Waar zijn ze toch gebleven? Ik mis ze zo. De baardapen, de geitebreiers, de malloten van ColumnX. De kringspierlachers, de animators, de aanjagers, de mooiweerschrijvers en de maneschijnlezers, de reageerders, de reaguurders ook. De pipimakers, de corriefee, de harde en zachte criticasters, de nononsensemensen. De wannabees, de kroketdichters en de frikadellenpoëten? Ik mis ze.

Paco Painter, Kees Krick, Kobus, Eddy Kielema, Casperio, Mercurius, R@@f, Li, Martijn, Maurits, Godspeed, Yannick, Mr. Moderator, Kees Schilder, Wayan, Archangel, Pepe, Louise, Pleuro, Mup, Mosje, Ma3anne, Dees, Shitonya, vanlidt, KingArthur, WritersBlocq, Troy, KawaSutra, DriekOplopers, Anne, Prlwytskovsky, Niek, Neuskleuter, DreamOn, klapdoos, pally, Fulminator, Bitchy, SIMBA, Dashuri, lisa-marie, Grumpy-old, trawant, FranK, Femke, Nimrod1979, doemaar88, Jacob Krasblog, LouisP, Avalanche, Kwiezel, Ontwikkeling, joopvanpoll, Schorpioen, Frans, Libelle, Harrie, Ferrara, Meralixe, Sagita, Yfs, Pierken, Nachtzuster, Hakunamatafa, harm, Gerardinho, Spencer, Vera, Blanchefort, La_vie_en_rose, Anders, troubadour, suuswillemsen, lianne712, Isiris, Embee, StreekSteek, Trebor, Bruun, Snarf, NicoleS, Karen.2.0 en J.oost … mag weten.

Een kleine dwarsdoorsnede van de goden en godinnen uit de Top 2000-schrijvers van CX. Ik mis hun schrijfsels, reacties, de opbouwende zowel als de afbrekende. Ik mis zelfs de smileys. Wat rest zijn ene Robert, J.C., van Gellekom, Nummer 22, G.van Stipdonk, Machteld, I-Pat, Esther Suzanna en Marieke … Marieke … Marieke … ay Marieke, Marieke … le ciel flamand, pleure avec de Bruges à Gand.

Ben wel benieuwd waar mijn score uiteindelijk toe gaat leiden. Want dit, mijn lief lees- en schrijfpubliek, wat daar nog van rest, is mijn enige echte duizendste uit duizend. Echt waar. De twee privé-geparkeerde stukjes daargelaten. Het zij zo. Ze blijven hoe dan ook ergens zweven in een digitaal universum totdat een nieuwe update ze vaporiseert.

Op dan maar naar de 1500. Als het goed is in een dalende coronacurve. Dus in nog kortere tijd. Dat worden waarschijnlijk allemaal elfjes en haiku’s. Als dat mag van de redactie, ons aller Arta. Tot slot uiteraard dank aan de grondleggers van ColumnX, de gebroeders Horlings, Jeroen en Casper. Zonder hen was dit alles niet mogelijk geweest. Ut is maar da ge het wit.

Amaai zunne. Want de Belgen doen ook nog mee. Ik zeg, adios en tot lees. Maar niet voordat ik mijn 1000 uit duizenden opdraag aan de nationaal bekendste schrijfster van ColumnX, ons aller Fem. Opdat ze rust in vrede.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

12 reacties

JC · 2 juli 2020 op 09:44

Ik heb voor de grap eens berekend wanneer ik, met mijn tempo, op de 1000 zal zitten. Met mijn dertien stukjes in vier jaar wordt dat ergens in het eerste kwartaal van 2328. Op hoeveel zit jij dan?

Duizendmaal dank Mien, voor al het leesplezier dat je mij (en de rest) hebt gegeven. Wanhoop niet naar vervlogen tijden. Zoals je ooit onder één van mijn columns schreef: ‘En ja eens komt het allemaal terug. Eens. Maar niet een keer, nee meerdere keren en in golven.’

Nummer 22 · 2 juli 2020 op 11:25

419 + 18 concepten en de CX never ending bijdragen met van Gellekom als absurdisme tussen absurdisten. Wanneer ik hier actief ben geworden?
Wanhoop dus niet..

van Gellekom · 2 juli 2020 op 11:51

Gefeliciteerd Mien! Wanhoop niet. Er is altijd hoop

Marieke · 2 juli 2020 op 12:51

Gefeliciteerd 🤗! Met smiley, omdat je die zo mist…
Verder kan ik er niks aan doen, dat mijn verbeelding aan de haal gaat met Mien die Jacques Brel zingt. Scheerschuim op de kamer, galmend in de badkamer? Komt er een karaoke set aan te pas?

G.van Stipdonk · 2 juli 2020 op 18:17

Brizl djeu! Proficiat, meest productieve en standvastige Columnxer aller tijden!

Mien · 2 juli 2020 op 19:26

Ja … en wanhoop niet. Dat is toch een liedje? Ik zing het wel eens onder de douche. Dan zing ik met mijn kamer. Ha, ha. Een duet of triolet. Gris mich nich zou ene Harrie zeggen.
Dank voor jullie reacties. Ik ga vrolijk verder. Ben wel benieuwd of er ook nog oud-cx-ers zullen reageren. Als ze hun wachtwoord nog kennen en goed zijn in puzzels oplossen. 😂

G.van Stipdonk · 2 juli 2020 op 20:10

Juist ja. En dan op naar de volgende meeting, zou ik zeggen.

Mien · 11 juli 2020 op 12:08

Ben benieuwd of er ook nog oud-cx-ers reageren. Als ze hun wachtwoord nog kennen en goed zijn in puzzels oplossen. Zou wel leuk zijn.

Mien · 18 oktober 2020 op 20:29

Aan een reactir op mijn 500 ste column van Arta:

‘Arta · 8 december 2016 op 22:07
Behalve dat ik je wil vertellen dat ik dit een uitstekend stuk vind…

Op 28 februari 2003 om 18.00u werd jouw eerste stuk op Column X geplaatst. In de daarop volgende 434678400 seconden, 5031 dagen, 13 jaren, heb jij het voor elkaar gebokst om, met een gemiddelde frequentie van één column per 10 dagen onze site te voorzien van 3,117% van alle gepubliceerde columns!
Gefeliciteerd Mien, met jouw 500e column op Column X!
Heeel erg bedankt voor jouw inzet!’

Nu staan er pakweg 18000 columns op CX. Daarvan zijn er circa 1000 van mij.
Wat ik me afvraag, wat is er de afgelopen vier jaar gebeurd op CX?
Zijn er columns weggehaald uit het archief? Of schrijf ik nu echt 5% van de columns?

NicoleS · 25 oktober 2020 op 22:48

Het is zeker jammer. Zo weinig interactieve overgebleven op deze mooie site. Ik zie dat je deze column inmiddels al een tijd terug schreef, maar ik hoop dat je hier nog lang schrijft. Zelf kom ik af en toe ook even kijken. Veel liefs.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder