt een grote rol. Het is een gevoel dat je op tafel legt, een verlangen waar je niet snel over spreekt.

Wie bepaalt er dat iets goed of fout zit? Jij zelf diep van binnen bepaalt dat, het is een opgelegde etiquette. Oordeel en veroordeel jezelf niet te snel, het zijn normen en waarden waar je mee op gegroeid bent. Zou het niet mooi zijn, als iedereen gewoon schaamteloos over zijn avontuurtjes kon vertellen.

Je valt moeilijk in slaap bij een slipper verhaal, allemaal zijn ze even boeiend. Wat zou ik graag als een vlieg mee willen vliegen in hun verhalen. 1 Nacht mee slipperen, ik sluit mijn ogen en laat me mee nemen op mijn eigen slippers. Terug kijkend in de tijd, op zoek naar een moment dat ik wil delen, een spannend moment waar ik met een lach op terugkijk.

“De weg naar huis duurde lang, er lijkt geen einde te komen. Al jaren zijn we bij elkaar en springen niet meer zo vaak uit de band. Hij pakt mijn schouders en trekt mij naar zich toe, hij houdt me op een liefdevolle manier vast.

Auto’s trekken om en om op en steeds komen de zelfde gezichten terug in die file. Verveeld kijken we elkaar aan. We praten wat en lachen om de chagrijnige gezichten die we steeds weer zien. Ondeugend kijk ik hem aan, hij heeft nog niet in de gaten wat ik van plan ben.”

Lachend denk ik terug aan dit moment en wat er die rit naar huis nog meer gebeurd, een beetje rood aanlopend schrijf ik verder. Ook ik ben een Slipperaar, ik geniet van de verhalen, maar ook ik ga met mijn billen bloot. De afloop wil ik wel alvast verhullen, het complete verhaal laat nog even op zich wachten.

“Een beetje verlegen en voldaan lopen we samen terug naar de auto. Het kwakje wat we achter hadden gelaten in de auto, gooien we netjes in een papieren zak het raam uit.

Onderweg naar huis beseffen we hoe gelukkig we met elkaar zijn. Thuis voor de deur haalt iemand iets van de antenne en roept” bah bah” wat hebben jullie gegeten het plakt helemaal. Schaterend en pijn in ons buik van het lachen, denken we aan ons avontuur.”

Nu ik terug kijk op dit moment koester ik dit slippertje al jaren, het is nog nooit vertelt. Terwijl ik de laatste woorden toevoeg, slaat de schaamte om in een hilarisch moment wat ik graag weer met hem zou willen delen. Met warmte kijk ik naar hem terug, dat is iets wat ik al een tijd niet heb gedaan.


3 reacties

SIMBA · 19 november 2009 op 16:25

Beetje sneu dat je nog geen reacties hebt dus ik heb me door het verhaal heengeworstelt om te ontdekken hoe dat kan. Het is erg lang en door -tig maal het woord slipper/slippertjes/slipperaar leest het niet lekker.

KawaSutra · 20 november 2009 op 00:43

Het spijt me, maar als vervolgverhaal lijkt mij dit onvoldoende. Eén advies als je toch door wilt gaan: wollig taalgebruik en herhalingen zijn funest voor een onderwerp als door jou gekozen. Ook het gebruik van quotes moet functioneel en toepasselijk zijn. Dat heb ik hier niet kunnen ontdekken.

LouisP · 20 november 2009 op 16:09

A.
‘k heb even op je website gekeken. Het idee op zich is niet slecht, in ieder geval spannend, maar ook daar staan wel een paar schrijffoutjes,

L.

Geef een antwoord